CIRCULARĂ nr. 15 din 7 mai 2014 privind lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie dedicat aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Şcolii Naţionale de Arte Frumoase (astăzi Universitatea de Arte Bucureşti)
Art. 1
În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 12 mai 2014, un set de monetărie dedicat aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Şcolii Naţionale de Arte Frumoase (astăzi Universitatea de Arte Bucureşti).
Setul de monetărie va conţine monedele româneşti aflate în circulaţie de 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi monedele comemorative de 50 bani (Aurel Vlaicu, Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab şi Vladislav I Vlaicu), precum şi o medalie din argint.
Caracteristicile medaliei din argint sunt următoarele:

Metal

argint

Titlu

8000/00

Formă

rotundă

Diametru

28 mm

Greutate

15,5 g

Calitate

proof

Cant

neted

Aversul prezintă portretul pictorului Theodor Aman şi numele acestuia, clădirea Universităţii Naţionale de Arte, sigla instituţiei şi inscripţia "150"; la exterior, circular, inscripţiile "BUCURESTI" şi "UNIVERSITATEA NATIONALA DE ARTE".
Reversul redă imaginea medaliei realizate după un proiect al lui Theodor Aman.
Art. 2
Medalia din argint şi monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiţii de calitate proof.
Art. 3
Setul de monetărie va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale.
Art. 4
Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie dedicat aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Şcolii Naţionale de Arte Frumoase (astăzi Universitatea de Arte Bucureşti) se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
-****-

Preşedintele Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României,

Mugur Constantin Isărescu

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 373 din data de 21 mai 2014