CIRCULARĂ nr. 11 din 27 aprilie 2016 privind lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema 80 de ani de la inaugurarea Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"
Art. 1
În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 3 mai 2016, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de monetărie cu tema 80 de ani de la inaugurarea Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti".
Setul de monetărie va conţine monedele româneşti aflate în circulaţie, respectiv 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi cele comemorative de 50 bani (Aurel Vlaicu, Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab, Vladislav I Vlaicu, 10 ani de la denominarea monedei naţionale şi Iancu de Hunedoara), precum şi o medalie din argint.
Art. 2
Caracteristicile medaliei din argint sunt următoarele:

Metal

argint

Titlu

800 0/00

Formă

rotundă

Diametru

28 mm

Greutate

15,5 g

Calitate

proof

Cant

neted

Aversul prezintă o compoziţie simbolizând modelul satului românesc reprezentat ca în sigla muzeului.
Reversul redă portretul şi numele lui Dimitrie Gusti şi anii între care a trăit "1880", "1955".
Art. 3
Medalia din argint şi monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiţii de calitate proof.
Art. 4
Setul de monetărie va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale.
Art. 5
Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema 80 de ani de la inaugurarea Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
-****-

Preşedintele Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României,

Mugur Constantin Isărescu

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 369 din data de 13 mai 2016