CIRCULARĂ nr. 32 din 28 septembrie 2015 privind lansarea în circuitul numismatic a unei monede din argint dedicate împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş
Art. 1
În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 5 octombrie 2015, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
Art. 2
Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Valoare nominală

10 lei

Metal

argint

Titlu

9990/00

Formă

rotundă

Diametru

37 mm

Greutate

31,103 g

Calitate

proof

Cant

zimţat

Aversul monedei prezintă sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, o reprezentare parţială a unui laborator din universitate, valoarea nominală "10 LEI", stema României, anul de emisiune "2015" şi inscripţia "ROMANIA".
Reversul monedei redă holul intrării principale în sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, siluetele unor absolvenţi, o reprezentare simbolică a ştiinţei medicale, inscripţiile "70 ANI", "UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE TARGU-MURES" şi "1945" - anul evenimentului aniversat.
Art. 3
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.
Art. 4
Monedele din argint dedicate împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş au putere circulatorie pe teritoriul României.
Art. 5
Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
-****-

Preşedintele Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României,

Mugur Constantin Isărescu

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 765 din data de 14 octombrie 2015