Nr. crt. | Denumire activitate/activităţi din domeniile de intervenţii eligibile în cadrul submăsurii 4.2 pentru care se acordă sprijin pentru investiţii iniţiale întreprinderilor prin prezenta schemă | Corespondenţa nomenclatoare |
Grupe/clase CAEN | Nomenclatura combinată Bruxelles non-anexa I la Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene |
| INDUSTRIA ALIMENTARĂ |
1. | Fabricarea produselor lactate | 105 | 2105 |
1.1 | Fabricarea îngheţatei - fabricarea îngheţatei şi altor produse asemănătoare îngheţatei, cum este sorbetul | 1052 | 2105 |
2. | Fabricarea produselor de morărit, a amidonului şi a produselor din amidon | 106 | Cap. 19 |
2.1 | Fabricarea produselor de morărit, din care: - fabricarea amestecurilor de făină şi făină mixtă preparată şi a aluaturilor pentru pâine, prăjituri, biscuiţi sau cozonac - fabricarea produselor din cereale pentru mic dejun | 1061 | 1901 |
3. | Fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase | 107 | 1902, 1905 |
3.1 | Fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie | 1071 | 1905 |
3.2 | Fabricarea biscuiţilor şi pişcoturilor; fabricarea prăjiturilor şi a produselor conservate de patiserie | 1072 |
3.3 | Fabricarea macaroanelor, tăieţeilor, cuş-cuş-ului şi altor produse făinoase similare | 1073 | 1902 |
4 | Fabricarea altor produse alimentare | 108 | |
4.1 | Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase - fabricarea ciocolatei şi a specialităţilor de ciocolată - fabricarea produselor zaharoase: caramele, nuga, fondante, ciocolată albă - fabricarea dulciurilor sub formă de tablete şi pastile | 1082 | 1806 |
4.2 | Fabricarea condimentelor şi ingredientelor - fabricarea mirodeniilor, sosurilor şi condimentelor: - făină şi pudră de muştar; - muştar, preparat | 1084 | 2103 |
4.3 | Fabricarea preparatelor alimentare omogenizate şi a alimentelor dietetice - fabricarea alimentelor pentru utilizări nutriţionale speciale: - lapte praf pentru sugari; - lapte şi alte alimente speciale pentru copii mici; - alimente pentru sugari; - alimente cu aport scăzut şi redus de calorii, pentru controlul greutăţii; - alimente dietetice pentru scopuri medicale speciale; - alimente cu conţinut scăzut de sodiu, inclusiv sare fără sodiu sau sare dietetică fără sodiu; - alimente fără gluten; - alimente destinate consumului în cazul efortului muscular intens, în special pentru sportivi; - alimente pentru persoane care suferă de tulburări ale metabolismului carbohidraţilor (diabet) | 1086 | 1901, 2104 |
4.4 | Fabricarea altor produse alimentare n.c.a.: - fabricarea produselor din ouă, a albuminei din ouă - fabricarea drojdiei de bere - fabricarea laptelui obţinut în afara lăptăriilor şi a înlocuitorilor de brânză | 1089 | 2104 |
5. | Fabricarea băuturilor | 110 | 22 |
5.1 | Fabricarea berii - fabricarea băuturilor din malţ, cum sunt berea, berea neagră - fabricarea berii cu conţinut redus de alcool şi a berii fără alcool | 1105, 1106 | 2203 |