CIRCULARĂ nr. 36 din 19 noiembrie 2015 privind lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema 375 de ani de la tipărirea Pravilei de la Govora
Art. 1
În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 23 noiembrie 2015, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de monetărie cu tema 375 de ani de la tipărirea Pravilei de la Govora.
Setul de monetărie va conţine monedele româneşti aflate în circulaţie de 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi comemorative de 50 bani (Aurel Vlaicu, Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab, Vladislav I Vlaicu şi 10 ani de la denominarea monedei naţionale), precum şi o medalie din argint.
Art. 2
Caracteristicile medaliei din argint sunt următoarele:

Metal

argint

Titlu

8000/00

Formă

rotundă

Diametru

28 mm

Greutate

15,5 g

Calitate

proof

Cant

neted

Aversul prezintă imaginea şi numele mănăstirii Govora, inscripţiile "PRAVILA DE LA GOVORA" şi "1640" - anul tipăririi pravilei.
Reversul redă portretul, numele şi anii de domnie ai voievodului Matei Basarab şi reprezentarea stemei Ţării Româneşti din Pravila de la Govora.
Art. 3
Medalia din argint şi monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiţii de calitate proof.
Art. 4
Setul de monetărie va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale.
Art. 5
Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema 375 de ani de la tipărirea Pravilei de la Govora se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
-****-

Preşedintele Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României,

Mugur-Constantin Isărescu

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 894 din data de 27 noiembrie 2015