NORME METODOLOGICE din 30 ianuarie 2013 privind întocmirea raportării contabile anuale pentru necesităţi de informaţii ale Ministerului Finanţelor Publice, aplicabile instituţiilor de credit
CAPITOLUL I: Reguli generale privind întocmirea, semnarea, verificarea şi depunerea raportării contabile anuale
1.Generalităţi
1.1.Instituţiile de credit au obligaţia să întocmească şi să depună raportări contabile anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.
1.2.Instituţiile de credit depun raportarea contabilă anuală la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în formă scrisă (pe suport hârtie) şi în format electronic sau numai în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, având ataşată o semnătură electronică extinsă. Instituţiile de credit pot depune raportarea contabilă anuală la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunătăţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de către operatorii economici şi alţi contribuabili. Depunerea raportării contabile anuale se realizează pe suport magnetic, împreună cu raportarea listată cu ajutorul programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice, semnată şi ştampilată, potrivit legii.
2.Prezentarea; semnarea; depunerea raportării contabile anuale, precum şi reguli generale referitoare la modul de completare a acesteia.
2.1.Instituţiile de credit întocmesc şi depun o raportare contabilă anuală care cuprinde următoarele formulare:
a)Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10);
b)Contul de profit sau pierdere (cod 20);
c)Date informative (cod 30);
d)Imobilizări corporale şi necorporale (cod 40);
e)Defalcarea anumitor elemente din contul de profit sau pierdere (cod 50);
f)Alte informaţii (cod 60).
2.2.Instituţiile de credit completează datele de identificare (denumirea, adresa, telefonul şi numărul de înregistrare la registrul comerţului), precum şi pe cele referitoare la forma de proprietate şi codul unic de înregistrare, fără a se folosi prescurtări sau iniţiale. În căsuţe se trec codurile care delimitează încadrarea instituţiei de credit. Nomenclatorul formelor de proprietate este prevăzut la cap. VIII din anexa la Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 10/2012 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă semestrială aplicabil entităţilor ce intră în sfera de reglementare contabilă a Băncii Naţionale a României.
2.3.Necompletarea corectă pe prima pagină a formularului "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" a datelor prevăzute la pct. 2.2. conduce la imposibilitatea identificării instituţiei de credit şi, în consecinţă, se consideră că raportarea nu a fost depusă, instituţia de credit fiind sancţionată potrivit prevederilor art. 42 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
2.4.Instituţiile de credit înscriu codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activităţi), din Clasificarea activităţilor din economia naţională - CAEN, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 656/1997, cu modificările ulterioare.
2.5.Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar al acestora.
2.6.Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
a)directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
b)persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Prin altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie se înţelege orice persoană angajată, potrivit legii, care îndeplineşte condiţiile prevăzute de Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.
2.7.Instituţiile de credit care au în subordine sucursale sau alte subunităţi fără personalitate juridică verifică şi centralizează informaţiile aferente acestora, întocmind raportarea contabilă anuală cu respectarea prevederilor din prezentul ordin.
2.8.Raportarea contabilă anuală se depune la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, la termenul prevăzut în prezentele norme, împreună cu o copie de pe codul unic de înregistrare, o copie a balanţei de verificare a conturilor sintetice, precum şi o declaraţie din care să rezulte că toate formularele au fost editate în condiţiile prevăzute de prezentele reglementări, întocmirea şi, după caz, listarea formularelor s-au făcut pe baza fişierelor puse la dispoziţia instituţiei de credit de către Ministerul Finanţelor Publice, iar completarea datelor s-a efectuat cu respectarea prezentelor reglementări şi a instrucţiunilor tehnice.
2.9.Formatul electronic al raportării contabile anuale, conţinând formularistica necesară şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentă, se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice. Programul de asistenţă este pus la dispoziţia instituţiilor de credit gratuit de unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau poate fi descărcat de pe portalul Ministerului Finanţelor Publice, de la adresa www.mfinante.ro
2.10.O copie a fişierelor conţinând formularele, completate cu datele raportării contabile anuale, se păstrează de către instituţia de credit, potrivit prevederilor art. 23 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
2.11.Formularele care compun raportarea contabilă anuală se completează în lei.
2.12.Raportarea contabilă anuală a organizaţiilor cooperatiste de credit trebuie să reflecte operaţiunile şi situaţia lor financiară. Raportarea contabilă anuală întocmită de cooperativele de credit trebuie vizată de casa centrală a cooperativelor de credit.
2.13.Instituţiile de credit care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la data de 31 decembrie a anului de raportare, precum şi cele care se află în curs de lichidare, potrivit legii, nu întocmesc raportarea contabila anuală.
3.Termenul pentru depunerea raportării contabile anuale
3.1.Depunerea raportării contabile anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice se efectuează în termen de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.
3.2.În cazul în care ultima zi a termenului de depunere a raportării contabile anuale este o zi nelucrătoare, raportarea contabilă anuală se depune cel târziu până în prima zi lucrătoare ulterioară acesteia.
3.3.Netransmiterea fişierelor cu formularele raportării contabile anuale completate cu date, pe baza cărora a fost listată raportarea contabilă anuală, nedepunerea raportării contabile anuale listate, semnate şi ştampilate, la termenul prevăzut în prezentele norme metodologice, precum şi prezentarea unei raportări contabile anuale care conţine date eronate sau necorelate se sancţionează conform prevederilor art. 42 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
4.Informaţii privind completarea raportării contabile anuale.
4.1.Completarea raportării contabile anuale se efectuează folosind Planul de conturi aplicabil instituţiilor de credit, prevăzut la cap. VI din Reglementările contabile conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aplicabile instituţiilor de credit, aprobate prin Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 27/2010, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea prevederilor corespunzătoare din Normele metodologice privind întocmirea situaţiilor financiare FINREP la nivel individual, conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aplicabile instituţiilor de credit în scopuri de supraveghere prudenţială, aprobate prin Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 3/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
4.2.Formatul formularelor de raportare contabilă anuală aplicabile instituţiilor de credit este cel prevăzut la cap. II din prezentele norme metodologice, iar corelaţiile din cadrul formularelor, precum şi între formulare sunt cele prevăzute la cap. III din prezentele norme metodologice.
CAPITOLUL II: Formatul formularelor de raportare contabilă anuală aplicabile instituţiilor de credit
I._

Judeţul .............................................................|_|

Instituţia de credit: ..............................................

Adresă: localitatea: .............................................

sectorul ........................., strada ..........................

nr.: ..................................

Telefon ........................, fax ................................

Număr din registrul comerţului ..........................

Forma de proprietate ......................................|_|_|

Activitatea preponderentă (denumire clasă CAEN)

...........................................................................

Cod clasă CAEN ..........................................|_|_|_|_|

Cod unic de înregistrare ...........................|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

II._
(1)Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii la data de 31 decembrie ........................

10

-lei-

ACTIV

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Numerar şi echivalente de numerar

010

  

- Numerar

011

  

- Depozite la vedere şi echivalente de numerar

012

  

Active financiare deţinute în vederea tranzacţionării

020

  

- Instrumente derivate deţinute în vederea tranzacţionării

021

  

- Instrumente de capitaluri proprii

022

  

- Instrumente de datorie

023

  

- Credite şi creanţe

024

  

Active financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

030

  

- Instrumente de capitaluri proprii

031

  

- Instrumente de datorie

032

  

- Credite şi creanţe

033

  

Active financiare disponibile în vederea vânzării

040

  

- Instrumente de capitaluri proprii

041

  

- Instrumente de datorie

042

  

- Credite şi creanţe

043

  

Împrumuturi şi creanţe

050

  

- Instrumente de datorie

051

  

- Credite şi creanţe

052

  

Investiţii păstrate până la scadenţă

060

  

- Instrumente de datorie

061

  

- Credite şi creanţe

062

  

Instrumente derivate - contabilitatea de acoperire

070

  

- Acoperirea valorii juste

071

  

- Acoperirea fluxurilor de trezorerie

072

  

- Acoperirea valorii juste a unui portofoliu împotriva riscului de rată a dobânzii

073

  

- Acoperirea fluxurilor de trezorerie aferente unui portofoliu împotriva riscului de rată a dobânzii

074

  

Modificările de valoare justă aferente elementelor acoperite în cadrul unei operaţiuni de acoperire a valorii juste a unui portofoliu împotriva riscului de rată a dobânzii

080

  

Imobilizări corporale

090

  

- Imobilizări corporale

091

  

- Investiţii imobiliare

092

  

Imobilizări necorporale

100

  

- Fond comercial

101

  

- Alte imobilizări necorporale

102

  

Titluri de participare deţinute în filiale, în entităţi asociate şi în entităţi controlate în comun

110

  

Creanţe privind impozitele

120

  

- Creanţe privind impozitul curent

121

  

- Creanţe privind impozitul amânat

122

  

Alte active

130

  

Active imobilizate şi grupuri destinate cedării, clasificate drept deţinute în vederea vânzării

140

  

Total activ

150

  

10

-lei-

DATORII

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Datorii financiare deţinute în vederea tranzacţionării

200

  

- Instrumente derivate deţinute în vederea tranzacţionării

201

  

- Poziţii scurte

202

  

- Depozite

203

  

- Datorii constituite prin titluri

204

  

- Alte datorii financiare

205

  

Datorii financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

210

  

- Depozite

211

  

- Datorii constituite prin titluri

212

  

- Alte datorii financiare

213

  

Datorii financiare evaluate la cost amortizat

220

  

- Depozite

221

  

- Datorii constituite prin titluri

222

  

- Alte datorii financiare

223

  

Instrumente derivate - contabilitatea de acoperire

230

  

- Acoperirea valorii juste

231

  

- Acoperirea fluxurilor de trezorerie

232

  

- Acoperirea valorii juste a unui portofoliu împotriva riscului de rată a dobânzii

233

  

- Acoperirea fluxurilor de trezorerie aferente unui portofoliu împotriva riscului de rată a dobânzii

234

  

Modificările de valoare justă aferente elementelor acoperite în cadrul unei operaţiuni de acoperire a valorii juste a unui portofoliu împotriva riscului de rată a dobânzii

240

  

Provizioane

250

  

- Provizioane pentru beneficiile angajaţilor

251

  

- Restructurare

252

  

- Cauze legale în curs de soluţionare şi litigii privind impozitele

253

  

- Angajamente de creditare şi garanţii

254

  

- Alte provizioane

255

  

Datorii privind impozitele

260

  

- Datorii privind impozitul curent

261

  

- Datorii privind impozitul amânat

262

  

Alte datorii

270

  

Capital social rambursabil la cerere

280

  

Datorii incluse la grupuri destinate cedării, clasificate drept deţinute la vederea vânzării

290

  

Total datorii

300

  

10

-lei-

CAPITALURI PROPRII

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Capital social

400

  

- Capital vărsat

401

  

- Capital subscris nevărsat

402

  

Prime de capital

410

  

Alte capitaluri proprii

420

  

- Componenta de capitaluri proprii a instrumentelor financiare compuse

421

  

- Alte instrumente de capitaluri proprii

422

  

Rezerve din reevaluare şi alte diferenţe de evaluare aferente:

430

  

- Imobilizărilor corporale

431

  

- Imobilizărilor necorporale

432

  

- Conversiei valutare

433

  

- Acoperirii fluxurilor de trezorerie [partea eficientă]

434

  

- Activelor financiare disponibile în vederea vânzării

435

  

- Activelor imobilizate şi grupurilor destinate cedării, clasificate drept deţinute în vederea vânzării

436

  

- Altor elemente

437

  

Rezerve

440

  

Acţiuni proprii (-)

450

  

Total capitaluri proprii

460

  

Total datorii şi capitaluri proprii

500

  

Administrator,

Numele şi prenumele

Semnătura

Ştampila unităţii

Întocmit
Numele şi prenumele
Calitatea
Semnătura
Nr. de înregistrare în organismul profesional

Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.
(2)Contul de profit sau pierdere la data de 31 decembrie .................

20

 

-lei-

Denumirea indicatorului

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent*)

Încheiat

A

B

1

2

OPERAŢIUNI CONTINUE

X

X

X

Venituri din dobânzi

010

  

Active financiare disponibile în vederea vânzării

011

  

Împrumuturi şi creanţe

012

  

Investiţii păstrate până la scadenţă

013

  

Instrumente derivate - Contabilitatea de acoperire, riscul de rată a dobânzii

014

  

Alte active

015

  

Cheltuieli cu dobânzile

020

  

Datorii financiare evaluate la cost amortizat

021

  

Instrumente derivate - Contabilitatea de acoperire, riscul de rată a dobânzii

022

  

Alte datorii

023

  

Cheltuieli cu capitalul social rambursabil la cerere

030

  

Venituri din dividende

040

  

Venituri din taxe şi comisioane

050

  

Cheltuieli cu taxe şi comisioane

060

  

Câştiguri (pierderi) realizate aferente activelor şi datoriilor financiare care nu sunt evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere - net

070

  

Active financiare disponibile în vederea vânzării

071

  

Împrumuturi şi creanţe

072

  

Investiţii păstrate până la scadenţă

073

  

Datorii financiare evaluate la cost amortizat

074

  

Altele

075

  

Câştiguri sau pierderi privind activele şi datoriile financiare deţinute în vederea tranzacţionării - net

080

  

Câştiguri sau pierderi privind activele şi datoriile financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere - net

090

  

Câştiguri sau pierderi din contabilitatea de acoperire - net

100

  

Diferenţe de curs de schimb [câştig (pierdere)] - net

110

  

Câştiguri (pierderi) din derecunoaşterea activelor, altele decât cele deţinute în vederea vânzării - net

120

  

Alte venituri din exploatare

130

  

Alte cheltuieli de exploatare

140

  

Cheltuieli administrative

150

  

Cheltuieli cu angajaţii

151

  

Cheltuieli generale şi administrative

152

  

Amortizarea

160

  

Imobilizări corporale

161

  

Investiţii imobiliare

162

  

Alte imobilizări necorporale

163

  

(Provizioane) reluări de provizioane

170

  

Deprecierea activelor financiare care nu sunt evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

180

  

Active financiare evaluate la cost [instrumente de capitaluri proprii necotate şi instrumente derivate legate de acestea]

181

  

Active financiare disponibile în vederea vânzării

182

  

Împrumuturi şi creanţe

183

  

Investiţii păstrate până la scadenţă

184

  

Deprecierea activelor nefinanciare

190

  

Imobilizări corporale

191

  

Investiţii imobiliare

192

  

Fond comercial

193

  

Alte imobilizări necorporale

194

  

Titluri de participare deţinute în filiale, în entităţi asociate şi în entităţi controlate în comun

195

  

Altele

196

  

Fond comercial negativ recunoscut imediat în profit sau pierdere

200

  

Profitul sau pierderea din active imobilizate şi grupuri destinate cedării, clasificate drept deţinute în vederea vânzării, care nu pot fi considerate activităţi întrerupte

210

  

Total profit sau pierdere din operaţiuni continue înainte de impozitare

220

  

Cheltuieli sau venituri cu impozitul aferent profitului sau pierderii din operaţiuni continue

221

  

Total profit sau pierdere din operaţiuni continue după impozitare

230

  

Profit sau pierdere din activităţi întrerupte după impozitare

240

  

Total profit sau pierdere aferent/ă exerciţiului

250

  
*) Nu se completează pentru realizările aferente exerciţiului financiar al anului 2011.

Administrator,

Numele şi prenumele

Semnătura

Ştampila unităţii

Întocmit

Numele şi prenumele

Calitatea

Semnătura

Nr. de înregistrare în organismul profesional

Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.
(3)Date informative la data de 31 decembrie ........................

30

- lei -

I. Date privind rezultatul înregistrat

Cod poziţie

Număr unităţi

Sume

A

B

1

2

Unităţi care au înregistrat profit

101

  

Unităţi care au înregistrat pierdere

102

  

II. Date privind plăţile restante

Cod poziţie

Total col. 2 + 3

din care:

Pentru activitatea curentă

Pentru activitatea de investiţii

A

B

1

2

3

Plăti restante - total (poz. 202+206+212 la 216+221+222+227), din care:

201

   

Furnizori restanţi - total (poz. 203 la 205), din care:

202

   

- peste 30 de zile

203

   

- peste 90 de zile

204

   

- peste 1 an

205

   

Obligaţii restante faţă de bugetul asigurărilor sociale - total (poz. 207 la 211), din care:

206

   

- contribuţii pentru asigurări sociale de stat datorate de angajatori, salariaţi şi alte persoane asimilate

207

   

- contribuţii pentru fondul asigurărilor sociale de sănătate

208

   

- contribuţia pentru pensia suplimentară

209

   

- contribuţii pentru bugetul asigurărilor pentru şomaj

210

   

- alte datorii sociale

211

   

Obligaţii restante faţă de bugetele fondurilor speciale şi alte fonduri

212

   

Obligaţii restante faţă de alţi creditori

213

   

Impozite şi taxe neplătite la termenul stabilit la bugetul de stat

214

   

Impozite şi taxe neplătite la termenul stabilit la bugetele locale

215

   

Împrumuturi primite nerambursate la scadenţă - total (poz. 217 la 220), din care:

216

   

- restante până la 30 de zile

217

   

- restante după 30 de zile

218

   

- restante după 90 de zile

219

   

- restante după 1 an

220

   

Dobânzi neplătite aferente împrumuturilor primite

221

   

Depozite băneşti primite nerambursate la scadenţă - total (poz. 223 la 226), din care:

222

   

- restante până la 30 de zile

223

   

- restante după 30 de zile

224

   

- restante după 90 de zile

225

   

- restante după 1 an

226

   

Dobânzi neplătite aferente depozitelor băneşti primite

227

   

III. Număr de salariaţi

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Număr mediu de salariaţi

301

  

Numărul de salariaţi existenţi la data de 31 decembrie

302

  

IV. Plăţi de dobânzi, dividende şi redevenţe

Cod poziţie

Sume

A

B

1

Venituri brute din dobânzi plătite de persoanele juridice române către persoanele fizice nerezidente, din care:

401

 

- impozitul datorat la bugetul de stat

402

 

Venituri brute din dobânzi plătite de persoanele juridice române către persoanele fizice nerezidente din statele membre ale Uniunii Europene, din care:

403

 

- impozitul datorat la bugetul de stat

404

 

Venituri brute din dobânzi plătite de persoanele juridice române către persoane juridice afiliate*) nerezidente, din care:

405

 

- impozitul datorat la bugetul de stat

406

 

Venituri brute din dobânzi plătite de persoanele juridice române către persoane juridice afiliate*) nerezidente din statele membre ale Uniunii Europene, din care:

407

 

- impozitul datorat la bugetul de stat

408

 

Venituri brute din dividende plătite de persoanele juridice române către persoane nerezidente, din care:

409

 

- impozitul datorat la bugetul de stat

410

 

Venituri brute din dividende plătite de persoanele juridice române către persoane juridice afiliate*) nerezidente, din care:

411

 

- impozitul datorat la bugetul de stat

412

 

Venituri din redevenţe plătite de persoanele juridice române către persoane juridice afiliate*) nerezidente din statele membre ale Uniunii Europene, din care:

413

 

- impozitul datorat la bugetul de stat

414

 

Redevenţe plătite în cursul exerciţiului financiar pentru bunurile din domeniul public, primite în concesiune, din care:

415

 

- redevenţe pentru bunurile din domeniul public plătite la bugetul de stat

416

 

Subvenţii încasate în cursul exerciţiului financiar, din care:

417

 

- subvenţii încasate în cursul exerciţiului financiar aferente activelor

418

 

- subvenţii aferente veniturilor

419

 

Creanţe restante, care nu au fost încasate la termenele prevăzute în contractele comerciale şi/sau în actele normative în vigoare, din care:

420

 

- creanţe restante de la entităţi din sectorul majoritar sau integral de stat

421

 

- creanţe restante de la entităţi din sectorul privat

422

 

V. Tichete de masă

Cod poziţie

Sume

A

B

1

Contravaloarea tichetelor de masă acordate salariaţilor

501

 

VI. Cheltuieli efectuate pentru activitatea de cercetare-dezvoltare**)

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Cheltuieli de cercetare-dezvoltare, din care:

601

  

- din fonduri publice

602

  

- din fonduri private

603

  

VII. Cheltuieli de inovare***)

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Cheltuieli de inovare - total (rd. 702 la 704), din care:

701

  

- cheltuieli de inovare finalizate în cursul perioadei

702

  

- cheltuieli de inovare în curs de finalizare în cursul perioadei

703

  

- cheltuieli de inovare abandonate în cursul perioadei

704

  

VIII. Informaţii privind cheltuielile cu colaboratorii

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Cheltuieli cu colaboratorii

801

  

IX. Informaţii privind bunurile din domeniul public al statului

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Valoarea bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrare

901

  

Valoarea bunurilor din domeniul public al statului aflate în concesiune

902

  

Valoarea bunurilor din domeniul public al statului închiriate

903

  
*) Pentru statutul de "persoane juridice afiliate" se vor avea în vedere prevederile art. 7 pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
**) Se va completa cu cheltuielile efectuate pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, respectiv cercetarea fundamentală, cercetarea aplicativă, dezvoltarea tehnologică şi inovarea, stabilite potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
***) Cheltuielile de inovare se determină potrivit Regulamentului (CE) nr. 1.450/2004 al Comisiei din 13 august 2004 de punere în aplicare a Deciziei nr. 1,608/2003/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind producţia şi dezvoltarea statisticilor comunitare privind inovarea, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L nr. 267 din 14 august 2004.

Administrator,

Numele şi prenumele

Semnătura

Ştampila unităţii

Întocmit

Numele şi prenumele

Calitatea

Semnătura

Nr. de înregistrare în organismul profesional

Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.
(4)Imobilizări corporale şi necorporale: valoarea contabilă la data de 31 decembrie ....

40

- lei -

Denumirea indicatorului

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

încheiat

A

B

1

2

Imobilizări corporale

010

  

Modelul reevaluării

011

  

Modelul costului

012

  

Investiţii imobiliare

020

  

Modelul valorii juste

021

  

Modelul costului

022

  

Alte imobilizări necorporale

030

  

Modelul reevaluării

031

  

Modelul costului

032

  

Administrator,

Numele şi prenumele

Semnătura

Ştampila unităţii

Întocmit

Numele şi prenumele

Calitatea

Semnătura

Nr. de înregistrare în organismul profesional

Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.
(5)50 - Defalcarea anumitor elemente din contul de profit sau pierdere la data de 31 decembrie ..................
Venituri şi cheltuieli cu dobânzile
1._
A)_

50A

- lei -

Dobânzi

Cod poziţie

Venituri

Cheltuieli

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

A

B

1

2

3

4

Instrumente de datorie

020

  

X

X

Credite şi creanţe

030

  

X

X

Depozite

040

X

X

  

Datorii constituite prin titluri

050

X

X

  

Alte datorii financiare

060

X

X

  
_
*) Nu se completează pentru realizările aferente exerciţiului financiar al anului 2011.
B)Câştiguri şi pierderi realizate aferente activelor şi datoriilor financiare care nu sunt evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

50B

-lei -

Active şi datorii financiare care nu sunt evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

Cod poziţie

Câştiguri realizate

Pierderi realizate

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

A

B

1

2

3

4

Active financiare disponibile în vederea vânzării

010

    

Împrumuturi şi creanţe

020

    

Investiţii păstrate până la scadenţă

030

    

Datorii financiare evaluate la cost amortizat

040

    

Altele

050

    

Active şi datorii financiare care nu sunt evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere: Total

100

    
_
*) Nu se completează pentru realizările aferente exerciţiului financiar al anului 2011.
C)Câştiguri şi pierderi aferente activelor şi datoriilor financiare deţinute în vederea tranzacţionării

50C

- lei -

Active şi datorii financiare deţinute în vederea tranzacţionării

Cod poziţie

Câştiguri (pierderi) nete

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

A

B

1

2

Instrumente de rată a dobânzii şi instrumente derivate legate de acestea

010

  

Instrumente de capitaluri proprii şi instrumente derivate legate de acestea

020

  

Tranzacţii valutare şi instrumente derivate legate de acestea

030

  

Instrumente de risc de credit şi instrumente derivate legate de acestea

040

  

Mărfuri şi instrumente derivate legate de acestea

050

  

Altele

060

  

Active şi datorii financiare deţinute în vederea tranzacţionării:

Total

100

  
_
*) Nu se completează pentru realizările aferente exerciţiului financiar al anului 2011.
D)Câştiguri şi pierderi aferente activelor şi datoriilor financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

50D

   

- lei -

Active şi datorii financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

Cod poziţie

Câştiguri

Pierderi

Modificarea valorii juste atribuibile modificărilor riscului de credit

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

A

B

1

2

3

4

5

6

Active financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

010

      

Datorii financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

020

      

Active şi datorii financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere:

Total

100

      
_
*) Nu se completează pentru realizările aferente exerciţiului financiar al anului 2011.
E)Câştiguri şi pierderi din contabilitatea de acoperire

50E

  

- lei -

Câştiguri şi pierderi din contabilitatea de acoperire

Cod poziţie

Câştiguri

Pierderi

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

A

B

1

2

3

4

Modificarea valorii juste a instrumentelor de acoperire (inclusiv operaţiuni întrerupte)

010

    

Modificarea valorii juste a elementului acoperit atribuibile riscului acoperit

020

    

Partea ineficientă din acoperirea fluxurilor de trezorerie, recunoscută în profit sau pierdere

030

    

Câştiguri şi pierderi din contabilitatea de acoperire:

Total

100

    
_
*) Nu se completează pentru realizările aferente exerciţiului financiar al anului 2011.
F)Câştiguri şi pierderi din derecunoaşterea activelor, altele decât cele deţinute în vederea vânzării

50F

  

- lei -

Câştiguri şi pierderi din derecunoaşterea activelor, altele decât cele deţinute în vederea vânzării

Cod poziţie

Câştiguri

Pierderi

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

A

B

1

2

3

4

Imobilizări corporale

010

    

Investiţii imobiliare

020

    

Imobilizări necorporale

030

    

Alte active

040

    

Câştiguri şi pierderi din derecunoaşterea activelor, altele decât cele deţinute în vederea vânzării: Total

100

    
_
*) Nu se completează pentru realizările aferente exerciţiului financiar al anului 2011.
G)Alte venituri şi cheltuieli de exploatare

50G

  

- lei -

Alte venituri şi cheltuieli de exploatare

Cod poziţie

Venituri

Cheltuieli

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

Exerciţiul financiar precedent*)

Exerciţiul financiar încheiat

A

B

1

2

3

4

Active corporale evaluate utilizând modelul valorii juste

010

    

Investiţii imobiliare

020

    

Leasing operaţional

030

    

Altele

040

    

Alte venituri şi cheltuieli de exploatare:

Total

100

    
_
*) Nu se completează pentru realizările aferente exerciţiului financiar al anului 2011.
2._

Administrator,

Numele şi prenumele

Semnătura

Ştampila unităţii

Întocmit

Numele şi prenumele

Calitatea

Semnătura

Nr. de înregistrare în organismul profesional

Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.
(6)60 - ALTE INFORMAŢII - Elemente de activ
1._
A)_

60A

   

- lei -

Denumirea indicatorului

Cod poziţie

Amortizări şi ajustări pentru depreciere

Active nete

Active brute

Exerciţiul financiar precedent

Exerciţiul financiar încheiat

Exerciţiul financiar precedent

Exerciţiul financiar încheiat

Exerciţiul financiar precedent

Exerciţiul financiar încheiat

A

B

1

2

3

4

5

6

Operaţiuni de trezorerie şi operaţiuni Interbancare

100

      

- Casa şi alte valori

110

      

- Casa

113

      

- Numerar în ATM-uri şi ASV-uri

116

      

- Alte valori

119

      

- Cont curent şi depozite la BNR, creanţe ataşate şi sume de amortizat

120

      

- Conturi de corespondent la instituţii de credit (nostro) şi creanţe ataşate

130

      

- Depozite la instituţii de credit, creanţe ataşate şi sume de amortizat

140

      

- Credite acordate instituţiilor de credit, creanţe ataşate şi sume de amortizat

150

      

- Operaţiuni reverse repo şi titluri luate cu împrumut, creanţe ataşate şi sume de amortizat

160

      

- Valori de recuperat, creanţe ataşate şi sume de amortizat

170

      

- Operaţiuni între organizaţiile cooperatiste de credit din cadrul aceleiaşi reţele, creanţe ataşate şi sume de amortizat

180

      

- Creanţe restante nedepreciate, creanţe ataşate şi sume de amortizat

190

      

- Creanţe depreciate, creanţe ataşate şi sume de amortizat

200

      

Operaţiuni cu clientela

300

      

- Creanţe comerciale, creanţe ataşate şi sume de amortizat

310

      

- Credite de trezorerie, creanţe ataşate şi sume de amortizat

320

      

- Credite de consum şi vânzări în rate, creanţe ataşate şi sume de amortizat

330

      

- Credite pentru finanţarea operaţiunilor de comerţ exterior, creanţe ataşate şi sume de amortizat

340

      

- Credite pentru finanţarea stocurilor şi pentru echipamente, creanţe ataşate şi sume de amortizat

350

      

- Credite pentru investiţii imobiliare, creanţe ataşate şi sume de amortizat

360

      

- Alte credite acordate clientelei, creanţe ataşate şi sume de amortizat

370

      

- Credite acordate instituţiilor financiare, creanţe ataşate şi sume de amortizat

380

      

- Operaţiuni reverse repo şi titluri luate cu împrumut, creanţe ataşate şi sume de amortizat

390

      

- Conturi curente debitoare, creanţe ataşate şi sume de amortizat

400

      

- Valori de recuperat, creanţe ataşate şi sume de amortizat

410

      

- Creanţe restante nedepreciate, creanţe ataşate şi sume de amortizat

420

      

- Creanţe depreciate, creanţe ataşate şi sume de amortizat

430

      

Operaţiuni cu titluri şi operaţiuni diverse

500

      

- Active financiare deţinute în vederea tranzacţionării

510

      

din care credite şi creanţe

511

      

- Active financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

520

      

din care credite şi creanţe

521

      

- Active financiare disponibile în vederea vânzării şi creanţe ataşate

530

      

din care credite şi creanţe

531

      

- Investiţii păstrate până la scadenţă şi creanţe ataşate

540

      

din care credite şi creanţe

541

      

- Instrumente de capitaluri proprii evaluate la cost

550

      

- Instrumente derivate

560

      

- Conturi de decontare privind operaţiunile cu titluri şi creanţe ataşate

570

      

- Decontări intrabancare şi între organizaţiile cooperatiste de credit din cadrul aceleiaşi reţele

580

      

- Beneficii ale angajaţilor şi conturi asimilate

590

      

- Asigurări sociale, protecţia socială şi conturi asimilate

600

      

- Bugetul statului, fonduri speciale şi conturi asimilate

610

      

- Debitori diverşi, creanţe ataşate şi sume de amortizat

620

      

- Decontări din operaţiuni în asocieri în participaţie

630

      

- Conturi de stocuri

640

      

- Conturi de regularizare

650

      

- Creanţe restante nedepreciate, creanţe ataşate şi sume de amortizat

660

      

- Creanţe depreciate, creanţe ataşate şi sume de amortizat

670

      

Active imobilizate

700

      

- Credite subordonate, creanţe ataşate şi sume de amortizat

710

      

- Titluri de participare deţinute în filiale, în entităţi asociate şi în entităţi controlate în comun

720

      

- Dotări pentru unităţile proprii din străinătate

730

      

- Imobilizări în curs, imobilizări necorporale şi corporale

740

      

- Creanţe din operaţiuni de leasing financiar, creanţe ataşate şi sume de amortizat

750

      

- Creanţe restante nedepreciate, creanţe ataşate şi sume de amortizat

760

      

- Creanţe depreciate, creanţe ataşate şi sume de amortizat

770

      

Acţionari sau asociaţi (+/-)*

800

      

Total

900

      
___
* Sumele negative trebuie să fie precedate de semnul (-).
B)Depozite atrase de la clientela nebancară

60B

 

- lei -

Denumirea indicatorului

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Depozite atrase de la clientela nebancară

100

  

Conturi curente

110

  

Conturi de depozite

120

  

- Depozite la vedere

121

  

- Depozite la termen

122

  

- Depozite colaterale

123

  

- Depozite rambursabile după notificare

124

  

Certificate de depozit, carnete şi librete de economii

130

  

- Certificate de depozit

131

  

- Carnete şi librete de economii

132

  

Datorii ataşate şi sume de amortizat

140

  
C)Rezerve pentru riscuri bancare

60C

 

- lei -

Denumirea indicatorului

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Rezerve pentru riscuri bancare

100

  

Rezerva generală pentru riscul de credit din profitul determinat înainte de deducerea impozitului pe profit

110

  

Rezerva generală pentru riscul de credit din profitul determinat după deducerea impozitului pe profit

120

  

Rezerva reprezentând fondul pentru riscuri bancare generale

130

  
D)Alte active şi datorii contingente

60D

 

- lei -

Denumirea indicatorului

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Alte active contingente

100

  

Alte datorii contingente

200

  
E)Număr de clienţi

60E

 

- lei -

Denumirea indicatorului

Cod poziţie

Exerciţiul financiar

Precedent

Încheiat

A

B

1

2

Număr clienţi, din care:

010

  

- Persoane fizice

020

  

- Persoane juridice

030

  
2._

Administrator,

Numele şi prenumele

Semnătura

Ştampila unităţii

Întocmit

Numele şi prenumele

Calitatea

Semnătura

Nr. de înregistrare în organismul profesional

Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.
CAPITOLUL III: Controlul raportării contabile anuale a instituţiilor de credit
A)Corelaţii din cadrul formularelor de raportare contabilă anuală
1.A.1. Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectate următoarele corelaţii:
010 = 011 +012
020 = 021 + 022 + 023 + 024
030 = 031 +032 + 033
040 = 041 + 042 + 043
050 = 051 +052
060 = 061 +062
070 = 071 + 072 + 073 + 074
090 = 091 +092
100= 101 + 102
120 = 121 + 122
150 = 010 + 020 + 030 + 040 + 050 + 060 + 070 + 080 + 090 + 100 + 110 + 120+ 130 + 140
200 = 201 + 202 + 203 + 204 + 205
210 = 211 + 212 + 213
220 = 221 +222 + 223
230 = 231 +232 + 233 + 234
250 = 251 + 252 + 253 + 254 + 255
260 = 261 +262
300 = 200 + 210 + 220 + 230 + 240 + 250 + 260 + 270 + 280 + 290
400 = 401 +402
420 = 421 +422
430 = 431 + 432 + 433 + 434 + 435 + 436 + 437
460 = 400 + 410 + 420 + 430 + 440 + 450
500 = 300 + 460
150 = 500
2.A.2. Contul de profit sau pierdere (cod 20)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectate următoarele corelaţii:
010 = 011 + 012 + 013 + 014 + 015
020 = 021 +022 + 023
070 = 071 + 072 + 073 + 074 + 075
150 = 151 + 152
160 = 161 + 162 + 163
180 = 181 + 182 + 183+ 184
190 = 191 + 192 + 193 + 194 + 195 + 196
220 = 010 + 040 + 050 ± 070 ± 080 ± 090 ± 100 ± 110 ± 120 + 130 - 020 - 030 - 060 - 140 - 150 - 160 ± 170 ± 180 ± 190 + 200 ± 210
230 = 220 ± 221
250 = 230 ± 240
3.A.3. Date informative (cod 30)
(1)I. Date privind rezultatul înregistrat
Coloana 1
101 +102 = 1
(2)II. Date privind plăţile restante
Controlul orizontal col. 1 = col. 2 + col. 3
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2 şi 3 trebuie respectate următoarele corelaţii:
201 =202 + 206 + 212 + 213 + 214 + 215 + 216 + 221 +222 + 227
202 = 203 + 204 + 205
206 = 207 + 208 + 209 + 210 + 211
216 = 217 + 218 + 219 + 220
222 = 223 + 224 + 225 + 226
(3)VII. Cheltuieli de inovare
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectată următoarea corelaţie:
701 = 702 + 703 + 704
4.A.4. Imobilizări corporale şi necorporale: valoarea contabilă (cod 40)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectate următoarele corelaţii:
010 = 011 +012
020 = 021 + 022
030 = 031 + 032
5.A.5. Defalcarea anumitor elemente din contul de profit sau pierdere (cod 50)
I.Câştiguri şi pierderi realizate aferente activelor şi datoriilor financiare care nu sunt evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere (cod 50B)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3 şi 4 trebuie respectată următoarea corelaţie:
100 = 010 + 020 + 030 + 040 + 050
II.Câştiguri şi pierderi aferente activelor şi datoriilor financiare deţinute în vederea tranzacţionării (cod 50C)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectată următoarea corelaţie:
100 = 010 + 020 + 030 + 040 + 050 + 060
III.Câştiguri şi pierderi aferente activelor şi datoriilor financiare clasificate la valoarea justă prin profit sau pierdere (cod 50D)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 trebuie respectată următoarea corelaţie:
100 = 010 + 020
IV.Câştiguri şi pierderi din contabilitatea de acoperire (cod 50E)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3 şi 4 trebuie respectată următoarea corelaţie:
100 = 010 + 020 + 030
V.Câştiguri şi pierderi din derecunoaşterea activelor, altele decât cele deţinute în vederea vânzării (cod 50F)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3 şi 4 trebuie respectată următoarea corelaţie:
100 = 010 + 020 + 030 + 040
VI.Alte venituri şi cheltuieli de exploatare (cod 50G)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3 şi 4 trebuie respectată următoarea corelaţie:
100 = 010 + 020 + 030 + 040
6.A.6. Alte informaţii (cod 60)
I.Elemente de activ (cod 60A)
a)Controlul orizontal
Pentru fiecare linie din formularul cod 60A trebuie respectate următoarele corelaţii:
col. 1 + col. 3 = col. 5
col. 2 + col. 4 = col. 6
b)Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 trebuie respectate următoarele corelaţii:
110 = 113 + 116 + 119
100 = 110 + 120 + 130 + 140 + 150 + 160 + 170 + 180 + 190 + 200
300 = 310 + 320 + 330 + 340 + 350 + 360 + 370 + 380 + 390 + 400 + 410 + 420 + 430
500 = 510 + 520 + 530 + 540 + 550 + 560 + 570 + 580 + 590 + 600 + 610 + 620 + 630 + 640 + 650 + 660 + 670
700 = 710 + 720 + 730 + 740 + 750 + 760 + 770
900 = 100 + 300 + 500 + 700 + 800
II.Depozite atrase de la clientela nebancară (cod 60B)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectate următoarele corelaţii:
100 = 110 + 120 + 130 + 140
120 = 121 + 122 + 123 + 124
130 = 131 + 132
III.Rezerve pentru riscuri bancare (cod 60C)
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectată următoarea corelaţie:
100 = 110 + 120 + 130
B)Corelaţii între formularele de raportare contabilă anuală
1.Corelaţii între formularul cod 20 şi formularul cod 30

Formular cod 20

col. 2

Relaţia

Formular cod 30
col. 2

Dacă 250 > = 0:250

=

101

Dacă 250 < 0:- 250

=

102

2.Corelaţii între formularul cod 40 şi formularul cod 10

Formular cod 40
col. 1, 2

Relaţia

Formular cod 10
col. 1, 2

010 + 020

=

090

010

=

091

020

=

092

030

=

102

3.Corelaţii între formularul cod 50 şi formularul cod 20

Formular cod 50

Relaţia

Formular cod 20

50B.100 (col. 1 - col. 3)

=

070 (col. 1)

50B.100 (col. 2-col. 4)

=

070 (col. 2)

50C.100 (col. 1)

=

080 (col. 1)

50C.100 (col. 2)

=

080 (col. 2)

50D.100 (col. 1 - col. 3)

=

090 (col. 1)

50D.100 (col. 2 - col. 4}

=

090 (col. 2)

50E.100 (col. 1 - col. 3)

=

100 (col. 1)

50E.100 (col. 2 - col. 4)

=

100 (col. 2)

50F.100 (col. 1 - col. 3)

=

120 (col. 1)

50F.100 (col. 2 - col. 4)

=

120 (col. 2)

50G.100 (col. 1)

=

130 (col. 1)

50G.100 (col. 2)

=

130 (col. 2)

50G.100 (col. 3)

=

140 (col. 1)

50G.100 (col. 4)

=

140 (col. 2)

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 93 din data de 14 februarie 2013