CRITERII SUPLIMENTARE*) *) Se punctează numai criteriile care nu sunt obligatorii pentru categoria respectivă. | Puncte |
1. Sisteme de management |
- implementarea unui sistem de management al calităţii | 25 |
- implementarea unui sistem de management de mediu | 25 |
- implementarea unui sistem de management al siguranţei alimentelor | 25 |
- implementarea unui sistem de management pentru sănătate şi securitate ocupaţională | 25 |
- obţinerea etichetei ecologice | 25 |
2. Construcţii, aspect general şi echipare exterioară |
- drum carosabil până la poarta pensiunii | 3 |
- semnalizare de la şoseaua principală | 2 |
- situarea într-o zonă nepoluată fonic, vizual sau olfactiv | 6 |
- iluminat exterior | 3 |
- izolarea fonică a clădirii | 6 |
- ambianţa generală a exteriorului: |
* aspectul foarte bun al construcţiilor | 5 |
* aspectul foarte bun al anexelor gospodăreşti | 5 |
* amenajarea corespunzătoare a spaţiilor exterioare (curte, grădină, livadă, spaţii amenajate în aer liber pentru divertisment) | 5 |
3. Dotarea spaţiilor şi alte amenajări |
- instalaţii de energie alternativă funcţionale şi care asigură minimum 5% din consumul general | 20 |
- izolarea fonică între camere şi spaţiile comune | 8 |
- salon de primire - living cu spaţiu amenajat pentru deconectare, lecturare, conversaţie | 10 |
- televizoare cu recepţie canale TV în toate camerele | 3 |
- şemineu | 6 |
- bibliotecă (cărţi, reviste, ziare, albume etc.) | 5 |
- dotare cu jocuri de societate (şah, table, remi, cărţi de joc etc.) | 4 |
- biliard | 4 |
- tenis de masă | 4 |
- aer condiţionat | 10 |
- telefon în fiecare cameră | 5 |
- decorarea de ansamblu a interiorului | 10 |
- calitatea mobilierului, armonia culorilor | 10 |
- posibilitate de conexiune Ia internet | 10 |
- masă şi fier de călcat | 2 |
- maşină automată de spălat rufe | 5 |
- uscător de păr | 2 |
- grătar în aer liber | 3 |
- locuri de joacă amenajate pentru copii | 7 |
- sală de fitness | 10 |
- saună, jacuzzi | 10 |
- piscină în aer liber | 15 |
- piscină acoperită | 20 |
- terenuri de sport proprii sau intermediare la terţi | 12 |
- obiecte şi echipamente pentru practicarea sporturilor (schiuri, sănii, biciclete, ambarcaţiuni, echitaţie etc.) | 13 |
- personal calificat pentru practicarea sporturilor de agrement | 10 |
- aparat CD, DVD | 2 |
- antenă TV satelit sau cablu | 2 |
- posibilităţi de participare ca divertisment la unele activităţi gospodăreşti | 10 |
- acces la computer | 5 |
4. Dotarea bucătăriilor |
- unitate de alimentaţie publică (după caz) | 20 |
- vase de bucătărie din inox | 10 |
- veselă şi ustensile de bucătărie de bună calitate, nedesperecheate, în număr corespunzător capacităţii de cazare | 6 |
- aparatură electrică: |
* robot-mixer | 3 |
* cafetieră | 3 |
* cuptor cu microunde | 6 |
* hotă | 3 |
* maşină de spălat vase | 10 |
* toaster (prăjitor de pâine) | 3 |
5. Protecţia turiştilor |
* Deţinerea poliţei de asigurare de răspundere civilă a structurilor de primire turistice | 30 |
Total punctaj realizat | |