HOTĂRÂRE nr. 376 din 12 iunie 2013 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Modernizare ecluze - echipamente şi instalaţii"
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 25 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1
Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Modernizare ecluze - echipamente şi instalaţii", prevăzuţi în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2
(1)Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie la titlul 55 "Alte transferuri", alineatul "Investiţii ale agenţilor economici cu capital de stat", conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
(2)După aprobarea de către Comisia Europeană a obiectivului de investiţii, finanţarea acestuia se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie la titlul 56 "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare", alineatul "Fondul de coeziune (FC)", în conformitate cu prevederile Programului operaţional sectorial "Transport" 2007-2013 şi ale legislaţiei comunitare în vigoare, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
Art. 3
Ministerul Transporturilor răspunde de modul de utilizare a sumei prevăzute în anexă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
-****-

PRIM-MINISTRU

VICTOR-VIOREL PONTA

Contrasemnează:

Ministrul transporturilor,

Relu Fenechiu

Viceprim-ministru, ministrul finanţelor publice,

Daniel Chiţoiu

Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale

şi administraţiei publice,

Nicolae-Liviu Dragnea

Ministrul delegat pentru buget,

Liviu Voinea

Ministrul fondurilor europene,

Eugen Orlando Teodorovici

ANEXĂ: INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI AFERENŢI obiectivului de investiţii "Modernizare ecluze - echipamente şi instalaţii"
- Titular: Ministerul Transporturilor
Beneficiar: Compania Naţională "Administraţia Canalelor Navigabile" - S.A. Constanţa
Amplasament: în 8 locaţii de-a lungul Canalului "Dunăre-Marea Neagră" şi Canalului "Poarta Albă-Midia Năvodari", respectiv: Ecluza Cernavodă, Ecluza Agigea, Ecluza Ovidiu, Staţia de pompare complexă km 60 Cernavodă, staţiile de pompare pentru apărarea localităţilor împotriva inundaţiilor (Ştefan cel Mare-Saligny, Făclia şi Mircea Vodă), galerii de ape mari - Ecluza Ovidiu şi galerii de ape mari - Ecluza Năvodari
Indicatorii tehnico-economici

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA (în preţuri la 31 mai 2012,
1 euro = 4,4729 lei),
din care:

 

mii lei

1.022.566

Construcţii şi montaj (C+M):

 

mii lei

305.111

Eşalonarea investiţiei:

INV/C+M

  

Anul I

mii lei/mii lei

 

276.000/67.000

Anul II

mii lei/mii lei

 

154.000/49.000

Anul III

mii lei/mii lei

 

201.000/64.000

Anul IV

mii lei/mii lei

 

220.000/70.000

Anul V

mii lei/mii lei

 

171.566/55.111

Capacităţi:

   

- Ecluze modernizate

 

bucăţi

6

- Staţii de pompare modernizate

 

bucăţi

1

- Galerii ape mari modernizate

 

bucăţi

2

- Staţii de apărare a localităţilor împotriva inundaţiilor, modernizate

 

bucăţi

3

Durata de realizare a investiţiei

 

luni

54

Factori de risc
Lucrările propuse în acest proiect sunt amplasate pe teritoriul aflat în administraţia beneficiarului Compania Naţională "Administraţia Canalelor Navigabile" - S.A. Constanţa.
În cadrul proiectului se vor respecta principiile acţiunii preventive şi compensării influenţei nefavorabile asupra mediului la sursa producerii, conform cerinţelor relevante ale legislaţiei de mediu.
Impactul proiectului asupra mediului este, în ansamblu, benefic/pozitiv.
Realizarea proiectului asigură, pe lângă îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe cele două canale, condiţii favorabile de conservare şi îmbunătăţire calitativă a factorilor de mediu din cadrul ecosistemului din zona aval Poarta Albă a celor două canale.
Finanţarea investiţiei
Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie la titlul 55 "Alte transferuri", alineatul "investiţii ale agenţilor economici cu capital de stat", conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
După aprobarea de către Comisia Europeană a obiectivului de investiţii, finanţarea acestuia se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie la titlul 56 "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare", alineatul "Fondul de coeziune (FC)", în conformitate cu prevederile Programului operaţional sectorial "Transport" 2007-2013 şi ale legislaţiei comunitare în vigoare, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 367 din data de 20 iunie 2013