LEGE nr. 171 din 29 iunie 2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi alte măsuri
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Art. I
Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 2 din 11 martie 2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi alte măsuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 176 din 13 martie 2015, cu următoarele modificări:
1.La articolul XII alineatul (3), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"a) unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale fie semnatare ale contractelor de finanţare nerambursabile, fie obligate la cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile în baza prevederilor contractelor de finanţare sau a acordurilor de parteneriat şi a instituţiilor publice finanţate integral din bugetul local;"
2.La articolul XVI punctul 2, la articolul 181 alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"b) finanţarea activităţii structurilor sportive locale, constituite ca structuri nonprofit în condiţiile legii, participante la competiţiile sportive locale, regionale, naţionale şi internaţionale, organizate în conformitate cu statutul şi regulamentele federaţiilor sportive naţionale pe ramură de sport, în baza contractelor şi a programelor sportive ale acestora care prevăd promovare, selecţie, participare, pregătire, organizare de competiţii şi evenimente sportive. Din sumele alocate pot fi finanţate toate tipurile de cheltuieli aferente contractelor şi programelor sportive, inclusiv cele de natură salarială."
Art. II
După articolul 14 al anexei nr. VII la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 877 din 28 decembrie 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 141 cu următorul cuprins:
"Art. 141
Solda funcţiei de bază, respectiv salariul de bază, stabilite conform legii, pentru personalul Ministerului Apărării Naţionale, încadrat în structuri NATO care funcţionează pe teritoriul României, se majorează cu 30%."
Art. III
(1)În situaţii excepţionale, când veniturile din privatizare sunt utilizate ca sursă pentru împrumuturile acordate de Ministerul Finanţelor Publice sub formă de ajutor de stat individual pentru salvare, la data aprobării de către Comisia Europeană a planului de restructurare notificat de autoritatea competentă, împrumuturile se transformă în ajutor de stat de restructurare, odată cu stingerea obligaţiei beneficiarului de restituire a împrumutului şi a costurilor aferente, şi implicit a reîntregirii veniturilor din privatizare. Costurile aferente împrumutului cuvenite bugetului Trezoreriei Statului se anulează.
(2)Garanţiile de orice natură, aferente împrumuturilor acordate de Ministerul Finanţelor Publice, inclusiv cele constituite de către organul fiscal competent al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sub forma unor sechestre asigurătorii asupra bunurilor mobile sau imobile, în vederea garantării împrumuturilor acordate de Ministerul Finanţelor Publice, se eliberează, la solicitarea acestuia, după data transformării ajutorului de stat individual pentru salvare în ajutor de stat de restructurare, ca urmare a transmiterii deciziei Comisiei Europene de aprobare a ajutorului de stat pentru restructurare.
(3)În situaţia în care beneficiarul împrumutului acordat din sursa prevăzută la alin. (1) intră în lichidare, creanţele statului rezultate din gestionarea împrumutului se urmăresc şi se execută în condiţiile legii. La data intrării în lichidare a beneficiarului obligaţia de reîntregire a veniturilor din privatizare se stinge, iar costurile aferente împrumutului cuvenite bugetului Trezoreriei Statului se anulează. Sumele recuperate în urma procesului de lichidare se fac venit la bugetul de stat.
(4)Prevederile alin. (1)-(3) se aplică şi împrumuturilor din venituri din privatizare acordate de Ministerul Finanţelor Publice, sub formă de ajutor de stat individual de salvare, la data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru care Comisia Europeană nu a aprobat planul de restructurare, precum şi în situaţia în care împrumutatul nu a intrat în lichidare, conform legii.
Art. IV
(1)Sistemul de salarizare pentru personalul din cadrul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO se stabileşte la nivelul de salarizare aferent funcţiilor din cadrul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.
(2)Asimilarea funcţiilor şi a drepturilor de natură salarială din cadrul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO cu funcţiile şi nivelul drepturilor de natură salarială al acestora din cadrul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, precum şi stabilirea nivelului concret al drepturilor salariale se fac prin ordin comun al preşedintelui Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi al ministrului pentru societatea informaţională.
(3)Condiţiile de studii şi vechime specifice pentru personalul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO se stabilesc în conformitate cu prevederile legale pentru personalul contractual din sistemul public.
-****-
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

VALERIU-ŞTEFAN ZGONEA

PREŞEDINTELE SENATULUI

CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 480 din data de 1 iulie 2015