ORDIN nr. 93 din 24 iunie 2014 privind stabilirea drepturilor salariale ale personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne promovat în grade sau trepte profesionale, precum şi ale personalului contractual de specialitate medico-sanitar, personalului de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare şi ale celui auxiliar sanitar, promovat în funcţii
Având în vedere dispoziţiile art. 6 alin. (1) şi (4) şi art. 26 alin. (1) din Legea-cadru nr.
284/2010
privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare,
văzând prevederile Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.
286/2011
, ale Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr.
154/2012
pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a examenului de promovare în grade sau trepte profesionale a personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne şi ale Instrucţiunilor ministrului afacerilor interne nr.
156/2013
privind organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare în funcţii a personalului contractual de specialitate medico-sanitar, personalului de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare şi a celui auxiliar sanitar, încadrat cu contract individual de muncă în unităţile Ministerului Afacerilor Interne,
în temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.
30/2007
privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr.
15/2008
, cu modificările şi completările ulterioare,
viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne,
emite următorul ordin:
Art. 1
Prezentul ordin se aplică:
a)
personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne, promovat în grade sau trepte profesionale, în condiţiile Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr.
154/2012
pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a examenului de promovare în grade sau trepte profesionale a personalului contractual din Ministerul Afacerilor şi Internelor;
b)
personalului contractual de specialitate medico-sanitar, personalului de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare şi celui auxiliar sanitar, promovat în funcţii, în condiţiile Instrucţiunilor ministrului afacerilor interne nr.
156/2013
privind organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare în funcţii a personalului contractual de specialitate medico-sanitar, personalului de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare şi a celui auxiliar sanitar, încadrat cu contract individual de muncă în unităţile Ministerului Afacerilor Interne.
Art. 2
Salarizarea personalului contractual prevăzut la art. 1 se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţii similare din unitatea în care acesta este încadrat sau, în situaţia în care nu există o funcţie similară în plată, din unităţile subordonate acesteia.
Art. 3
(1)
Prin excepţie de la prevederile art. 2, în situaţia în care în aceeaşi unitate sau în unităţile subordonate acesteia există funcţii similare în plată cu un nivel de salarizare diferit ori nu există funcţii similare în plată, salariul de bază se va stabili prin aplicarea succesivă a prevederilor actelor normative care au reglementat salarizarea personalului bugetar, pornind de la determinarea salarizării aferente la data de 31 decembrie 2009.
(2)
La stabilirea salariului de bază în condiţiile alin. (1) se va aplica regula potrivit căreia punctajul minim necesar promovării, respectiv punctajul maxim, se asimilează cu punctajul minim, respectiv punctajul maxim al funcţiei în care a fost promovat, astfel cum era stabilit la data de 31 decembrie 2009.
(3)
În situaţia în care, în urma examenului, punctajul obţinut se situează între limitele minime şi maxime de promovare, calculul salariului de bază se stabileşte prin aplicarea următoarelor formule:
a)
pentru determinarea punctajului corespunzător funcţiei în care a fost promovat personalul contractual, astfel cum era stabilit la data de 31 decembrie 2009:
P
x
y
= punctajul corespunzător funcţiei x în care a fost promovat personalul contractual y;
P
x
m
= punctajul minim al funcţiei x, astfel cum era stabilit la data de 31 decembrie 2009;
P
x
M
= punctajul maxim al funcţiei x, astfel cum era stabilit la data de 31 decembrie 2009;
P
p
f
= punctajul final obţinut la examenul de promovare;
P
p
m
= punctajul minim de admitere la examenul de promovare (50 de puncte).
b)
pentru stabilirea salariului de bază aferent funcţiei x în care este promovat personalul contractual y, raportat la data de 31 decembrie 2009:
Sb
x
y
= salariul de bază aferent funcţiei x în care este promovat personalul contractual y, raportat la data de 31 decembrie 2009;
Sb
x
m
= salariul de bază minim corespunzător funcţiei x, raportat la data de 31 decembrie 2009;
Sb
x
M
= salariul de bază maxim corespunzător funcţiei x, raportat la data de 31 decembrie 2009.
Art. 4
În situaţia funcţiilor de personal contractual prevăzute de legislaţia privind salarizarea personalului bugetar plătit din fonduri publice, care nu s-au regăsit în legislaţia anterioară datei de 31 decembrie 2009, asimilarea acestora cu funcţii aflate în plată anterior datei de 31 decembrie 2009 se realizează în condiţiile legii.
Art. 5
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
-****-
Viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne,
Gabriel Oprea
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 465 din data de 25 iunie 2014