ORDIN nr. 377 din 29 martie 2016 privind stabilirea indicatorilor pentru realizarea evaluării programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli aferente perioadei dintre anii şcolari 2010-2011 şi 2015-2016 şi a obligaţiilor evaluatorului
Având în vedere Referatul de aprobare nr. 109.628 din 23 martie 2016 al Direcţiei generale politici agricole şi strategii, în temeiul prevederilor art. 5 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 979/2015 privind stabilirea fructelor proaspete distribuite, a perioadei şi frecvenţei distribuţiei, a limitei valorii zilnice/elev, a fondurilor necesare pentru distribuţia fructelor proaspete, a măsurilor adiacente distribuţiei de fructe proaspete, a bugetului aferent acestora, precum şi a modalităţii de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2015-2016 şi ale art. 10 alin. (5) şi (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.185/2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite prezentul ordin.
Art. 1
Se stabilesc indicatorii pentru realizarea evaluării programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli aferente perioadei dintre anii şcolari 2010-2011 şi 2015- 2016, prevăzuţi în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2
Se stabilesc obligaţiile evaluatorului, prevăzute în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 3
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură înaintează Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale raportul final de evaluare în termen de 5 zile lucrătoare de la data recepţiei, In vederea transmiterii acestuia Comisiei Europene.
Art. 4
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
-****-

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Achim Irimescu

ANEXA nr. 1: INDICATORII pentru realizarea evaluării programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli
Administraţie centrală (parteneri - Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice)
- responsabilităţile şi implicarea diferiţilor parteneri;
- dimensiunea bugetară a programului (asigurarea cofinanţării);
- descrierea măsurilor adiacente şi demersuri în implementarea acestora (implicarea diferiţilor parteneri);
- monitorizarea programului;
- măsuri de comunicare şi informare în privinţa programului.
Consilii judeţene
- sursa merelor distribuite (producţie locală, naţională, Uniunea Europeană, ţări terţe);
- preţul merelor distribuite şi condiţiile de livrare;
- furnizorul merelor (producător, distribuitor, comerciant);
- măsuri adiacente: tipuri de măsuri derulate şi motivele care au stat la baza alegerii lor; costuri şi beneficiari (câţi elevi au beneficiat în perioada evaluată); atractivitatea măsurilor adiacente în rândul elevilor (care au fost cele mai populare măsuri derulate?).
Şcoli
- identificarea şcolilor participante (numărul de identificare, adresa, clasele, numărul de elevi), numărul total de elevi (vârsta, clasa);
- existenţa unei persoane responsabile de distribuţia merelor;
- frecvenţa distribuţiei merelor;
- implementarea măsurilor adiacente consumului de fructe proaspete (care au fost măsurile alese pentru implementare, argumente pro/contra, propuneri de noi măsuri adiacente).
Părinţi
- situaţia socioeconomică a familiei;
- obiceiuri de consum, ponderea şi frecvenţa consumului de fructe şi legume proaspete în familie;
- fructele şi legumele proaspete preferate;
- obiceiul de a cumpăra fructe şi legume proaspete (frecvenţă, surse de achiziţionare), consum din producţie proprie;
- care ar trebui să fie frecvenţa consumului de fructe şi legume proaspete în familie;
- opinie personală în privinţa unui stil de viaţă sănătos.
Elevi
- gradul de atractivitate a mărului primit în cadrul programului şi frecvenţa consumului de mere (şcoală, acasă);
- obiceiuri de consum, ponderea şi frecvenţa consumului de fructe şi legume proaspete în alimentaţia zilnică (cantităţi de fructe şi legume proaspete consumate zilnic, specii şi soiuri de legume şi fructe consumate, momentul şi locul consumului, disponibilitatea fructelor şi legumelor proaspete acasă);
- fructele şi legumele proaspete preferate, forma de prezentare a acestora (deja tăiate, ambalate individual, preparate sub diverse forme: salate, sucuri proaspete, altele);
- conştientizarea beneficiilor consumului de fructe şi legume proaspete - motivele care determină consumul de fructe şi legume proaspete (sănătatea, societatea, familia);
- starea de sănătate şi opinia personală în privinţa unui stil de viaţă sănătos (alimentaţie şi creşterea intensităţii activităţii fizice - ore de sport la şcoală sau opţionale);
- consumul pachetului cu mâncare de acasă (ce conţine acesta - conţine şi fructe şi legume?) şi/sau al altor alimente în şcoală (există automate de unde se pot achiziţiona şi alte produse alimentare? Care sunt acestea? Consumă elevii aceste alimente?);
- măsuri adiacente: participarea la măsurile adiacente; măsurile adiacente preferate; propuneri de măsuri adiacente.
În urma realizării unei situaţii centralizate pornind de la indicatorii de mai sus, exerciţiul de evaluare trebuie să reflecte:
- modul în care programul a condus la creşterea consumului de fructe şi legume proaspete în rândul elevilor raportat la situaţia iniţială (evaluarea din anul şcolar 2010- 2011);
- impactul programului asupra alimentaţiei elevilor-creare sau fixare de obiceiuri alimentare sănătoase.
ANEXA nr. 2: Obligaţiile evaluatorului
1.Prezentarea unui raport de evaluare preliminar care să conţină atât rezultatele evaluării pe baza indicatorilor prevăzuţi în anexa nr. 1, cât şi concluzii despre funcţionalitatea şi eficienţa programului şi propuneri de îmbunătăţire a acestuia
2.Înaintarea raportului de evaluare preliminar Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale până la data de 1 decembrie 2016 şi operarea eventualelor observaţii şi propuneri în vederea definitivării raportului final până la 15 decembrie 2016
3.Transmiterea raportului final de evaluare şi a unui rezumat în limba engleză de maximum 20 de pagini către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale până la 10 ianuarie 2017
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 237 din data de 31 martie 2016