RAPORT din 2 aprilie 2014 privind activităţile desfăşurate de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale în anul 2013
PARTEA 1: CUPRINS
(1)_
1.Capitolul 1 Informaţii generale
2.Capitolul 2 Controlul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012
3.Capitolul 3 Controlul finanţării activităţii partidelor politice în anul 2013
4.Capitolul 4 Alegeri parţiale în anul 2013
5.Capitolul 5 Sancţiuni aplicate în anul 2013
6.Capitolul 6 Soluţionare petiţii şi plângeri în anul 2013
(2)_
1.Anexa nr. 1 Situaţia controalelor efectuate la partidele politice în anul 2013
2.Anexa nr. 2 Situaţia veniturilor obţinute de către partidele politice controlate în anul 2013
3.Anexa nr. 3 Structura veniturilor aferente alegerilor parţiale din anul 2013
4.Anexa nr. 4 Structura cheltuielilor electorale pentru alegerile parţiale din anul 2013
5.Anexa nr. 5 Situaţia documentelor de sancţionare încheiate cu ocazia controalelor efectuate în anul 2013
PARTEA 2:
CAPITOLUL I: Informaţii generale
În conformitate cu prevederile Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (denumită în continuare Legea nr. 334/2006), ale Hotărârii Guvernului nr. 749/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu modificările ulterioare (denumită în continuare Hotărârea Guvernului nr. 749/2007) şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii Electorale Permanente, aprobat prin Hotărârea Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului nr. 2/2007, cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea Electorală Permanentă exercită atribuţiile privind controlul finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale.
Activitatea de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a fost desfăşurată în anul 2013 de un efectiv de 26 persoane, din care 11 persoane de la Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale şi 15 persoane de la filialele Autorităţii Electorale Permanente.
În anul 2013, activitatea Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a constat în:
- verificarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare care au avut loc în luna decembrie 2012;
- efectuarea controalelor din Planul anual de control pentru anul 2013;
- activităţi de îndrumare şi control ocazionate de alegerile parţiale din anul 2013;
- soluţionarea petiţiilor şi sesizărilor primite.
CAPITOLUL II: Controlul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012
În perioada 8-30 ianuarie 2013 personalul Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale împreună cu angajaţii cu atribuţiuni de control din cadrul filialelor Autorităţii Electorale Permanente au efectuat controlul campaniei electorale aferente alegerilor parlamentare din luna decembrie 2012. Cu această ocazie a fost verificat un număr de 2.469 de "Rapoarte detaliate ale veniturilor şi cheltuielilor electorale", după cum urmează:
- 1.708 rapoarte întocmite pentru candidaţii la Camera Deputaţilor;
- 761 rapoarte întocmite pentru candidaţii la Senat.
În urma verificărilor s-a constatat:
- Toţi competitorii electorali au respectat prevederile art. 24 din Legea nr. 334/2006, prin care se interzice finanţarea campaniei electorale, în mod direct sau indirect, de către persoane fizice ori juridice străine.
- Nu au fost primite donaţii din partea unei autorităţi publice, instituţii publice, regii autonome, companii naţionale, societăţi comerciale ori societăţi bancare la care sunt acţionari majoritari statul sau unităţi administrativ-teritoriale ori de la societăţi comerciale care, cu 12 luni înainte de începerea campaniei electorale, au desfăşurat activităţi finanţate din fonduri publice sau de la sindicate, culte religioase, asociaţii ori fundaţii din străinătate.
- În conformitate cu art. 30 alin. (2) din Legea nr. 334/2006, limita maximă a cheltuielilor care pot fi efectuate de un partid politic sau o alianţă politică ori electorală în fiecare campanie electorală se calculează prin însumarea valorilor maxime permise prin lege pentru fiecare candidat propus pentru alegeri.
Din verificările efectuate asupra rapoartelor detaliate ale veniturilor şi cheltuielilor electorale, întocmite de către mandatarii financiari, a rezultat că nu au fost cazuri de depăşire a plafonului maxim al cheltuielilor permis prin lege.
A fost adusă la cunoştinţa publică lista partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor cetăţenilor români aparţinând minorităţilor naţionale şi a candidaţilor independenţi care au depus rapoartele detaliate ale veniturilor şi cheltuielilor electorale prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform art. 38 alin. (2) din Legea nr. 334/2006. De asemenea, conform art. 38 alin. (3) din Legea nr. 334/2006, au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termenul legal, rapoartele detaliate ale veniturilor şi cheltuielilor electorale. Autoritatea Electorală Permanentă, conform art. 39 alin. (3) din Legea nr. 334/2006, s-a pronunţat prin hotărâre asupra corectitudinii evidenţelor contabile electorale şi asupra legalităţii plăţilor făcute.
CAPITOLUL III: Controlul finanţării activităţii partidelor politice în anul 2013
În conformitate cu art. 36 alin. (1) din Legea nr. 334/2006, Autoritatea Electorală Permanentă desfăşoară anual şi ori de câte ori este sesizată activităţi de verificare a respectării prevederilor legale referitoare la finanţarea partidelor politice.
În vederea exercitării atribuţiilor care revin Autorităţii Electorale Permanente, potrivit prevederilor Legii nr. 334/2006 şi ale Hotărârii Guvernului nr. 749/2007, Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a organizat şi efectuat în perioada februarie-decembrie 2013, în conformitate cu Planul de control pentru anul 2013, aprobat de conducerea instituţiei, un număr de 94 de controale anuale la formaţiunile politice. Controalele desfăşurate au vizat verificarea finanţării activităţii formaţiunilor politice din perioada 1 ianuarie 2012-31 decembrie 2012.
Scopul principal al acţiunilor de control a constat în verificarea modului în care formaţiunile politice au respectat dispoziţiile Legii nr. 334/2006, prevederile Hotărârii Guvernului nr. 749/2007, precum şi reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.969/2007, cu modificările ulterioare. Obiectivele principale de control au vizat următoarele aspecte:
- verificarea documentelor din care să reiasă date despre entitatea controlată;
- verificarea modului de organizare a contabilităţii conform reglementărilor contabile în vigoare;
- verificarea organizării evidenţei cotizaţiilor;
- verificarea organizării evidenţei donaţiilor;
- verificarea înregistrărilor în contabilitate a veniturilor provenite din alte surse conform prevederilor legale, inclusiv a veniturilor provenite din dobânzi bancare;
- verificarea organizării evidenţei cheltuielilor efectuate din subvenţiile de la buget;
- verificarea modului de preluare a datelor din timpul campaniilor electorale în evidenţa contabilă a partidului;
- verificarea concordanţei dintre rapoartele pentru venituri publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi datele rezultate din evidenţa contabilă a entităţii controlate;
- verificarea respectării recomandărilor menţionate în Raportul de control întocmit cu ocazia controlului efectuat anterior la entitatea verificată.
Repartizarea numărului total de controale pe departament şi filialele Autorităţii Electorale Permanente este următoarea:

Autoritatea Electorală Permanentă

Nr. controalelor

Departament

37

Filiala Bucureşti-Ilfov

2

Filiala Sud-Muntenia

9

Filiala Sud-Est

9

Filiala Nord-Est

7

Filiala Centru

10

Filiala Sud-Vest Oltenia

10

Filiala Nord-Vest

9

Filiala Vest

1

Total

94

Numărul organizaţiilor teritoriale ale formaţiunilor politice verificate în anul 2013 este prezentat în tabelul următor:

Nr. crt.

Formaţiune politică controlată

Numărul filialelor

1.

Partidul Naţional Liberal

20

2.

Partidul Democrat Liberal

18

3.

Partidul Social Democrat

17

4.

Partidul Conservator

8

5.

Uniunea Naţională pentru Progresul României

8

6.

Uniunea Democrată Maghiară din România

6

7.

Partidul Poporului Dan Diaconescu

4

8.

Partidul Ecologist Român

3

9.

Partidul România Mare

3

10.

Forţa Civică

1

11.

Asociaţia Partida Romilor "Pro-Europa"

1

12.

Partidul Alianţa Socialistă

1

13.

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat

1

14.

Uniunea Ucrainenilor din România

1

15.

Uniunea Social Liberală

1

16.

Partidul Verde

1

Situaţia controalelor efectuate la partidele politice în anul 2013, detaliată pe fiecare filială în parte, formaţiune politică şi pe perioada în care s-a desfăşurat controlul este prezentată în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul raport.
Misiunile de control au fost efectuate de către echipe de control alcătuite din 2 membri, cu excepţia Filialei Sud-Est, unde o singură persoană a efectuat în perioada februarie-aprilie 2013 un număr de 3 controale. Controlul care a avut loc la Partidul Naţional Liberal Organizaţia Sectorului 2 Bucureşti a fost efectuat de o echipă formată din 3 membri.
În urma misiunilor de control desfăşurate în anul 2013 la formaţiunile politice, în vederea verificării modului de respectare a prevederilor legale privind finanţarea activităţii partidelor politice, s-a constatat că acestea au avut ca surse de finanţare venituri din cotizaţii, donaţii, alte surse potrivit legii şi subvenţii de la bugetul de stat.
Cuantumul veniturilor obţinute în anul fiscal 2012 de către partidele politice controlate este de 156.167.633 lei. Situaţia detaliată a veniturilor înregistrate de către formaţiunile politice controlate în anul 2013 pe surse de finanţare, formaţiune politică şi organizaţie teritorială este prezentată în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul raport.
Reprezentarea grafică a surselor de finanţare este următoarea:
Cu ocazia celor 94 de controale efectuate în cursul anului 2013 s-a constatat că majoritatea entităţilor controlate au respectat prevederile legale în ceea ce priveşte finanţarea activităţii partidelor politice. Au existat şi abateri de la legislaţia în vigoare, abateri cu sau fără caracter contravenţional. Abaterile cu caracter contravenţional au vizat aspecte legate de:
- organizarea contabilităţii partidelor conform prevederilor contabile în vigoare;
- legalitatea surselor de finanţare;
- regimul donaţiilor şi legatelor în timpul campaniilor electorale şi în afara perioadelor electorale;
- nepublicarea de către partidele politice în Monitorul Oficial al României, Partea I, a datelor obligatorii referitoare la veniturile obţinute în anul fiscal 2012.
Abaterile fără caracter contravenţional au fost legate de erori contabile, de întocmirea formularelor de evidenţă a veniturilor (cotizaţii, donaţii), de regimul contabil al evidenţierii subvenţiilor în contabilitatea partidelor şi de transmiterea unor situaţii privind sursele şi cuantumurile veniturilor obţinute de către partidele politice către Autoritatea Electorală Permanentă.
Pentru remedierea deficienţelor constatate, pe lângă sancţiunile aplicate, au fost formulate şi o serie de recomandări cu caracter general sau specific care au constat în principal în:
- respectarea permanentă a prevederilor Legii nr. 334/2006 şi ale Hotărârii Guvernului nr. 749/2007;
- aprofundarea permanentă şi aplicarea continuă a prevederilor financiar-contabile în vigoare, pentru persoanele juridice care desfăşoară activităţi fără scop patrimonial.
Rezultatele fiecărui control au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente, conform art. 36 alin. (6) din Legea nr. 334/2006.
CAPITOLUL IV: Alegeri parţiale
(1)În temeiul Legii nr. 334/2006, al Hotărârii Guvernului nr. 749/2007, al Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.969/2007 privind aprobarea reglementărilor contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, cu modificările ulterioare, având în vedere prevederile Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Hotărârii Guvernului nr. 1.302/2012 privind stabilirea datei alegerilor locale parţiale pentru preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi pentru primari în unele circumscripţii electorale, în data de 3 februarie 2013, ale Hotărârii Guvernului nr. 1.304/2012 privind stabilirea datei alegerilor locale parţiale pentru completarea Consiliului Local al Comunei Călmăţuiu de Sus, judeţul Teleorman, în data de 3 februarie 2013, ale Hotărârii Guvernului nr. 13/2013 privind stabilirea datei alegerilor locale parţiale pentru primari în unele circumscripţii electorale, în data de 24 februarie 2013, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 169/2013 privind stabilirea datei alegerilor locale parţiale pentru primari în unele circumscripţii electorale, în data de 26 mai 2013, personalul cu atribuţii în domeniul finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a desfăşurat activităţi de control în urma cărora s-au constatat următoarele:
(2)Conform hotărârilor Guvernului mai sus menţionate, în anul 2013 s-au organizat alegeri locale parţiale pentru primar în 11 comune, două municipii şi un oraş, pentru un preşedinte de consiliu judeţean şi pentru completarea unui consiliu local de comună, după cum urmează:
- alegeri locale parţiale pentru primari în: comuna Drăgăneşti, judeţul Bihor, comuna Drăguşeni, judeţul Botoşani, comuna Avrămeşti, judeţul Harghita, comuna Doljeşti, judeţul Neamţ, comuna Vitomireşti, judeţul Olt, comuna Bujorul, judeţul Teleorman, comuna Vâlcelele, judeţul Călăraşi, comuna Pechea, judeţul Galaţi, comuna Gheorghe Lazăr, judeţul Ialomiţa, comuna Pojejena, judeţul Caraş-Severin şi comuna Densuş, judeţul Hunedoara;
- alegeri locale parţiale pentru primari în municipiile Slatina, judeţul Olt, şi Turnu Măgurele, judeţul Teleorman;
- alegeri locale parţiale pentru primar în oraşul Covasna, judeţul Covasna;
- alegeri locale parţiale pentru preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, judeţul Teleorman;
- alegeri locale parţiale pentru completarea Consiliului Local al Comunei Călmăţuiu de Sus, judeţul Teleorman.
(3)Acţiunile de control au urmărit respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale pentru alegerile locale parţiale.
(4)Etapele acestor acţiuni de control au urmărit:
1.Instruirea şi înregistrarea mandatarilor financiari ai partidelor politice şi ai candidaţilor independenţi
Pentru a veni în sprijinul competitorilor electorali la alegerile locale parţiale din anul 2013, la nivelul filialelor Autorităţii Electorale Permanente, s-au organizat sesiuni de instruire la care au participat mandatarii financiari desemnaţi şi reprezentanţii formaţiunilor politice competitoare.
În acest sens s-a folosit "Ghidul mandatarului financiar pentru alegerile locale din anul 2012" elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă. Acest ghid prezintă atribuţiile mandatarilor financiari, obligaţiile formaţiunilor politice legate de activitatea mandatarilor financiari, formularele necesar a fi întocmite atât în timpul campaniei electorale, cât şi după încheierea alegerilor, precum şi sancţiunile aplicabile în cazul nerespectării prevederilor legale.
Formaţiunile politice şi candidaţii independenţi care au participat la alegerile locale parţiale din anul 2013 au declarat şi au înregistrat mandatarii financiari conform legislaţiei în vigoare.
La declararea şi înregistrarea mandatarilor financiari a fost utilizat formularul cod MF1 sau formularul cod MF2.
Activităţi de instruire a mandatarilor financiari efectuate în anul 2013

Nr. crt.

Localitatea şi judeţul unde s-a desfăşurat instruirea

Data/Perioada instruirii

Nr. persoanelor instruite

Obiectul instruirii

1

Slatina, judeţul Olt

23.01.2013

7

- atribuţiile mandatarilor financiari ai competitorilor electorali în alegerile locale parţiale;

- înregistrarea mandatarului financiar la Autoritatea Electorală Permanentă, conform art. 26 alin. (12) din Legea nr. 334/2006;

- declararea la Autoritatea Electorală Permanentă a donaţiilor şi legatelor aferente campaniei electorale, conform art. 23 alin. (1) din Legea nr. 334/2006;

- depunerea la Autoritatea Electorală Permanentă a declaraţiei privind respectarea plafoanelor de cheltuieli, conform art. 32 alin. (1) şi art. 30 alin. (3) din Legea nr. 334/2006;

- declararea la Autoritatea Electorală Permanentă a numărului de materiale de propagandă produse, defalcat pe categorii, conform art. 29 alin. (4) din Legea nr. 334/2006;

- depunerea raportului privind respectarea condiţiilor legale privind finanţarea partidelor politice pe perioada campaniei, conform art. 26 alin. (4) lit. c) din Legea nr. 334/2006;

- depunerea la Autoritatea Electorală Permanentă în termen de 15 zile de la data alegerilor a Raportului detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale, conform art. 38 alin. (1) din Legea nr. 334/2006

2

Galaţi, judeţul Galaţi

8.02.2013

5

3

Comuna Drăgăneşti, judeţul Bihor

11.01.2013

4

4

Comuna Vâlcelele, judeţul Călăraşi, şi comuna Gheorghe Lazăr, judeţul Ialomiţa

18.02.2013-21.02.2013

6

5

Comuna Pojejena, judeţul Caraş-Severin

7.05.2013

4

6

Comuna Densuş, judeţul Hunedoara

8.05.2013

6

7

Covasna, judeţul Covasna

24.01.2013

3

8

Comuna Avrămeşti, judeţul Harghita

25.01.2013

6

9

Sediul AEP Filiala Sud-Muntenia

7.01.2013

1

  

11.01.2013

4

  

16.01.2013

6

2.Verificarea veniturilor încasate de formaţiunile politice şi candidaţii independenţi
În cazul acestor alegeri s-au verificat:
- declararea şi înregistrarea donaţiilor şi legatelor primite de partidele politice şi candidaţii independenţi în timpul campaniei electorale;
- organizarea evidenţei veniturilor pentru campania electorală, a transferurilor altor fonduri provenite din veniturile obţinute în afara perioadei electorale.
Donaţiile şi legatele primite după deschiderea campaniei electorale de la persoanele fizice şi juridice au fost declarate Autorităţii Electorale Permanente de către mandatarii financiari în termen de 5 zile lucrătoare de la primire.
Donaţiile şi legatele primite după deschiderea campaniilor electorale pot fi folosite pentru campania electorală numai după declararea lor la Autoritatea Electorală Permanentă.
Suma totală centralizatoare a veniturilor aferente alegerilor locale parţiale în anul 2013
- lei -

Partid politic/Candidat independent

Venituri totale

Venituri din transfer

Venituri din donaţii

CI - Boanţă Cristian

4.828

4.828

-

CI - Bobeş Marin

10.000

10.000

-

CI - Huşanu Daniel Dănuţ

5.500

1.500

4.000

CI - Popa Claudiu-Rafael

1.500

-

1.500

CI - Popica Sorin Iordan

4.684

-

4.684

CI - Ruşanu Constantin

-

-

-

CI - Udrea Liviu

-

-

-

FC

-

-

-

Partidul "Totul pentru ţară"

-

-

-

Partidul Poporului

-

-

-

PAS

70

70

-

PCM

-

-

-

PDL

42.547

10.777

31.770

PER

3.000

-

3.000

PNDC

-

-

-

PNŢCD

-

-

-

PP-DD

77.873

203

77.670

PPMT

49.209

49.209

-

PRM

550

50

500

UDMR

8.900

7.000

1.900

USL

141.800

115.540

26.260

TOTAL

350.460

199.176

151.284

Suma totală a veniturilor primite cu ocazia alegerilor locale parţiale în cursul anului 2013 a fost în cuantum de 350.459,82 lei, din care 199.176,05 lei venituri din transfer şi 151.283,77 lei venituri din donaţii. Procentual, 56,83% din totalul veniturilor reprezintă transferuri de la partide la începutul campaniei electorale şi 43,17%, donaţii specifice campaniei electorale. Structura veniturilor aferente alegerilor locale parţiale din anul 2013 este prezentată grafic în anexa nr. 3, care face parte integrantă din prezentul raport.
3.Verificarea cheltuielilor efectuate de formaţiunile politice şi candidaţii independenţi
Ca urmare a verificărilor efectuate nu s-au constatat depăşiri ale limitelor maxime ale cheltuielilor admise de lege. Din totalul cheltuielilor de 325.064,56 lei, suma cea mai mare a reprezentat-o cheltuielile cu tipărituri în sumă de 196.446,54 lei. Ponderea tipăriturilor a fost de 60,43%, publicitatea stradală - 20,94%, publicitate presă - 5,82% şi alte cheltuieli electorale - 12,81%.

Partid politic/Candidat independent

Cheltuieli totale

Tipărituri

Publicitate stradală

Publicitate presă

Alte cheltuieli

CI - Boanţă Cristian

4.827

4.827

-

-

-

CI - Bobeş Marin

11.157

8.676

-

2.480

1

CI - Huşanu Daniel Danuţ

2.039

-

-

1.500

539

CI - Popa Claudiu-Rafael

873

605

-

-

268

CI - Popica Sorin Iordan

4.684

806

1.339

2.539

-

CI - Ruşanu Constantin

-

-

-

-

-

CI - Udrea Liviu

-

-

-

-

-

FC

7.322

7.322

-

-

-

Partidul "Totul pentru ţară"

-

-

-

-

-

Partidul Poporului

-

-

-

-

-

PAS

120

-

-

70

50

PCM

1.569

1.469

-

-

100

PDL

48.876

17.869

14.015

3.186

13.806

PER

3.000

1.875

1.125

-

-

PNDC

-

-

-

-

-

PNŢCD

-

-

-

-

-

PP-DD

77.458

61.150

4.930

-

11.378

PPMT

9.751

6.686

725

1.069

1.270

PRM

600

448

-

50

102

UDMR

8.909

5.058

-

980

2.871

USL

143.880

79.654

45.951

7.060

11.215

Total

325.065

196.447

68.085

18.933

41.599

Veniturile au depăşit cu 25.395,26 lei cheltuielile aferente alegerilor locale parţiale, această sumă urmând a fi cheltuită de formaţiunile politice în perioada postcampanie. Structura cheltuielilor electorale în valoare absolută este prezentată în tabelul de mai sus, iar reprezentarea grafică în anexa nr. 4 care face parte integrantă din prezentul raport.
4.Depunerea şi verificarea declaraţiilor, rapoartelor detaliate ale veniturilor şi cheltuielilor şi a documentelor justificative
În cadrul alegerilor locale parţiale din anul 2013, toţi mandatarii financiari desemnaţi de către formaţiunile politice şi candidaţii independenţi au depus la sediile filialelor Autorităţii Electorale Permanente documentele prevăzute de lege.
CAPITOLUL V: Sancţiuni
Cu ocazia verificării campaniei electorale pentru alegerile locale care au avut loc în anul 2012 au fost aplicate un număr de 884 de sancţiuni contravenţionale, în principal, pentru încălcarea art. 38 alin. (1) din Legea nr. 334/2006, sancţiuni care au constat în avertismente şi amenzi. Pentru punerea în executare au fost întocmite un număr de 144 de adrese către direcţiile generale judeţene ale finanţelor publice. Dintre acestea, au fost create debite pentru un număr de 86 de adrese. Pentru 10 adrese, contravenientul a achitat contravaloarea amenzii.
În legătură cu cele menţionate mai sus, lucrătorii din cadrul Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale au pus la dispoziţia Biroului juridic actele, în copie conform cu originalul, care au stat la baza sancţionării, acestea fiind necesare pentru reprezentarea în instanţele de judecată.
În urma verificării finanţării campaniei electorale desfăşurate de către competitorii electorali, cu ocazia alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie 2012, au fost descoperite o serie de încălcări ale prevederilor Legii nr. 334/2006, după cum urmează:

Nr. crt.

Competitor electoral

Sancţionat

Amendă/avertisment

Confiscare

Temei legal din Legea nr. 334/2006

1.

Uniunea Democrată Maghiară din România

partidul

avertisment

406

art. 23 alin. (1)

2.

Forţa Civică

mandatarul financiar coordonator

avertisment

672

art. 23 alin. (1)

3.

Partidul Democrat Liberal

partidul

5.000

21.000

art. 23 alin. (1)

4.

Partidul Popular

mandatarul financiar coordonator

avertisment

5.000

art. 23 alin. (1)

5.

Partidul România Mare

partidul

5.000

6.850

art. 23 alin. (1)

6.

Rascu Benoni - candidat independent, judeţul Iaşi

mandatarul financiar

avertisment

4.187

art. 23 alin. (1)

7.

Petre Ionel - candidat independent, judeţul Dâmboviţa

mandatarul financiar

5.000

-

art. 23 alin. (1)

8.

Partidul Poporului - Dan Diaconescu

partidul

avertisment

2.276

art. 29 alin. (3)

9.

Uniunea Social Liberală

alianţa

5.000

10.947

art. 29 alin. (3)

10.

Partidul România Mare

partidul

avertisment

4.739

art. 29 alin. (3)

11.

Partidul România Mare

partidul

avertisment

13.800

art. 31 alin. (3)

12.

Partidul Social Democrat al Muncitorilor

mandatarul financiar coordonator

5.000

-

art. 26 alin. (4); art. 29 alin. (4); art. 38 alin. (1)

13.

Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale

mandatarul financiar coordonator

5.000

-

art. 26 alin. (4); art. 29 alin. (4); art. 38 alin. (1)

Total

30.000

69.877

 
Situaţia detaliată a documentelor de sancţionare întocmite cu ocazia acestor verificări este prezentată în anexa nr. 5, care face parte integrantă din prezentul raport.
În urma celor 94 de controale efectuate în anul 2013 la partidele politice (sedii centrale şi organizaţii teritoriale), au fost constatate o serie de încălcări ale prevederilor legale în ceea ce priveşte finanţarea partidelor politice. Astfel, a fost aplicat, prin decizie a Autorităţii Electorale Permanente, un număr de 18 sancţiuni principale la entităţile controlate, sancţiuni care au constat din 12 avertismente şi 6 amenzi contravenţionale în sumă totală de 75.000 lei. Totodată, au fost aplicate, prin hotărâre a Autorităţii Electorale Permanente, 11 sancţiuni complementare care au constat în confiscarea sumelor care au făcut obiectul contravenţiilor, cuantumul acestora fiind de 791.163 lei.
Situaţia sancţiunilor aplicate în urma controalelor efectuate la partidele politice în anul 2013

Nr. crt.

Autoritatea Electorală Permanentă

Formaţiune politică controlată

Organizaţie

Amendă/avertisment

Confiscare

Temei legal din Legea nr. 334/2006

1

Nord-Est

Partidul Conservator

Bacău

avertisment

-

art. 4 alin. (4)

2

Nord-Est

Partidul Ecologist Român

Bacău

avertisment

-

art. 3 alin. (3)

3

Nord-Est

Partidul Naţional Liberal

Neamţ

avertisment

-

art. 4 alin. (4)

4

Centru

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Braşov

avertisment

1.200

art. 3 alin. (2)

5

Nord-Vest

Partidul Democrat Liberal

Cluj

5.000

-

art. 9 alin. (1)

6

Sud-Vest Oltenia

Partidul Conservator

Vâlcea

avertisment

-

art. 4 alin. (4)

7

Nord-Vest

Partidul Social Democrat

Cluj

5.000

-

art. 4 alin. (4)

8

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 6

avertisment

6.205

art. 9 alin. (1) + art. 12 alin. (1)

9

DCFPPCE

Partidul Ecologist Român

Centru

20.000

260.887

art. 3 alin. (2) + alin. (3), art. 4 alin. (4), art. 9, art. 12 alin. (3)

10

DCFPPCE

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Centru

10.000

167.201

art. 3 alin. (3), art. 4 alin. (4), art. 9 alin. (1), art. 12 alin. (3)

11

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 5

avertisment

-

art. 4 alin. (4)

12

DCFPPCE

Uniunea Ucrainenilor

Centru

2 avertismente

280

art. 4 alin. (4), art. 7 alin. (1), art. 12 alin. (3)

13

DCFPPCE

Partidul Verde

Centru

25.000

154.214

art. 3 alin. (3), art. 4 alin. (4), art. 9 alin. (1), art. 12 alin. (3), art. 7, art. 8

14

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Centru

10.000

-

art. 3 alin. (3)

15

Sud-Est

Partidul Democrat Liberal

Galaţi

avertisment

2.500

art. 23 alin. (1)

16

Sud-Est

Partidul Ecologist Român

Galaţi

avertisment

840

art. 3 alin. (2)

17

Sud-Est

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Galaţi

avertisment

4.000

art. 23 alin. (1)

18

Sud-Est

Partidul România Mare

Galaţi

3 avertismente

30

art. 3 alin. (2) şi (3), art. 4 alin. (4), art. 9 alin. (1)

19

Vest

Partidul Democrat Liberal

Caraş-Severin

10.000

193.806

art. 3 alin. (1) şi (2)

20

Sud-Muntenia

Partidul România Mare

Argeş

avertisment

-

art. 4 alin. (4)

Total

85.000

791.163

 
Situaţia detaliată a documentelor de sancţionare întocmite cu ocazia acestor verificări este prezentată în anexa nr. 6, care face parte integrantă din prezentul raport.
CAPITOLUL VI: Soluţionarea petiţiilor (sesizărilor, solicitărilor, cererilor) şi plângerilor (contestaţiilor) în anul 2013
În anul 2013, în cadrul Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale au fost înregistrate şi soluţionate un număr de 40 de petiţii având ca obiect cereri de punere la dispoziţie a unor documente privind finanţarea partidelor politice, solicitări privind liberul acces la informaţii publice, puncte de vedere cu privire la interpretarea legii finanţării, contestaţii privind anularea proceselor-verbale de sancţionare şi plângeri prealabile.
Un număr de 6 petiţii au avut ca obiect punerea la dispoziţia petenţilor a unor documente sau situaţii, cum ar fi rapoartele detaliate de venituri şi cheltuieli electorale depuse de mandatarii financiari ai formaţiunilor politice şi sumele donate de anumite persoane pentru alegeri.
Solicitările au fost formulate în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, şi au fost depuse de redactorii unor cotidiene centrale şi ai unor redacţii de ştiri.
Petenţilor care au solicitat transmiterea de date sau documente li s-a răspuns în termenul legal de 30 de zile, conform art. 8 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea de soluţionare a petiţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 233/2002, cu modificările ulterioare, aducându-li-se la cunoştinţă că datele solicitate au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform art. 38 alin. (2) din Legea nr. 334/2006, unde pot fi studiate de orice persoană interesată, sau, după caz, se pot adresa partidelor politice în vederea obţinerii datelor respective întrucât instituţia noastră nu deţine astfel de date.
Un număr de 33 de petiţii au avut caracter de contestaţii privind anularea proceselor-verbale de sancţionare. Tuturor contestatarilor le-a fost transmis răspuns prin care le-a fost adus la cunoştinţă modul de contestare a proceselor-verbale de sancţionare şi au fost îndrumaţi să se adreseze instanţelor de judecată competente teritorial.
În anul 2013, în cadrul Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a fost primită o plângere prealabilă care a fost transmisă organelor competente să soluţioneze astfel de plângeri şi, totodată, s-a răspuns petentului aducându-i-se la cunoştinţă declinarea competenţei.
Toate petiţiile primite în cadrul Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale au fost soluţionate în termenul prevăzut de lege, iar răspunsurile au fost transmise prin secretariatul general.
-****-
ANEXA nr. 1: Situaţia controalelor efectuate la partidele politice în anul 2013

Nr. crt.

Filiala Autorităţii Electorale Permanente

Partidul

Organizaţia

Perioada de control

Nr. de înregistrare

Data înregistrării

1

Nord-Est

Forţa Civică

Bacău

30.09-10.10.2013

11943

16 oct. 2013

2

Nord-Est

Partidul Conservator

Bacău

2.04-11.04.2013

6979

10 mai 2013

3

Nord-Est

Partidul Democrat Liberal

Bacău

13.05-23.05.2013

7681

3 iun. 2013

4

Nord-Est

Partidul Ecologist Român

Bacău

14.10-25.10.2013

14262

13 dec. 2013

5

Nord-Est

Partidul Naţional Liberal

Bacău

15.04-25.04.2013

6978

10 mai 2013

6

Nord-Est

Partidul Naţional Liberal

Neamţ

4.06-13.06.2013

8809

3 iul. 2013

7

Nord-Est

Partidul Social Democrat

Bacău

14.03-22.03.2013

4932

29 mar. 2013

8

Bucureşti-Ilfov

Partidul Democrat Liberal

Ilfov

14.03-22.03.2013

4988

1 apr. 2013

9

Bucureşti-Ilfov

Partidul Social Democrat

Călăraşi

18.02-22.02.2013

3061

25 feb. 2013

10

Centru

Partidul Conservator

Braşov

18.02-22.02.2013

3151

26 feb. 2013

11

Centru

Partidul Democrat Liberal

Braşov

16.09-27.09.2013

11472

2 oct. 2013

12

Centru

Partidul Naţional Liberal

Braşov

14.03-22.03.2013

4749

27 mar. 2013

13

Centru

Partidul Naţional Liberal

Sibiu

14.10-23.10.2013

12343

28 oct. 2013

14

Centru

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Braşov

1.07-11.07.2013

10427

21 aug. 2013

15

Centru

Partidul Social Democrat

Braşov

3.04-12.04.2013

6149

17 apr. 2013

16

Centru

Partidul Social Democrat

Covasna

11.11-20.11.2013

13381

22 nov. 2013

17

Centru

Uniunea Democrată Maghiară din România

Braşov

16.04-26.04.2013

6857

8 mai 2013

18

Centru

Uniunea Democrată Maghiară din România

Covasna

11.06-21.06.2013

8669

28 iun. 2013

19

Centru

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Braşov

13.05-23.05.2013

7532

29 mai 2013

20

DCFPPCE

Asociaţia Partida Romilor "Pro-Europa"

Centru

26.11-11.12.2013

14542

18 dec. 2013

21

DCFPPCE

Partidul Alianţa Socialistă

Centru

25.09-4.10.2013

12436

30 oct. 2013

22

DCFPPCE

Partidul Conservator

Centru

5.09-27.09.2013

11389

30 sep. 2013

23

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 3

18.02-27.02.2013

3360

1 mar. 2013

24

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Municipiu

14.03-4.04.2013

5476

4 apr. 2013

25

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 4

13.05-23.05.2013

7449

27 mai 2013

26

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 1

15.05-24.05.2013

7477

27 mai 2013

27

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 5

5.06-19.06.2013

8457

19 iun. 2013

28

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 6

22.07-31.07.2013

10934

11 sep. 2013

29

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Centru

4.09-4.10.2013

14868

30 dec. 2013

30

DCFPPCE

Partidul Ecologist Român

Centru

30.10-13.11.2013

14393

16 dec. 2013

31

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Sectorul 3

18.02-27.02.2013

3354

1 mar. 2013

32

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Sectorul 4

17.04-26.04.2013

6613

26 apr. 2013

33

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Sectorul 5

13.05-23.05.2013

7304

23 mai 2013

34

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Sectorul 6

5.06-19.06.2013

8436

19 iun. 2013

35

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Ilfov

22.07-31.07.2013

9677

31 iul. 2013

36

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Centru

4.09-4.10.2013

11523

4 oct. 2013

37

DCFPPCE

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Centru

15.10-6.11.2013

14867

30 dec. 2013

38

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 3

18.03-29.03.2013

4980

1 apr. 2013

39

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Municipiu

8.04-26.04.2013

6594

25 apr. 2013

40

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 1

10.04-19.04.2013

6411

22 apr. 2013

41

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 2

13.05-23.05.2013

7309

23 mai 2013

42

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 4

4.06-18.06.2013

8411

19 iun. 2013

43

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 6

1.07-12.07.2013

9191

12 iul. 2013

44

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 5

8.07-12.07.2013

10475

22 aug. 2013

45

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Centru

15.10-13.11.2013

14543

18 dec. 2013

46

DCFPPCE

Uniunea Democrată Maghiară din România

Municipiu

4.06-18.06.2013

8447

19 iun. 2013

47

DCFPPCE

Uniunea Ucrainenilor din România

Centru

14.10-25.10.2013

13414

25 nov. 2013

48

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Centru

14.03-4.04.2013

5315

4 apr. 2013

49

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Sectorul 2

1.07-12.07.2013

9187

12 iul. 2013

50

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Sectorul 3

8.08-14.08.2013

10412

20 aug. 2013

51

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Sectorul 1

8.08-16.08.2013

10411

20 aug. 2013

52

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Sectorul 4

21.08-30.08.2013

10700

3 sep. 2013

53

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Sectorul 6

26.11-11.12.2013

14394

16 dec. 2013

54

DCFPPCE

Uniunea Social Liberală

Centru

26.11-11.12.2013

14143

12 dec. 2013

55

DCFPPCE

Partidul Verde

Centru

21.08-3.09.2013

12323

28 oct. 2013

56

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Sectorul 2

26.11-11.12.2013

PROIECT

 

57

Nord-Vest

Partidul Conservator

Cluj

10.06-19.06.2013

8668

28 iun. 2013

58

Nord-Vest

Partidul Democrat Liberal

Cluj

28.03-5.04.2013

5718

10 apr. 2013

59

Nord-Vest

Partidul Naţional Liberal

Cluj

14.03-22.03.2013

390

25 mar. 2013

60

Nord-Vest

Partidul Naţional Liberal

Bistriţa-Năsăud

4.11-8.11.2013

13126

18 nov. 2013

61

Nord-Vest

Partidul Naţional Liberal

Satu Mare

2.12-6.12.2013

14728

20 dec. 2013

62

Nord-Vest

Partidul Social Democrat

Cluj

15.04-25.04.2013

8667

28 iun. 2013

63

Nord-Vest

Partidul Social Democrat

Sălaj

14.10-23.10.2013

12508

1 nov. 2013

64

Nord-Vest

Uniunea Democrată Maghiară din România

Bihor

18.02-22.02.2013

277

25 feb. 2013

65

Nord-Vest

Uniunea Democrată Maghiară din România

Cluj

20.05-29.05.2013

675

29 mai 2013

66

Sud-Est

Partidul Conservator

Brăila

18.11-22.11.2013

13493

27 nov. 2013

67

Sud-Est

Partidul Democrat Liberal

Galaţi

18.02-28.02.2013

3404

4 mar. 2013

68

Sud-Est

Partidul Ecologist Român

Galaţi

7.10-16.10.2013

13485

27 nov. 2013

69

Sud-Est

Partidul Naţional Liberal

Galaţi

14.03-27.03.2013

5107

2 apr. 2013

70

Sud-Est

Partidul Naţional Liberal

Brăila

6.11-15.11.2013

13314

21 nov. 2013

71

Sud-Est

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Galaţi

13.05-20.05.2013

8437

19 iun. 2013

72

Sud-Est

Partidul România Mare

Galaţi

28.10-1.11.2013

14550

18 dec. 2013

73

Sud-Est

Partidul Social Democrat

Brăila

1.04-18.04.2013

6433

23 apr. 2013

74

Sud-Est

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Galaţi

3.06-10.06.2013

8146

14 iun. 2013

75

Sud-Muntenia

Partidul Conservator

Dâmboviţa

11.04-22.04.2013

6493

24 apr. 2013

76

Sud-Muntenia

Partidul Conservator

Prahova

18.09-27.09.2013

11471

2 oct. 2013

77

Sud-Muntenia

Partidul Democrat Liberal

Argeş

1.07-11.07.2013

9230

15 iul. 2013

78

Sud-Muntenia

Partidul Democrat Liberal

Prahova

15.10-25.10.2013

12426

30 oct. 2013

79

Sud-Muntenia

Partidul Naţional Liberal

Dâmboviţa

18.03-27.03.2013

5742

10 apr. 2013

80

Sud-Muntenia

Partidul Naţional Liberal

Argeş

15.05-24.05.2013

7535

29 mai 2013

81

Sud-Muntenia

Partidul România Mare

Dâmboviţa

18.02-22.02.2013

3150

26 feb. 2013

82

Sud-Muntenia

Partidul România Mare

Argeş

3.06-12.06.2013

9229

15 iul. 2013

83

Sud-Muntenia

Partidul Social Democrat

Prahova

11.11-22.11.2013

13427

26 nov. 2013

84

Sud-Vest Oltenia

Partidul Conservator

Vâlcea

28.03-8.04.2013

6841

7 mai 2013

85

Sud-Vest Oltenia

Partidul Democrat Liberal

Mehedinţi

18.02-22.02.2013

3559

7 mar. 2013

86

Sud-Vest Oltenia

Partidul Democrat Liberal

Vâlcea

14.03-22.03.2013

4931

29 mar. 2013

87

Sud-Vest Oltenia

Partidul Democrat Liberal

Olt

13.11-22.11.2013

13486

27 nov. 2013

88

Sud-Vest Oltenia

Partidul Naţional Liberal

Vâlcea

22.05-31.05.2013

6931

3 iun. 2013

89

Sud-Vest Oltenia

Partidul Naţional Liberal

Gorj

7.10-16.10.2013

12062

21 oct. 2013

90

Sud-Vest Oltenia

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat

Vâlcea

10.06-19.06.2013

8563

25 iun. 2013

91

Sud-Vest Oltenia

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Vâlcea

2.12-11.12.2013

14464

17 dec. 2013

92

Sud-Vest Oltenia

Partidul Social Democrat

Vâlcea

15.04-25.04.2013

6718

29 apr. 2013

93

Sud-Vest Oltenia

Uniunea Democrată Maghiară din România

Vâlcea

18.09-25.09.2013

11381

30 sep. 2013

94

Vest

Partidul Democrat Liberal

Caraş-Severin

21.10-25.10.2013

14861

30 dec. 2013

ANEXA nr. 2: Situaţia veniturilor obţinute de către partidele politice controlate în anul 2013

Nr. crt.

Filiala Autorităţii Electorale Permanente

Partidul

Organizaţia

Venituri

- total -

Subvenţii

Cotizaţii

Donaţii

Alte venituri

1

Nord-Est

Forţa Civică

Bacău

33.459

-

-

33.459

-

2

Nord-Est

Partidul Conservator

Bacău

71.987

-

17.587

54.400

-

3

Nord-Est

Partidul Democrat Liberal

Bacău

164.481

-

7.480

145.000

12.001

4

Nord-Est

Partidul Ecologist Român

Bacău

48.148

-

48.148

-

-

5

Nord-Est

Partidul Naţional Liberal

Bacău

293.732

-

51.206

242.525

1

6

Nord-Est

Partidul Naţional Liberal

Neamţ

144.975

-

109.225

35.750

-

7

Nord-Est

Partidul Social Democrat

Bacău

294.248

-

294.245

-

3

8

Bucureşti-Ilfov

Partidul Democrat Liberal

Ilfov

57.701

-

-

57.700

1

9

Bucureşti-Ilfov

Partidul Social Democrat

Călăraşi

142.878

-

117.722

25.000

156

10

Centru

Partidul Conservator

Braşov

78.237

-

18.731

59.506

-

11

Centru

Partidul Democrat Liberal

Braşov

748.972

-

85.145

624.144

39.683

12

Centru

Partidul Naţional Liberal

Braşov

478.665

-

196.561

282.100

4

13

Centru

Partidul Naţional Liberal

Sibiu

43.531

-

41.431

2.100

-

14

Centru

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Braşov

201.302

-

-

200.101

1.201

15

Centru

Partidul Social Democrat

Braşov

368.066

-

211.878

156.181

7

16

Centru

Partidul Social Democrat

Covasna

82.017

-

67.981

12.000

2.036

17

Centru

Uniunea Democrată Maghiară din România

Braşov

125.164

-

19.082

106.075

7

18

Centru

Uniunea Democrată Maghiară din România

Covasna

436.984

-

104.200

332.733

51

19

Centru

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Braşov

10.274

-

6.322

3.952

-

20

DCFPPCE

Asociaţia Partida Romilor "Pro-Europa"

Centru

12.676.184

11.164.000

-

142.504

1.369.680

21

DCFPPCE

Partidul Alianţa Socialistă

Centru

36.029

-

34.456

1.550

23

22

DCFPPCE

Partidul Conservator

Centru

1.776.541

88.373

1.274.184

413.951

34

23

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 3

1.981.895

-

2.963

1.934.787

44.145

24

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Municipiu

4.099.097

-

-

4.090.589

8.508

25

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 4

296.534

-

12.521

283.970

43

26

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 1

545.601

-

117.447

428.000

154

27

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 5

664.380

-

51.900

612.450

30

28

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 6

661.690

-

131.892

508.623

21.175

29

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Centru

39.070.930

2.220.164

7.194.062

29.067.726

588.978

30

DCFPPCE

Partidul Ecologist Român

Centru

299.917

-

51.153

248.764

-

31

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Sectorul 3

14.928

-

14.928

-

-

32

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Sectorul 4

124.088

-

77.988

46.100

-

33

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Sectorul 5

120.180

-

49.180

71.000

-

34

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Sectorul 6

1.060.890

-

55.695

1.005.195

-

35

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Ilfov

491.406

-

227.200

264.200

6

36

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Centru

8.113.878

1.388.031

7.159.475

9.364.855

201.517

37

DCFPPCE

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Centru

6.547.732

103.868

346.401

6.097.427

35

38

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 3

85.142

-

35.328

49.800

14

39

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Municipiu

0

-

-

-

0

40

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 1

231.793

-

231.785

-

8

41

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 2

125.220

-

85.025

40.195

-

42

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 4

104.057

-

83.743

19.314

1.000

43

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 6

75.506

-

63.176

10.580

1.750

44

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 5

203.923

-

203.923

-

-

45

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Centru

26.356.562

2.380.317

19.160.318

3.714.938

1.100.989

46

DCFPPCE

Uniunea Democrată Maghiară din România

Municipiu

6.601

-

6.601

-

-

47

DCFPPCE

Uniunea Ucrainenilor din România

Centru

6.539.885

6.461.000

1.563

13.456

63.867

48

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Centru

4.092.749

-

1.387.985

2.703.452

1.311

49

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Sectorul 2

932.388

-

7.015

925.304

69

50

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Sectorul 3

112.400

-

-

112.400

-

51

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Sectorul 1

56.950

-

34.250

22.700

-

52

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Sectorul 4

42.385

-

2.735

39.650

-

53

DCFPPCE

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Sectorul 6

35.450

-

350

35.100

0

54

DCFPPCE

Uniunea Social Liberală

Centru

38.417.368

-

485.920

26.159.427

11.772.021

55

DCFPPCE

Partidul Verde

Centru

201.214

-

7.500

67.100

126.614

56

DCFPPCE

Partidul Naţional Liberal

Sectorul 2

61.040

-

52.835

8.200

5

57

Nord-Vest

Partidul Conservator

Cluj

29.866

-

700

29.166

-

58

Nord-Vest

Partidul Democrat Liberal

Cluj

1.217.912

-

55.393

1.157.818

4.701

59

Nord-Vest

Partidul Naţional Liberal

Cluj

158.927

-

130.234

27.080

1.613

60

Nord-Vest

Partidul Naţional Liberal

Bistriţa-Năsăud

93.789

-

36.189

57.600

-

61

Nord-Vest

Partidul Naţional Liberal

Satu Mare

183.670

-

95.276

88.390

4

62

Nord-Vest

Partidul Social Democrat

Cluj

204.122

-

155.072

49.050

-

63

Nord-Vest

Partidul Social Democrat

Sălaj

56.239

-

16.328

32.578

7.333

64

Nord-Vest

Uniunea Democrată Maghiară din România

Bihor

1.058.131

15.600

188.349

825.412

28.770

65

Nord-Vest

Uniunea Democrată Maghiară din România

Cluj

312.885

15.600

98.601

186.931

11.752

66

Sud-Est

Partidul Conservator

Brăila

50.130

-

3.410

46.720

-

67

Sud-Est

Partidul Democrat Liberal

Galaţi

969.956

-

73.993

895.846

117

68

Sud-Est

Partidul Ecologist Român

Galaţi

6.300

-

460

5.000

840

69

Sud-Est

Partidul Naţional Liberal

Galaţi

669.138

-

118.708

536.327

14.103

70

Sud-Est

Partidul Naţional Liberal

Brăila

120.207

-

120.207

-

-

71

Sud-Est

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Galaţi

226.161

-

-

226.161

0

72

Sud-Est

Partidul România Mare

Galaţi

33.945

-

7.370

26.575

-

73

Sud-Est

Partidul Social Democrat

Brăila

916.111

-

664.077

240.000

12.034

74

Sud-Est

Uniunea Naţională pentru Progresul României

Galaţi

405.771

-

341.740

64.000

31

75

Sud-Muntenia

Partidul Conservator

Dâmboviţa

5.645

-

1.700

3.945

-

76

Sud-Muntenia

Partidul Conservator

Prahova

48.236

-

21.930

26.305

1

77

Sud-Muntenia

Partidul Democrat Liberal

Argeş

1.137.914

-

179.500

958.405

8

78

Sud-Muntenia

Partidul Democrat Liberal

Prahova

1.853.225

-

1.654.176

199.023

26

79

Sud-Muntenia

Partidul Naţional Liberal

Dâmboviţa

179.947

-

85.066

94.881

-

80

Sud-Muntenia

Partidul Naţional Liberal

Argeş

314.729

-

252.556

60.970

1.202

81

Sud-Muntenia

Partidul România Mare

Dâmboviţa

4.073

-

1.983

2.090

-

82

Sud-Muntenia

Partidul România Mare

Argeş

17.991

-

3.686

14.305

-

83

Sud-Muntenia

Partidul Social Democrat

Prahova

591.198

-

481.246

102.750

7.202

84

Sud-Vest Oltenia

Partidul Conservator

Vâlcea

24.990

-

16.090

8.900

-

85

Sud-Vest Oltenia

Partidul Democrat Liberal

Mehedinţi

691.783

-

-

686.280

5.503

86

Sud-Vest Oltenia

Partidul Democrat Liberal

Vâlcea

326.346

-

113.656

212.690

0

87

Sud-Vest Oltenia

Partidul Democrat Liberal

Olt

82.196

-

53.543

24.950

3.703

88

Sud-Vest Oltenia

Partidul Naţional Liberal

Vâlcea

476.871

-

173.329

297.823

5.719

89

Sud-Vest Oltenia

Partidul Naţional Liberal

Gorj

145.737

-

69.024

76.700

13

         

90

Sud-Vest Oltenia

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat

Vâlcea

8.888

-

8.312

575

0

91

Sud-Vest Oltenia

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Vâlcea

88.258

-

-

88.258

0

92

Sud-Vest Oltenia

Partidul Social Democrat

Vâlcea

92.572

-

88.428

900

3.244

93

Sud-Vest Oltenia

Uniunea Democrată Maghiară din România

Vâlcea

524

-

524

-

-

94

Vest

Partidul Democrat Liberal

Caraş-Severin

429.422

-

31.545

197.919

199.958

ANEXA nr. 3: Structura veniturilor aferente alegerilor locale parţiale din anul 2013
ANEXA nr. 4: Structura cheltuielilor electorale pentru alegerile parţiale din anul 2013
ANEXA nr. 5: Situaţia documentelor de sancţionare încheiate cu ocazia verificării campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012

Nr. crt.

Competitorul electoral

Sancţionat

Numărul PVCC

Data PVCC

Numărul deciziei

Data deciziei

Numărul hotărârii

Data hotărârii

1.

Uniunea Democrată Maghiară din România

partid

956

25.01.2013

3

5.02.2013

3

5.02.2013

2.

Forţa Civică

mandatarul financiar coordonator

959

31.01.2013

4

5.02.2013

4

5.02.2013

3.

Partidul Democrat Liberal

partidul

957

31.01.2013

2

5.02.2013

2

5.02.2013

4.

Partidul Popular

mandatarul financiar coordonator

960

11.02.2013

8

18.02.2013

6

19.02.2013

5.

Partidul România Mare

partidul

963

26.02.2013

12

15.03.2013

9

15.03.2013

6.

Rascu Benoni - candidat independent, judeţul Iaşi

mandatarul financiar

530

11.02.2013

10

21.02.2013

7

21.02.2013

7.

Petre Ionel - candidat independent, judeţul Dâmboviţa

mandatarul financiar

954

8.01.2013

907

17.01.2013

-

-

8.

Partidul Poporului - Dan Diaconescu

partidul

955

30.01.2013

1

5.02.2013

1

5.02.2013

9.

Uniunea Social Liberală

alianţa

958

30.01.2013

5

6.02.2013

5

6.02.2013

10.

Partidul România Mare

partidul

963

26.02.2013

12

15.03.2013

9

15.03.2013

11.

Partidul România Mare

partidul

963

26.02.2013

12

15.03.2013

9

15.03.2013

12.

Partidul Social Democrat al Muncitorilor

mandatarul financiar coordonator

962

11.02.2013

6

18.02.2013

-

-

13.

Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale

mandatarul financiar coordonator

961

11.02.2013

7

18.02.2013

-

-

ANEXA nr. 6: Situaţia documentelor de sancţionare încheiate cu ocazia controalelor efectuate în anul 2013

Nr. crt.

Filiala Autorităţii Electorale Permanente

Partidul

Filiala

PVCC

Data PVCC

Decizia

Data deciziei

Hotărârea

Data hotărârii

1.

Nord-Est

Partidul Conservator

Bacău

0000967

12 apr. 2013

16

23 apr. 2013

-

-

2.

Nord-Est

Partidul Naţional Liberal

Neamţ

0000970

1 iul. 2013

19

8 iul. 2013

-

-

3.

Nord-Est

Partidul Ecologist Român

Bacău

0000977

9 dec. 2013

29

18 dec. 2013

-

-

4.

Centru

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Braşov

0000974

16 aug. 2013

21

3 sep. 2013

12

3 sep. 2013

5.

Nord-Vest

Partidul Democrat Liberal

Cluj

0000965

3 apr. 2013

13

4 apr. 2013

-

-

6.

Nord-Vest

Partidul Social Democrat

Cluj

0000968

20 iun. 2013

18

3 iul. 2013

-

-

7.

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Sectorul 5

0000972

9 aug. 2013

22

3 sep. 2013

-

-

8.

DCFPPCE

Partidul Democrat Liberal

Sectorul 6

0000973

4 sep. 2013

23

12 sep. 2013

13

12 sep. 2013

9.

DCFPPCE

Partidul Verde

Centru

0000975

24 oct. 2013

24

28 oct. 2013

14

28 oct. 2013

10.

DCFPPCE

Uniunea Ucrainenilor

Centru

0000976

25 nov. 2013

25

11 dec. 2013

16

11 dec. 2013

11.

DCFPPCE

Partidul Social Democrat

Centru

0000978

9 dec. 2013

30

18 dec. 2013

-

-

12.

DCFPPCE

Partidul Ecologist Român

Centru

0000981

10 dec. 2013

27

18 dec. 2013

18

18 dec. 2013

13.

DCFPPCE

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Centru

0000984

18 dec. 2013

32

19 dec. 2013

20

19 dec. 2013

14.

Sud-Est

Partidul Democrat Liberal

Galaţi

0000964

28 feb. 2013

11

11 mar. 2013

8

11 mar. 2013

15.

Sud-Est

Partidul Poporului Dan Diaconescu

Galaţi

0000969

17 iun. 2013

17

20 iun. 2013

11

20 iun. 2013

16.

Sud-Est

Partidul Ecologist Român

Galaţi

0000979

5 dec. 2013

26

12 dec. 2013

17

12 dec. 2013

17.

Sud-Est

Partidul România Mare

Galaţi

0000982

16 dec. 2013

31

19 dec. 2013

21

19 dec. 2013

18.

Vest

Partidul Democrat Liberal

Caraş-Severin

0000980

10 dec. 2013

28

18 dec. 2013

19

18 dec. 2013

19.

Sud-Muntenia

Partidul România Mare

Argeş

0000971

8 iul. 2013

20

25 iul. 2013

-

-

20.

Vest-Oltenia

Partidul Conservator

Vâlcea

0000966

8 apr. 2013

15

23 apr. 2013

-

-

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 233 din data de 2 aprilie 2014