Văzând Referatul de aprobare nr. 207 din 28 ianuarie 2013, întocmit de Direcţia juridică, litigii şi resurse umane din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,
preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:
Art. I
- Anexa nr. 4 la Norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 895 din 30 decembrie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2012.
Art. II
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
-****-

p. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Vladimir Alexandru Mănăstireanu

ANEXĂ: TARIFE pentru înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor de vânzare directă sau vânzare cu amănuntul
(- Anexa nr. 4 la norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor)

Nr. crt.

Unitatea

Tariful de înregistrare

- lei/unitate -

1.

Carne, lapte şi produse din lapte:

 

Carmangerie, măcelărie, centru sacrificare păsări şi/sau lagomorfe la nivelul fermei sau exploataţiei, centru de prelucrare lapte

345 - persoane juridice

10 - persoane fizice

Centru de colectare a vânatului sălbatic

230

2.

Peşte şi produse din pescuit, miere şi alte produse din miere şi ouă pentru consum:

 

Centru de colectare a peştelui, magazin de desfacere a peştelui, pescărie, centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, centru extracţie, colectare miere şi alte produse apicole, centru colectare ouă

230

Ambarcaţiune de pescuit, stupină, magazin desfacere a mierii de albine şi a altor produse apicole

115

3.

Unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de comercializare a alimentelor şi unităţi care desfăşoară alte activităţi în domeniu:

 

Restaurant, indiferent de specific, laborator de cofetărie şi/sau patiserie, pensiuni turistice, unităţi de vânzare prin internet, staţie de spălare şi dezinfecţie a mijloacelor de transport

345

Pizzerie, cantină, cofetărie/patiserie, magazin alimentar, depozit alimentar, catering

230

Hipermarket/supermarket

577

4.

Activităţi de prelucrare şi conservare a fructelor şi legumelor

 

Unităţi de prelucrare a cartofilor şi producţie a produselor din cartofi în scop alimentar

230

Unităţi de conservare şi fabricare a sucurilor/concentratelor de fructe şi legume

230

Unităţi de fabricare a produselor alimentare din fructe şi legume (inclusiv gemuri, marmelade şi jeleuri)

230

5.

Activităţi de fabricare a uleiurilor şi a grăsimilor vegetale şi animale

 

Unităţi pentru producţia şi prelucrarea uleiurilor vegetale brute şi rafinate

345

Unităţi pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor pentru tartine şi a grăsimilor de gătit combinate

345

Unităţi pentru producţia făinii oleaginoase nedegresate

230

6.

Activităţi de fabricare a produselor de morărit, amidonului şi produselor din amidon

 

Unităţi de morărit şi măcinat

230

Unităţi pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun şi a premixurilor

345

Unităţi pentru fabricarea amidonului, glutenului, a glucozei, siropului de glucoză şi a maltozei

230

Unităţi pentru măcinarea legumelor

230

7.

Activităţi de fabricare a altor produse alimentare

 

Unităţi pentru fabricarea pâinii, produselor proaspete şi conservate de patiserie, produselor proaspete şi uscate de panificaţie, plăcintelor, checurilor, tartelor, biscuiţilor, pişcoturilor, prăjiturilor conservate, fabricarea produselor pentru gustări dulci sau sărate etc.

345

Unităţi pentru fabricarea zahărului, a produselor zaharoase, gumei de mestecat, a ciocolatei şi produselor din cacao etc.

345

Unităţi pentru fabricarea macaroanelor, tăiţeilor, cuşcuşului, pastelor făinoase şi altor produse făinoase similare

230

Unităţi pentru prelucrarea cafelei, ceaiului şi fabricarea condimentelor

345

Unităţi pentru fabricarea preparatelor alimentare omogenizate şi alimentelor dietetice

345

Unităţi pentru fabricarea produselor alimentare congelate

230

Unităţi pentru fabricarea altor produse alimentare de origine nonanimală neclasificate în altă parte

230

Unităţi de fabricare a produselor alimentare confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de fructe şi alte părţi de plante - confiate, deshidratate, uscate, glasate sau cristalizate)

230

Unităţi pentru producţia, procesarea şi comercializarea ciupercilor

230

8.

Activităţi de fabricare a băuturilor

 

Unităţi pentru fabricarea alcoolului etilic de fermentaţie şi a băuturilor alcoolice distilate

345

Unităţi pentru fabricarea vinului, cidrului şi a altor vinuri din fructe

345

Unităţi pentru fabricarea berii, a malţului şi a altor băuturi nedistilate obţinute prin fermentare

345

Unităţi pentru fabricarea de ape minerale şi băuturi răcoritoare nealcoolice

345

9.

Alte activităţi

 

Unităţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a produselor alimentare de origine nonanimală

230

Unităţi de fabricare a îngheţatei

230

Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine nonanimală

345

Depozit pentru seminţe de consum

230

Unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală congelate

345

Unităţi de producere a ambalajelor pentru produsele alimentare ce vin în contact cu alimentele

115

Mijloc de transport al produselor de origine nonanimală

115

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 184 din data de 2 aprilie 2013