HOTĂRÂRE nr. 707 din 26 august 2014 pentru aprobarea modelului, dimensiunilor şi a condiţiilor de tipărire ale buletinului de vot care va fi folosit la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 32 alin. (1) şi art. 65 alin. (1) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1
Se aprobă modelul, dimensiunile şi condiţiile de tipărire ale buletinului de vot care va fi folosit la primul tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2014, prevăzute în anexa nr. 1.
Art. 2
Se aprobă modelul, dimensiunile şi condiţiile de tipărire ale buletinului de vot care va fi folosit în cazul unui al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2014, prevăzute în anexa nr. 2.
Art. 3
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 4
Prezenta hotărâre intră în vigoare la 3 zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 520/2014 privind stabilirea datei alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2014.
-****-

PRIM-MINISTRU

VICTOR-VIOREL PONTA

Contrasemnează:

p. Viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne,

Ilie Botoş,

secretar de stat

p. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente,

Marian Muhuleţ

ANEXA nr. 1: Modelul, dimensiunile şi condiţiile de tipărire ale buletinului de vot care va fi folosit la primul tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2014
Pagina exterioară
NOTĂ:
L.S. reprezintă locul unde se aplică ştampila de control a biroului electoral al secţiei de votare.
Pagina interioară
NOTE:
- a) Se scrie denumirea integrală a partidului politic, organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţei politice sau alianţei electorale sau, după caz, menţiunea "Candidat independent".
- b) Se reproduce semnul electoral; între denumirea partidului politic, alianţei politice, alianţei electorale sau organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale sau, după caz, menţiunea "Candidat independent" şi semnul electoral se păstrează o distanţă de cel puţin 3 litere. Semnul electoral se imprimă într-un spaţiu grafic de 3 cm x 3 cm.
- c) Se înscriu prenumele şi numele candidatului.
Pentru fiecare candidat independent se imprimă doar semnul electoral, prenumele şi numele.
Buletinul de vot are forma unui pliant A4, dimensionat astfel: înălţimea are dimensiunea unei foi A4, iar lăţimea este dimensionată în funcţie de numărul candidaţilor, astfel încât prin pliere pe orizontală să rezulte pagini de mărimea unei foi A4.
Patrulaterele se vor imprima paralel între ele, distanţa dintre acestea fiind mai mare decât diametrul ştampilei cu menţiunea "VOTAT".
Pe pagina interioară a buletinului de vot se imprimă patrulaterele cuprinzând candidaturile.
Denumirea integrală a partidului politic, a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, a alianţei politice sau a alianţei electorale se tipăreşte cu litere corp 12 verzale drepte.
Prenumele şi numele, precum şi cuvintele ce se înscriu în interiorul patrulaterului se tipăresc cu litere corp 12 verzale drepte.
Patrulaterele se numerotează şi se înscriu în ordinea rezultată din tragerea la sorţi potrivit prevederilor art. 17 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
ANEXA nr. 2: MODELUL, dimensiunile şi condiţiile de tipărire ale buletinului de vot care va fi folosit la al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2014
Faţă
Verso
- A) Se înscrie denumirea integrală a partidului politic, alianţei politice, alianţei electorale sau a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Dimensiunea literelor din cele două patrulatere va fi egală.
- B) Se înscrie denumirea prescurtată a partidului politic, alianţei politice, alianţei electorale sau a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Dimensiunea literelor din cele două patrulatere va fi egală.
- C) Se înscrie semnul electoral care se imprimă într-un spaţiu grafic de cel puţin 3 cm x 3 cm. Dimensiunea spaţiului grafic din cele două patrulatere va fi egală.
- D) Se înscriu prenumele şi numele candidatului. Dimensiunea literelor din cele două patrulatere va fi egală. Dimensiunile literelor ce se înscriu în interiorul patrulaterului se stabilesc de Biroul Electoral Central.
NOTE:
- Toate patrulaterele se înscriu pe o singură pagină.
- Patrulaterele cuprinzând prenumele şi numele candidaţilor sunt egale între ele şi se imprimă, de la stânga la dreapta, în ordinea numărului de voturi valabil exprimate obţinute la primul tur de scrutin.
- Distanţa între patrulatere va fi mai mare decât diametrul ştampilei cu menţiunea "Votat".
- Pe verso se va aplica ştampila biroului electoral al secţiei de votare.
- Pagina buletinului de vot are formatul A4.
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 641 din data de 1 septembrie 2014