DECIZIE nr. 2 din 28 februarie 2015 pentru modificarea şi completarea Deciziei Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 59/2011 privind aprobarea Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Dentişti din România şi pentru aprobarea Comisiei Electorale Centrale pentru alegerea organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Dentişti din România de la nivel local şi naţional pentru mandatul 2015-2018
În temeiul art. 516 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 9, 75 şi 126 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 5/2007, cu modificările şi completările ulterioare,
Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România adoptă următoarea decizie:
Art. I
Decizia Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 59/2011 privind aprobarea Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Dentişti din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 17 din 10 ianuarie 2012, se modifică şi se completează după cum urmează:
1.Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 2
Calendarul electoral cuprinzând perioada de desfăşurare a şedinţelor adunărilor generale la nivel local şi la nivel naţional având pe ordinea de zi alegerea membrilor organelor de conducere şi ai comisiilor de cenzori, precum şi perioada de depunere a candidaturilor va fi stabilit prin decizie a Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România."
2.Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 4
Componenţa Comisiei Electorale Centrale va fi stabilită prin decizie a Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România."
3.În anexă, la articolul 4, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(5) Adunarea generală a colegiului teritorial, respectiv Adunarea generală naţională poate aproba o perioadă de interimat care nu poate fi mai mare de 12 luni. Interimatul nu se consideră mandat."
4.În anexă, la articolul 4, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
"(6) În cazul încetării mandatului înainte de termen, perioada rămasă până la expirarea acestuia poate fi ocupată prin alegeri parţiale sau interimat."
5.În anexă, la articolul 5, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(2) Dovada calităţii de membru al colegiului teritorial se va face acolo unde medicul dentist cu drept de vot nu se găseşte pe lista alegătorilor, cu documente justificative privind achitarea la zi a cotizaţiei de membru al CMDR."
6.În anexă, la articolul 6, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(4) Orice membru al CMDR poate candida pe una dintre listele pentru funcţiile din cadrul Biroului executiv naţional, în condiţiile prevăzute de prezentul regulament."
7.În anexă, la articolul 9, alineatul (5) se abrogă.
8.În anexă, la articolul 10, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 10
(1) În funcţie de numărul de membri ai colegiului respectiv, comisia electorală a colegiului teritorial este formată din 3-5 membri titulari şi 3 membri supleanţi. În cazul alegerilor parţiale, comisia electorală a colegiului teritorial este formată din 3 membri."
9.În anexă, la articolul 20, literele a), c), g), j), l) şi r) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"a) pregătesc şi organizează în bune condiţii desfăşurarea agerilor la nivel local, în funcţie de numărul total de membri, astfel încât să se asigure exprimarea secretă a votului;
....................................................
c) afişează listele cu membrii alegători cu drept de vot cu cotizaţia plătită la zi;
....................................................
g) comunică Comisiei Electorale Centrale numărul de alegători cu drept de vot;
....................................................
j) păstrează sub sigiliu buletinele de vot semnate de preşedintele şi secretarul comisiei electorale a colegiului teritorial;
....................................................
l) stabilesc şi asigură, împreună cu biroul consiliului colegiului teritorial, sala necesară desfăşurării adunării generale;
....................................................
r) prin preşedinte sau, în lipsa preşedintelui, prin secretar, comunică presei, la cerere, informaţii legate de desfăşurarea alegerilor;"
10.În anexă, la articolul 24, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 24
(1) Comisia Electorală Centrală este formată din 9 membri titulari şi 2 supleanţi. În cazul alegerilor parţiale, Comisia Electorală Centrală va fi formată din 3 membri."
11.În anexă, la articolul 31, alineatul (3) se abrogă.
12.În anexă, la articolul 32, literele g), h), k) şi o) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"g) primeşte şi înregistrează numărul de alegători cu drept de vot;
h) primeşte procesele-verbale de desfăşurare a alegerilor întocmite de către comisiile electorale ale colegiilor teritoriale şi procesele-verbale conţinând rezultatele alegerilor;
....................................................
k) convoacă reprezentanţii pentru şedinţa Adunării generale naţionale;
....................................................
o) păstrează sub sigiliu buletinele de vot semnate de preşedintele şi secretarul Comisiei Electorale Centrale;"
13.În anexă, la articolul 36, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
"(3) Opţional, candidatul poate depune alături de declaraţia prevăzută la alin. (1) o prezentare a activităţii profesionale şi a principalelor obiective urmărite privind activitatea CMDR."
14.În anexă, articolul 38 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 38
Contestaţiile împotriva deciziei comisiei electorale a colegiului teritorial sau, după caz, împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale de respingere a candidaturii se vor face în maximum 24 ore de la data comunicării."
15.În anexă, la articolul 39, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 39
(1) Comisiile electorale ale colegiilor teritoriale vor înainta contestaţiile primite către Comisia Electorală Centrală spre soluţionare, în cel mult 24 de ore de la data înregistrării."
16.În anexă, la articolul 41, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(4) La nivel naţional vor fi realizate liste separate pentru fiecare funcţie."
17.În anexă, la articolul 43, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"Art. 43
(1) La nivel local vor exista 3 modele de buletine de vot având culoare diferită în funcţie de mandatul pentru care se candidează, membru în consiliul colegiului teritorial, membru în comisia locală de cenzori, reprezentant în Adunarea generală naţională.
(2) La nivel naţional vor exista modele de buletine de vot având culoare diferită în funcţie de mandatul pentru care se candidează."
18.În anexă, articolul 46 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 46
(1) Buletinele de vot se vor asigura în număr suficient, conform listelor, cu un plus de 10% faţă de numărul alegătorilor la nivel teritorial, respectiv de 20% în cazul alegerilor la nivel naţional.
(2) Buletinele de vot vor fi autentificate de către comisiile electorale ale colegiilor teritoriale, respectiv de Comisia Electorală Centrală, prin aplicarea ştampilei proprii pe prima pagină a buletinului de vot în ziua desfăşurării adunării generale de alegeri a colegiului teritorial, respectiv a Adunării generale naţionale de alegeri."
19.În anexă, la articolul 48, alineatul (4) se abrogă.
20.În anexă, articolul 50 se abrogă.
21.În anexă, la articolul 51 alineatul (1), literele a)-c) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"a) verifică existenţa modelelor de buletine de vot diferite pentru fiecare funcţie electivă la nivel naţional;
b) verifică existenţa urnelor inscripţionate pentru fiecare funcţie electivă la nivel naţional;
c) asigură, împreună cu membrii Comisiei Electorale Centrale, distribuţia şi colectarea în urne a buletinelor de vot pentru fiecare funcţie electivă la nivel naţional;"
22.În anexă, la articolul 57, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"Art. 57
(1) Alegătorii votează separat pe fiecare dintre cele 3 tipuri de buletine de vot la nivel local şi pe fiecare dintre buletinele de vot la nivel central în care sunt înscrise candidaturile.
(2) Votarea se va face prin aplicarea ştampilei «Votat» în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului."
23.În anexă, la articolul 59, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 59
(1) Sunt anulate buletinele de vot care:
a) nu poartă pe prima faţă ştampila comisiei electorale a colegiului teritorial sau a Comisiei Electorale Centrale, după caz;
b) au altă formă sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;
c) nu sunt tipărite sau completate lizibil;
d) sunt neutilizate (pe care nu a fost aplicată ştampila «Votat»);
e) poartă alte inscripţionări decât ştampila «Votat» în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului;
f) au aplicată ştampila «Votat» pe un număr mai mare de candidaţi decât numărul de locuri eligibile menţionat pe fiecare buletin."
24.În anexă, la articolul 60, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 60
(1) După deschiderea urnelor şi numărarea voturilor, preşedintele comisiei electorale încheie câte un proces-verbal, în două exemplare, pentru fiecare listă de candidatură de la nivel local, respectiv naţional."
25.În anexă, la articolul 65, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 65
(1) După validarea alegerilor locale/naţionale se vor stabili clasamentele în vederea atribuirii mandatelor pentru funcţiile locale, respectiv pentru funcţiile naţionale."
26.În anexă, la articolul 69, alineatele (4) şi (5) se abrogă.
27.Anexele nr. 6-12 la regulamentul electoral se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-7 care fac parte integrantă din prezenta decizie.
Art. II
Componenţa Comisiei Electorale Centrale pentru alegerea organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Dentişti din România de la nivel local şi naţional pentru mandatul 2015-2018 este următoarea:
a)Membri:
1.dr. Letiţia Poruţiu - judeţul Cluj
2.dr. Doina Voinescu - judeţul Braşov
3.dr. Dan Bosânceanu - judeţul Iaşi
4.dr. Luminiţa Lazăr - judeţul Mureş
5.dr. Jean Diaconu - municipiul Bucureşti
6.dr. Ionela Niculae - judeţul Constanţa
7.dr. Gabriela Corcoianu - judeţul Argeş
8.dr. Manuela Popescu - municipiul Bucureşti
9.dr. Aneta Achimescu - judeţul Galaţi
b)Membri supleanţi:
1.dr. Şerban Popescu - municipiul Bucureşti
2.dr. Radu Tarhon - municipiul Bucureşti
Art. III
Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
-****-

Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România,

Ecaterina Ionescu

ANEXA nr. 1: DECLARAŢIE de candidatură locală
(- Anexa nr. 6 la regulamentul electoral)
COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI ....................
1.Subsemnatul/Subsemnata, ...................., cu domiciliul în ............., str. ........... nr. ......, bl. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ............, tel. fix ......, tel. mobil ......, având specialitatea ............, grad profesional ......, titlu ştiinţific şi/sau grad didactic ............, în prezent în funcţia de ............ la ............, declar că îmi depun candidatura pentru funcţia de:
a)membru în Consiliul Colegiului Medicilor Dentişti .................... - |_| DA/|_| NU;
b)reprezentant în Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România - |_| DA/|_| NU;
c)membru al comisiei de cenzori organizate la nivelul Colegiului Medicilor Dentişti .................... - |_| DA/|_| NU.
2.Prin prezenta declar pe propria răspundere şi cunoscând sancţiunile prevăzute de lege că:
a)|_| am fost/nu am fost sancţionat disciplinar de Colegiul Medicilor Dentişti din România;
b)am achitat la zi cotizaţia datorată către Colegiul Medicilor Dentişti din România;
c)îndeplinesc condiţiile legale şi regulamentare pentru a candida;
d)nu mă aflu în niciuna dintre situaţiile prevăzute la art. 4 alin. (3) din Regulamentul electoral al Colegiului Medicilor Dentişti din România, aprobat prin Decizia Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 59/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
e)|_| mă aflu/nu mă aflu în una dintre situaţiile de incompatibilitate prevăzute la art. 516 şi 519 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv la art. 120 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 5/2007, cu modificările şi completările ulterioare.
3.În situaţia în care mă voi afla la data alegerii în vreuna din situaţiile de incompatibilitate prevăzute la pct. 2 lit. e), mă oblig ca, în termen de 15 zile de la această dată, să renunţ la funcţia incompatibilă cu mandatul pe care urmează să îl exercit sau să renunţ la mandatul pentru care am fost ales.

Data

..................

Semnătura

..................

ANEXA nr. 2: DECLARAŢIE de candidatură la nivel naţional
(- Anexa nr. 7 la regulamentul electoral)
COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ROMÂNIA
1.Subsemnatul/Subsemnata, ...................., cu domiciliul în ............., str. ........... nr. ......, bl. ......, et. ......, ap. ......, judeţul/sectorul ............, tel. fix ......, tel. mobil ......, având specialitatea ............, grad profesional ......, titlu ştiinţific şi/sau grad didactic ............, în prezent în funcţia de ............ la ............, declar că îmi depun candidatura pentru funcţia de:
a)funcţia de .................1 din cadrul Biroului executiv naţional - |_| DA/|_| NU;
1Una dintre funcţiile prevăzute de art. 527 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
b)membru al comisiei de cenzori organizată la nivelul Colegiului Medicilor Dentişti din România - |_| DA/|_| NU.
2.Prin prezenta, declar pe propria răspundere şi cunoscând sancţiunile prevăzute de lege că:
a)|_| am fost/nu am fost sancţionat disciplinar de Colegiul Medicilor Dentişti din România;
b)am achitat la zi cotizaţia datorată către Colegiul Medicilor Dentişti din România;
c)îndeplinesc condiţiile legale şi regulamentare pentru a candida;
d)nu mă aflu în niciuna dintre situaţiile prevăzute la art. 4 alin. (3) din Regulamentul electoral al Colegiului Medicilor Dentişti din România, aprobat prin Decizia Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 59/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
e)|_| mă aflu/nu mă aflu în una dintre situaţiile de incompatibilitate prevăzute la art. 516 şi 519 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv la art. 120 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Colegiului Medicilor Dentişti din România, adoptat prin Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor Dentişti din România nr. 5/2007, cu modificările şi completările ulterioare.
3.În situaţia în care mă voi afla la data alegerii în vreuna din situaţiile de incompatibilitate prevăzute la pct. 2 lit. e), mă oblig ca, în termen de 15 zile de la această dată, să renunţ la funcţia incompatibilă cu mandatul pe care urmează să îl exercit sau să renunţ la mandatul pentru care am fost ales.

Data

..................

Semnătura

..................

ANEXA nr. 3: BULETIN DE VOT pentru alegerea membrilor în Consiliul Colegiului Medicilor Dentişti ..............., mandatul ...............
(- Anexa nr. 8 la regulamentul electoral)

COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ROMÂNIA

Ştampila comisiei electorale

Comisia electorală a Colegiului Medicilor Dentişti .............

1.Data alegerilor: .................
2.Numărul de candidaţi: .................
3.Numărul de locuri eligibile: .................
4.Votaţi prin aplicarea ştampilei "Votat" în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului maximum ............ candidaţi pentru care se optează.
NOTĂ:
Buletinul de vot se anulează în cazul în care:
a)nu poartă pe prima faţă ştampila comisiei electorale a colegiului teritorial;
b)are altă formă sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;
c)nu este tipărit sau completat lizibil;
d)este neutilizat (pe care nu a fost aplicată ştampila "Votat");
e)poartă alte inscripţionări decât ştampila "Votat" în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului;
f)are aplicată ştampila "Votat" pe un număr mai mare de candidaţi decât numărul de locuri eligibile menţionat pe fiecare buletin.

Nr.

Numele şi prenumele candidatului

Nr.

Numele şi prenumele candidatului

    

Preşedinte,

..................

Secretar,

..................

ANEXA nr. 4: BULETIN DE VOT pentru alegerea membrilor în Comisia de cenzori a Colegiului Medicilor Dentişti ..............., mandatul ...............
(- Anexa nr. 9 la regulamentul electoral)

COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ROMÂNIA

Ştampila comisiei electorale

Comisia electorală a Colegiului Medicilor Dentişti .............

1.Data alegerilor: .................
2.Numărul de candidaţi: .................
3.Numărul de locuri eligibile: .................
4.Votaţi prin aplicarea ştampilei "Votat" în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului maximum ............ candidaţi pentru care se optează.
NOTĂ:
Buletinul de vot se anulează în cazul în care:
a)nu poartă pe prima faţă ştampila comisiei electorale a colegiului teritorial;
b)are altă formă sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;
c)nu este tipărit sau completat lizibil;
d)este neutilizat (pe care nu a fost aplicată ştampila "Votat");
e)poartă alte inscripţionări decât ştampila "Votat" în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului;
f)are aplicată ştampila "Votat" pe un număr mai mare de candidaţi decât numărul de locuri eligibile menţionat pe fiecare buletin.

Nr.

Numele şi prenumele candidatului

  

Preşedinte,

..................

Secretar,

..................

ANEXA nr. 5: BULETIN DE VOT pentru alegerea reprezentanţilor în Adunarea generală naţională, mandatul ...............
(- Anexa nr. 10 la regulamentul electoral)

COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ROMÂNIA

Ştampila comisiei electorale

Comisia electorală a Colegiului Medicilor Dentişti .............

1.Data alegerilor: .................
2.Numărul de candidaţi: .................
3.Numărul de locuri eligibile: .................
4.Votaţi prin aplicarea ştampilei "Votat" în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului maximum ............ candidaţi pentru care se optează.
NOTĂ:
Buletinul de vot se anulează în cazul în care:
a)nu poartă pe prima faţă ştampila comisiei electorale a colegiului teritorial;
b)are altă formă sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;
c)nu este tipărit sau completat lizibil;
d)este neutilizat (pe care nu a fost aplicată ştampila "Votat");
e)poartă alte inscripţionări decât ştampila "Votat" în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului;
f)are aplicată ştampila "Votat" pe un număr mai mare de candidaţi decât numărul de locuri eligibile menţionat pe fiecare buletin.

Nr.

Numele şi prenumele candidatului

Nr.

Numele şi prenumele candidatului

    

Preşedinte,

..................

Secretar,

..................

ANEXA nr. 6: BULETIN DE VOT pentru alegerea membrilor Biroului executiv naţional, mandatul ...............
(- Anexa nr. 11 la regulamentul electoral)

COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ROMÂNIA

Ştampila Comisiei Electorale Centrale

Comisia Electorală Centrală

1.Data alegerilor: .................
2.Funcţia din Biroul executiv naţional pentru care se candidează: .................
3.Numărul de candidaţi: .................
4.Numărul de locuri eligibile: .................
5.Votaţi prin aplicarea ştampilei "Votat" în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului.
NOTĂ:
Buletinul de vot se anulează în cazul în care:
a)nu poartă pe prima faţă ştampila Comisiei Electorale Centrale;
b)are altă formă sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;
c)nu este tipărit sau completat lizibil;
d)este neutilizat (pe care nu a fost aplicată ştampila "Votat");
e)poartă alte inscripţionări decât ştampila "Votat" în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului;
f)are aplicată ştampila "Votat" pe un număr mai mare de candidaţi decât numărul de locuri eligibile menţionat pe fiecare buletin.

Nr.

Numele şi prenumele candidatului

  

Preşedinte,

..................

Secretar,

..................

ANEXA nr. 7: BULETIN DE VOT pentru alegerea membrilor în Comisia de cenzori a Colegiului Medicilor Dentişti din România, mandatul ...............
(- Anexa nr. 12 la regulamentul electoral)

COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ROMÂNIA

Ştampila Comisiei Electorale Centrale

Comisia Electorală Centrală

1.Data alegerilor: .................
2.Numărul de candidaţi: .................
3.Numărul de locuri eligibile: .................
4.Votaţi prin aplicarea ştampilei "Votat" în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului.
NOTĂ:
Buletinul de vot se anulează în cazul în care:
a)nu poartă pe prima faţă ştampila Comisiei Electorale Centrale;
b)are altă formă sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;
c)nu este tipărit sau completat lizibil;
d)este neutilizat (pe care nu a fost aplicată ştampila "Votat");
e)poartă alte inscripţionări decât ştampila "Votat" în patrulaterul conţinând numele candidatului pentru care se doreşte exprimarea votului;
f)are aplicată ştampila "Votat" pe un număr mai mare de candidaţi decât numărul de locuri eligibile menţionat pe fiecare buletin.

Nr.

Numele şi prenumele candidatului

  

Preşedinte,

..................

Secretar,

..................

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 269 din data de 22 aprilie 2015