ORDIN nr. 14 din 30 martie 2016 privind stabilirea unor măsuri provizorii referitoare la implementarea Codului reţelei pentru Sistemul naţional de transport al gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 16/2013
Având în vedere prevederile art. 10 alin. (1) lit. a) şi q) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012,
în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012,
preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite prezentul ordin.
Art. 1
(1)Prin derogare de la prevederile art. 63 şi 64 din Codul reţelei pentru Sistemul naţional de transport al gazelor naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 16/2013, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Codul reţelei, până la data de 1 septembrie 2016, în aplicarea facilităţii de transfer de gaze naturale (FTG), un utilizator al reţelei (UR) poate opta pentru efectuarea de tranzacţii în limita cantităţii de gaze naturale reprezentând dezechilibrul lunar, în conformitate cu următoarea procedură:
a)operatorul de transport şi de sistem (OTS) comunică fiecărui UR, până la ora 14,30 a celei de-a zecea zile a fiecărei luni, cantităţile lunare finale alocate UR în fiecare dintre punctele de ieşire din Sistemul naţional de transport al gazelor naturale (SNT), reprezentând cantităţile de gaze naturale consumate de către UR şi clienţii din portofoliul acestuia pe parcursul lunii gaziere precedente, transportate prin SNT;
b)fiecare UR transmite OTS, în termen de cel mult 8 zile de la data comunicării informaţiilor prevăzute la lit. a), cantităţile lunare de gaze naturale preluate în luna gazieră precedentă la fiecare dintre punctele de intrare în SNT, prin fax şi în format electronic, sub forma unei declaraţii pe propria răspundere, completată în conformitate cu modelul prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin;
c)OTS calculează dezechilibrele lunare înregistrate de către fiecare UR în luna gazieră precedentă, ca diferenţă între cantităţile lunare totale de gaze naturale comunicate în conformitate cu prevederile de la lit. b) şi cantităţile lunare totale de gaze naturale comunicate conform dispoziţiilor de la lit. a), inclusiv eventualele cantităţi transferate de UR respectiv către alt UR în punctul virtual de tranzacţionare (PVT) în cursul lunii gaziere precedente care au fost notificate OTS, şi afişează pe pagina sa de internet, în termen de cel mult o zi lucrătoare de la data comunicării informaţiilor de la lit. b), dezechilibrele astfel calculate pentru toţi UR;
d)UR pot utiliza FTG, în vederea eliminării/diminuării dezechilibrelor lunare aferente lunii gaziere precedente, în termen de 3 zile lucrătoare de la data afişării informaţiilor prevăzute la lit. c);
e)în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data încheierii termenului pentru utilizarea FTG, OTS calculează dezechilibrele lunare finale ale fiecărui UR aferente lunii gaziere precedente, cu luarea în considerare a cantităţilor tranzacţionate în urma utilizării FTG.
(2)Pentru determinarea cantităţilor lunare de gaze naturale prevăzute la alin. (1) lit. a), OTS utilizează atât informaţiile primite de la operatorii sistemelor adiacente punctelor de ieşire din SNT, cât şi informaţiile primite de către Direcţia Operator Piaţă Gaze Naturale din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale "Transgaz" - S.A. Mediaş, în conformitate cu prevederile art. 9 din Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 160/2014 privind modalitatea de stabilire a structurii amestecului de gaze naturale pentru clienţii casnici şi clienţii noncasnici producători de energie termică, numai pentru cantitatea de gaze naturale utilizată la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinată consumului populaţiei.
(3)UR au obligaţia de a transmite OTS toate informaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b).
Art. 2
Prin derogare de la prevederile art. 88 din Codul reţelei, până la data de 1 septembrie 2016, informaţiile ce fac obiectul comunicării între OTS şi UR sunt cele referitoare la dezechilibrele lunare calculate înainte şi după utilizarea FTG, în conformitate cu prevederile art. 1.
Art. 3
(1)Prin derogare de la prevederile art. 99 şi 101 din Codul reţelei, până la data de 1 septembrie 2016, contravaloarea depăşirii capacităţii rezervate şi contravaloarea capacităţii rezervate neasigurate se determină pe baza componentei fixe de rezervare de capacitate a tarifului pentru prestarea serviciului de transport ferm pe zi aferentă fiecărui tip de puncte de intrare/ieşire în/din SNT şi a diferenţei dintre capacitatea lunară rezervată de către UR în fiecare tip de puncte de intrare în SNT de acelaşi nivel tarifar, respectiv în fiecare tip de puncte de ieşire din SNT de acelaşi nivel tarifar şi capacitatea lunară utilizată efectiv de către UR, respectiv asigurată efectiv de către OTS în respectivele puncte de intrare/ieşire în/din SNT.
(2)Capacitatea lunară rezervată de către UR în fiecare tip de puncte de intrare/ieşire în/din SNT se calculează prin însumarea nivelurilor de capacitate rezervată în punctele respective de către UR aferente fiecărei zile din cadrul lunii gaziere, cu luarea în considerare a eventualelor transferuri de capacitate efectuate sau a suplimentărilor de capacitate rezervată aprobate de către OTS, în conformitate cu prevederile art. 32 şi 51 din Codul reţelei.
(3)Capacitatea lunară utilizată de către UR în fiecare tip de puncte de intrare în SNT este egală cu cantitatea de gaze naturale preluată de către UR în respectivul tip de puncte, comunicată conform dispoziţiilor de la art. 1 alin. (1) lit. b).
(4)Capacitatea lunară utilizată de către UR în fiecare tip de puncte de ieşire din SNT este egală cu cantitatea de gaze naturale alocată UR în respectivul tip de puncte conform dispoziţiilor de la art. 1 alin. (1) lit. a).
(5)Capacitatea lunară asigurată efectiv de către OTS în fiecare tip de puncte de intrare/ieşire în/din SNT este egală cu diferenţa dintre capacitatea lunară rezervată de către UR în respectivul tip de puncte şi suma limitărilor/întreruperilor zilnice ale acestei capacităţi, limitări/întreruperi care au fost operate de către OTS fără respectarea obligaţiilor prevăzute în contractul de transport sau în Codul reţelei.
Art. 4
(1)Prin derogare de la prevederile art. 102 şi 1021-1025 din Codul reţelei, până la data de 1 septembrie 2016 tariful de dezechilibru se calculează prin înmulţirea cantităţii finale de dezechilibru lunar, determinată în conformitate cu prevederile art. 1, cu luarea în considerare a cantităţilor ce au făcut obiectul FTG, cu preţul aplicabil, determinat conform prevederilor art. 5-9, după caz, luând în considerare modul de calcul al nivelului de toleranţă prevăzut la art. 891 din Codul reţelei.
(2)Pentru un UR al cărui dezechilibru lunar final este mai mic sau egal cu nivelul de toleranţă de 5%, tariful de dezechilibru se calculează conform prevederilor art. 5-9, după caz, pentru toată cantitatea de dezechilibru.
(3)Pentru un UR al cărui dezechilibru lunar final este mai mare decât nivelul de toleranţă de 5%, tariful de dezechilibru se calculează conform prevederilor art. 5-9, după caz, şi reprezintă suma dintre tariful de dezechilibru aferent cantităţii din dezechilibrul lunar care se încadrează în toleranţa de 5% şi tariful de dezechilibru aferent cantităţii din dezechilibrul lunar care se situează peste toleranţa de 5%.
Art. 5
(1)În situaţia în care, la nivelul lunii de transport, suma dezechilibrelor înregistrate de UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Deficit" este egală cu suma dezechilibrelor înregistrate de UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Excedent", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care se încadrează în limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil atât la vânzarea de către UR către OTS a respectivei cantităţi de gaze naturale reprezentând dezechilibre pozitive, cât şi la cumpărarea de către UR de la OTS a respectivei cantităţi de gaze naturale reprezentând dezechilibre negative este preţul mediu ponderat al tuturor tranzacţiilor având ca obiect gaze naturale ce au fost livrate în cursul respectivei luni de transport, inclusiv tranzacţiile aferente FTG şi cele notificate în PVT în cursul lunii respective (PMP).
(2)Pentru UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Excedent", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care depăşeşte limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil la vânzarea de către UR către OTS a respectivei cantităţi de gaze naturale este preţul marginal de vânzare (PMV), determinat în conformitate cu următoarea formulă:
PMV = PMP x 90%
(3)Pentru UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Deficit", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care depăşeşte limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil la cumpărarea de către UR de la OTS a respectivei cantităţi de gaze naturale este preţul marginal de cumpărare (PMC), determinat în conformitate cu următoarea formulă:
PMC = PMP x 110%
(4)În vederea determinării PMP, OTS ia în considerare următoarele:
a)date aferente tranzacţiilor notificate în PVT în cursul lunii respective de transport: cantitatea efectiv livrată în cursul lunii respective şi preţul de tranzacţionare;
b)date aferente tranzacţiilor efectuate în aplicarea FTG pentru luna respectivă de transport: cantitatea tranzacţionată şi preţul de tranzacţionare;
c)date aferente tuturor tranzacţiilor încheiate între furnizorii de gaze naturale în cadrul pieţelor centralizate de gaze naturale din România care includ luna respectivă de transport în perioadele de livrare prevăzute în cadrul ordinelor iniţiatoare aferente, precum şi date aferente tranzacţiilor încheiate de S.N.T.G.N. TRANSGAZ - S.A. în cadrul pieţelor centralizate de gaze naturale din România care au ca obiect gaze naturale ce au fost livrate în cursul respectivei luni de transport: cantităţi efectiv livrate în cursul lunii respective în baza contractelor de vânzare-cumpărare încheiate în urma tranzacţiilor respective şi preţurile de tranzacţionare aferente.
(5)Furnizorii care au încheiat tranzacţii în cadrul pieţelor centralizate de gaze naturale din România au obligaţia de a transmite OTS datele prevăzute la alin. (4) lit. c) aferente tranzacţiilor în care au fost implicaţi, la solicitarea acestuia, în termen de cel mult o zi lucrătoare de la primirea solicitării.
(6)În cazul în care cantităţile de gaze naturale efectiv livrate în baza contractelor încheiate în cadrul pieţelor centralizate de gaze naturale din România sunt mai mari decât cantităţile prevăzute în anexa "Grafic de livrări" a contractelor aferente plus marja de flexibilitate în ceea ce priveşte livrarea convenită prin aceleaşi contracte, cantităţile transmise conform prevederilor alin. (5) vor fi cele maxime prevăzute în contracte ca obligaţie de livrare, rezultate prin aplicarea marjei de flexibilitate la cantitatea lunară prevăzută în anexa "Grafic de livrări" corespunzătoare.
(7)În cazul în care furnizorii implicaţi în tranzacţii nu comunică datele solicitate în conformitate cu dispoziţiile alin. (5), pentru determinarea PMP, OTS va lua în considerare cantităţile prevăzute în anexa "Grafic de livrări" din cadrul contractelor de vânzare-cumpărare încheiate în urma tranzacţiilor respective, conform informaţiilor publicate pe paginile de internet ale operatorilor pieţelor centralizate de gaze naturale, ca obligaţie de livrare în respectiva lună de transport.
(8)În cazul în care anexa "Grafic de livrări" din cadrul contractelor de vânzare-cumpărare prevăzute la alin. (7) nu conţine date specifice referitoare la cantităţile reprezentând obligaţia de livrare în cursul lunii respective de transport, acestea se vor determina prin raportarea cantităţii totale prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare la numărul total de zile din perioada de livrare prevăzută în contract şi înmulţirea rezultatului astfel obţinut cu numărul de zile calendaristice din luna respectivă de transport în care contractul de vânzare-cumpărare îşi produce efectele.
(9)În situaţia în care, pentru o anumită lună de transport, PMP nu poate fi determinat în conformitate cu prevederile alin. (4)-(8) ca urmare a faptului că nu au fost încheiate tranzacţii în cadrul pieţelor centralizate având ca obiect gaze naturale livrate în cursul respectivei luni de transport, nu au fost tranzacţii notificate în PVT şi nici nu s-au încheiat tranzacţii în urma aplicării FTG, PMP aplicabil pentru luna respectivă de transport este PMP aferent ultimei luni de transport pentru care OTS a avut la dispoziţie datele necesare determinării acestuia.
(10)În termen de maximum o zi lucrătoare de la notificarea unei tranzacţii în PVT, OTS publică pe pagina proprie de internet, în secţiunea dedicată UR, informaţii referitoare la cantitatea de gaze naturale astfel tranzacţionată şi preţul aferent tranzacţiei.
(11)În termenul prevăzut la art. 1 alin. (1) lit. e), OTS publică pe pagina proprie de internet, în secţiunea dedicată UR, lista finală cu toate tranzacţiile notificate în PVT şi/sau efectuate în urma aplicării FTG, care va cuprinde informaţii referitoare la cantităţile de gaze naturale astfel tranzacţionate şi preţul aferent fiecărei tranzacţii, lista tranzacţiilor încheiate în cadrul pieţelor centralizate de gaze naturale din România având ca obiect gaze naturale ce au fost livrate în cursul respectivei luni de transport, care va cuprinde datele prevăzute la alin. (4) lit. c), precum şi PMP determinat pentru respectiva lună de transport.
Art. 6
(1)În situaţia în care, la nivelul lunii de transport, suma dezechilibrelor înregistrate de UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Deficit" este mai mare decât suma dezechilibrelor înregistrate de UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Excedent", iar OTS a cumpărat în cursul lunii respective cantităţi de gaze naturale în scopul echilibrării fizice a SNT, preţurile aplicabile pentru vânzarea/cumpărarea cantităţilor de gaze naturale aflate în dezechilibru lunar la nivel de UR sunt:
a)pentru UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Deficit", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care se încadrează în limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil la cumpărarea de către UR de la OTS a cantităţii de gaze naturale respective este preţul mediu ponderat al tranzacţiilor de cumpărare efectuate de către OTS în cursul lunii respective;
b)pentru UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Deficit", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care depăşeşte limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil la cumpărarea de către UR de la OTS a cantităţii de gaze naturale respective este preţul marginal de cumpărare, determinat în conformitate cu prevederile alin. (2);
c)pentru UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Excedent", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care se încadrează în limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil la vânzarea de către UR către OTS a respectivei cantităţi de gaze naturale este PMP determinat pentru luna respectivă în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (4)-(9);
d)pentru UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Excedent", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care depăşeşte limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil la vânzarea de către UR către OTS a respectivei cantităţi de gaze naturale este preţul marginal de vânzare, determinat în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2), coroborat cu prevederile art. 5 alin. (4)-(9).
(2)Preţul marginal de cumpărare (PMC) este dat de cea mai mare valoare dintre următoarele două:
a)cel mai mare preţ la care OTS a efectuat tranzacţii de cumpărare în cursul lunii respective (CMMPC);
b)PMP determinat pentru luna respectivă în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (4)-(9), plus o ajustare de 10% a acestuia,
pe baza următoarei formule: PMC = max (CMMPC, PMP x 110%).
Art. 7
În situaţia în care, la nivelul lunii de transport, suma dezechilibrelor înregistrate de UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Deficit" este mai mare decât suma dezechilibrelor înregistrate de UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Excedent", iar OTS nu a efectuat tranzacţii de cumpărare, în cursul lunii de transport respective, în scopul echilibrării fizice a SNT, preţurile aplicabile pentru vânzarea/cumpărarea cantităţilor de gaze naturale aflate în dezechilibru lunar la nivel de UR sunt cele determinate în conformitate cu prevederile art. 5, pentru luna de transport respectivă.
Art. 8
(1)În situaţia în care, la nivelul lunii de transport, suma dezechilibrelor înregistrate de UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Deficit" este mai mică decât suma dezechilibrelor înregistrate de UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Excedent", iar OTS a vândut, în cursul lunii respective, cantităţi de gaze naturale în scopul echilibrării fizice a SNT, preţurile aplicabile pentru vânzarea/cumpărarea cantităţilor de gaze naturale aflate în dezechilibru lunar la nivel de UR sunt:
a)pentru UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Excedent", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care se încadrează în limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil la vânzarea de către UR către OTS a cantităţii de gaze naturale respective este preţul mediu ponderat al tranzacţiilor de vânzare efectuate de către OTS în cursul lunii respective;
b)pentru UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Excedent", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care depăşeşte limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil la vânzarea de către UR către OTS a cantităţii de gaze naturale respective este preţul marginal de vânzare, determinat în conformitate cu prevederile alin. (2);
c)pentru UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Deficit", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care se încadrează în limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil la cumpărarea de către UR de la OTS a respectivei cantităţi de gaze naturale este PMP determinat pentru luna respectivă în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (4)-(9);
d)pentru UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Deficit", pentru acea cantitate de dezechilibru lunar care depăşeşte limita de toleranţă acceptată de 5%, preţul aplicabil la cumpărarea de către UR de la OTS a respectivei cantităţi de gaze naturale este preţul marginal de cumpărare, determinat în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (3), coroborat cu prevederile art. 5 alin. (4)-(9).
(2)Preţul marginal de vânzare este dat de cea mai mică valoare dintre următoarele două:
a)cel mai mic preţ la care OTS a efectuat tranzacţii de vânzare în cursul lunii respective (CMMPV);
b)PMP determinat pentru luna respectivă în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (4)-(9), minus o ajustare de 10% a acestuia,
pe baza următoarei formule: PMV = min (CMMPV, PMP x 90%).
Art. 9
În situaţia în care, la nivelul lunii de transport, suma dezechilibrelor înregistrate de UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Deficit" este mai mică decât suma dezechilibrelor înregistrate de UR aflaţi în stare de dezechilibru cu titlul "Excedent", iar OTS nu a efectuat tranzacţii de vânzare în cursul lunii respective în scopul echilibrării fizice a SNT, preţurile aplicabile pentru vânzarea/cumpărarea cantităţilor de gaze naturale aflate în dezechilibru lunar la nivel de UR sunt cele determinate în conformitate cu prevederile art. 5, pentru luna de transport respectivă.
Art. 10
Prin derogare de la prevederile art. 104 alin. (1) din Codul reţelei, până la data de 1 septembrie 2016, tarifele de dezechilibru calculate în conformitate cu prevederile art. 4-9 se aplică de către OTS în vederea decontării financiare a dezechilibrelor lunare finale înregistrate de către fiecare UR după efectuarea FTG.
Art. 11
Prin derogare de la prevederile art. 105 alin. (1) lit. b) şi alin. (2) din Codul reţelei, până la data de 1 septembrie 2016, OTS emite şi transmite fiecărui UR, în condiţiile prevăzute la art. 10, o factură aferentă dezechilibrului lunar final înregistrat în luna precedentă, a cărui contravaloare a fost calculată în conformitate cu prevederile art. 4-9.
Art. 12
Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" - S.A. Mediaş, utilizatorii reţelei, operatorii de distribuţie, operatorii de înmagazinare şi titularii de licenţă de furnizare a gazelor naturale vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar compartimentele de resort din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare din Domeniul Energiei vor urmări respectarea acestora.
Art. 13
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la data de 1 aprilie 2016.
-****-

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,

Niculae Havrileţ

ANEXĂ: DECLARAŢIA UTILIZATORULUI REŢELEI
Subsemnatul, ....................... [numele/denumirea şi datele de identificare ale utilizatorului reţelei], parte la Contractul de transport nr. [...] încheiat între ................ [numele/denumirea utilizatorului reţelei] şi ................ [denumirea operatorului de transport şi de sistem] în data de ............. [Se va completa data.], cunoscând prevederile legale din România privind falsul şi uzul de fals în declaraţii, declar pe propria răspundere că în luna gazieră .............. [Se vor completa luna şi anul.] am preluat în punctele de intrare în Sistemul naţional de transport al gazelor naturale de la partenerii mei contractuali următoarele cantităţi de gaze naturale:

Nr. crt.

Codul PM/VPM

Denumirea PM/VPM

Denumirea partenerului utilizatorului reţelei

Cantitate preluată MWh

Puncte de intrare din perimetrele de producţie

1.

[cod]

[denumire]

[denumire]

[valoare]

...n.

[cod]

[denumire]

[denumire]

[valoare]

TOTAL cantitate preluată din perimetrele de producţie

[sumă valori 1 - n]

Puncte de intrare din sisteme de transport al gazelor naturale din state membre ale U.E.

1.

[cod]

[denumire]

[denumire]

[valoare]

...n.

[cod]

[denumire]

[denumire]

[valoare]

TOTAL cantitate preluată din sisteme de transport al gazelor naturale din state membre ale U.E.

[sumă valori 1 - n]

Puncte de intrare din sisteme de transport al gazelor naturale din state terţe, non U.E.

1.

[cod]

[denumire]

[denumire]

[valoare]

...n.

[cod]

[denumire]

[denumire]

[valoare]

TOTAL cantitate preluată din sisteme de transport al gazelor naturale din state terţe, non U.E.

[sumă valori 1 - n]

Puncte de intrare din depozitele de înmagazinare

1.

[cod]

[denumire]

[denumire]

[valoare]

...n.

[cod]

[denumire]

[denumire]

[valoare]

TOTAL cantitate preluată din depozitele de înmagazinare

[sumă valori 1 - n]

Punctul virtual de tranzacţionare - PVT

1.

[denumire]

[valoare]

...n.

[denumire]

[valoare]

TOTAL cantitate preluată în PVT

[sumă valori 1 - n]

Data: ....................
Reprezentant autorizat: ..............................
Semnătura reprezentantului autorizat: .......................
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 239 din data de 31 martie 2016