HOTĂRÂRE nr. 15 din 2 septembrie 2014 pentru aprobarea modelului cererii de înregistrare a candidaturii, a modelului declaraţiei de acceptare a candidaturii şi a modelului declaraţiei de renunţare la candidatură care vor fi folosite la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014
Având în vedere dispoziţiile art. 27 alin. (2) şi (7) şi ale art. 29 alin. (4) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul art. 65 alin. (4) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 65 alin. (2) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
Autoritatea Electorală Permanentă adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1
Se aprobă modelul cererii de înregistrare a candidaturii, modelul declaraţiei de acceptare a candidaturii şi modelul declaraţiei de renunţare la candidatură care vor fi folosite la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014, prevăzute în anexele nr. 1-3, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2
Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
-****-

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente,

Ana Maria Pătru

Contrasemnează:

Vicepreşedinte,

Dan Vlaicu

Vicepreşedinte,

Marian Muhuleţ

ANEXA nr. 1: Modelul cererii de înregistrare a candidaturii
CERERE de înregistrare a candidaturii doamnei/domnului ................1) la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014

Locul naşterii2)

Data naşterii

Starea civilă

Domiciliul3)

Studiile4)

Ocupaţia5)

Profesia6)

       
Doamna/Domnul ...................1) îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru a candida.

Data

.......................

Semnătura7)

..............................

_______
1)Se înscriu prenumele şi numele candidatului.
2)Se înscriu localitatea şi judeţul.
3)Se înscrie adresa menţionată în actul de identitate.
4)Se înscrie nivelul ultimelor studii absolvite.
5)Se trece activitatea desfăşurată la data cererii.
6)Conform specialităţii studiilor absolvite.
7)Se semnează de conducerea partidului, a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, a alianţei politice sau a alianţei electorale care a propus candidatul ori de candidatul independent, după caz.
ANEXA nr. 2: Modelul declaraţiei de acceptare a candidaturii
DECLARAŢIE de acceptare a candidaturii
Subsemnatul(a), .................1), născut(ă) în ...........2) la data de .........3), domiciliat(ă) în ............4), ...........5), absolvent de studii ........6), membru al .........7), având ocupaţia de ...........8), de profesie ...........9), declar prin prezenta că accept să candidez la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014 din partea ............10).
Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii11), declar pe propria răspundere că întrunesc condiţiile prevăzute de lege pentru a candida.

Data

.......................

Semnătura candidatului

..............................

NOTĂ:
Declaraţia de acceptare a candidaturii se completează, se semnează şi se datează olograf de către candidat.
_______
1)Se înscriu prenumele şi numele candidatului.
2)Se înscriu localitatea şi judeţul.
3)Se înscrie data naşterii.
4)Se înscrie adresa menţionată în actul de identitate.
5)Se înscrie starea civilă a candidatului.
6)Se înscrie nivelul ultimelor studii absolvite.
7)Se înscrie denumirea completă a partidului politic ori a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale al cărui/cărei membru este cel care face declaraţia sau, în cazul candidaţilor fără apartenenţă politică, menţiunea "nu este cazul", conform art. 27 alin. (8) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
8)Se înscrie activitatea desfăşurată la momentul efectuării declaraţiei.
9)Conform specialităţii studiilor absolvite.
10) Se înscrie denumirea completă a partidului politic, alianţei politice, alianţei electorale, organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale sau menţiunea "candidat independent", după caz.
11)Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 din Legea nr. 286/2009, cu modificările şi completările ulterioare, sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
ANEXA nr. 3: Modelul declaraţiei de renunţare la candidatură
DECLARAŢIE de renunţare la candidatură
Subsemnatul(a), .................1), născut(ă) în ...........2) la data de .........3), domiciliat(ă) în ............4), ...........5), absolvent de studii ........6), membru al .........7), având ocupaţia de ...........8), de profesie ...........9), candidat la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014 din partea ...........10), declar prin prezenta că renunţ la candidatura pentru funcţia de Preşedinte al României.

Data

.......................

Semnătura candidatului

..............................

NOTĂ:
Declaraţia de renunţare la candidatură se completează, se semnează şi se datează olograf de către candidat.
_______
1)Se înscriu prenumele şi numele candidatului.
2)Se înscriu localitatea şi judeţul.
3)Se înscrie data naşterii.
4)Se înscrie adresa menţionată în actul de identitate.
5)Se înscrie starea civilă a candidatului.
6)Se înscrie nivelul ultimelor studii absolvite.
7)Se înscrie denumirea completă a partidului politic ori a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale al cărui/cărei membru este cel care face declaraţia sau, în cazul candidaţilor fără apartenenţă politică, menţiunea "nu este cazul".
8)Se înscrie activitatea desfăşurată la momentul efectuării declaraţiei.
9)Conform specialităţii studiilor absolvite.
10)Se trece denumirea completă a partidului politic, alianţei politice, alianţei electorale, organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale sau menţiunea "candidat independent", după caz.
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 651 din data de 4 septembrie 2014