ORDIN nr. 3235 din 14 februarie 2013 privind aprobarea Metodologiei de monitorizare directă a Universităţii "Bioterra" din Bucureşti
Având în vedere prevederile Legii educaţiei naţionale nr.
1/2011
, cu modificările şi completările ulterioare,
potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.
75/2005
privind asigurarea calităţii educaţiei, aprobată cu modificări prin Legea nr.
87/2006
, cu modificările şi completările ulterioare,
în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.
1.418/2006
pentru aprobarea
Metodologiei de evaluare externă, a standardelor, a standardelor de referinţă şi a listei indicatorilor de performanţă a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior
, cu modificările ulterioare,
în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.
96/2012
privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative şi al prevederilor Hotărârii Guvernului nr.
536/2011
privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare,
ministrul educaţiei naţionale
emite prezentul ordin.
Art. 1
(1)
Se aprobă Metodologia de monitorizare directă a Universităţii "Bioterra" din Bucureşti, denumită în continuare metodologie, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
(2)
Metodologia se aplică la Universitatea "Bioterra" din Bucureşti, începând cu data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I, pe o perioadă de 2 ani.
Art. 2
Direcţia generală învăţământ superior, Direcţia generală juridic şi control, precum şi, după caz, alte direcţii de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Universitatea "Bioterra" din Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
-****-
p. Ministrul educaţiei naţionale,
Gigei Paraschiv
,
secretar de stat
ANEXĂ:
METODOLOGIE de monitorizare directă a Universităţii "Bioterra" din Bucureşti
Art. 1
Universitatea "Bioterra" din Bucureşti, instituţie de învăţământ superior care face parte din sistemul naţional de învăţământ conform Legii nr.
480/2002
privind înfiinţarea Universităţii "Bioterra" din Bucureşti, este monitorizată direct pe o perioadă de 2 ani.
Art. 2
(1)
Monitorizarea directă se referă la întreaga activitate desfăşurată de Universitatea "Bioterra" din Bucureşti şi vizează asigurarea respectării reglementărilor privind învăţământul superior, pentru întreaga activitate didactică, de cercetare ştiinţifică, de management academic, financiară şi administrativă.
(2)
Monitorizarea directă este efectuată de Ministerul Educaţiei Naţionale, care, prin structurile sale de specialitate, asigură comunicarea cu Universitatea "Bioterra" din Bucureşti.
(3)
În procesul de monitorizare a activităţii, Ministerul Educaţiei Naţionale colaborează atât cu Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, cât şi cu alte instituţii de învăţământ superior acreditate, precum şi, după caz, cu alte organisme specializate ale statului.
Art. 3
(1)
Universitatea "Bioterra" din Bucureşti are obligaţia de a prezenta, anual, pe perioada monitorizării directe, un raport Ministerului Educaţiei Naţionale, până cel târziu la data de 1 octombrie, care să conţină cel puţin următoarele informaţii privind:
a)
evidenţele clare ale studenţilor, pe specializări, ani de studii, forme de învăţământ şi locaţii geografice. Evidenţa acestora se referă şi la registrele matricole, cataloage de examen, finalizarea studiilor, transferuri, exmatriculări, precum şi la alte date de acest gen;
b)
situaţia referitoare la actele de studii, precum şi modul în care s-a realizat gestionarea, completarea şi eliberarea acestora în cadrul universităţii;
c)
situaţia referitoare la întocmirea dosarelor personale ale studenţilor, inclusiv situaţia contractelor de studii încheiate între studenţi şi universitate;
e)
situaţia referitoare la completarea cataloagelor şi la consemnarea notelor acordate studenţilor de către cadrele didactice;
f)
situaţia referitoare la documentele privind transferul studenţilor;
g)
situaţia privind statele de funcţii ale instituţiei de învăţământ superior;
h)
alte documente relevante pentru activitatea de monitorizare a universităţii.
(2)
Comisia de monitorizare, desemnată prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, în urma verificărilor efectuate şi a analizării rapoartelor prezentate de către Universitatea "Bioterra" din Bucureşti, propune măsurile necesare.
(3)
În funcţie de rezultatele monitorizării directe, fie monitorizarea va fi încheiată, fie vor fi aplicate măsurile prevăzute de lege.
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 134 din data de 14 martie 2013