HOTĂRÂRE nr. 343 din 13 mai 2015 privind aprobarea obiectivului de investiţii "Punerea în siguranţă a barajului Işalniţa, judeţul Dolj", precum şi a caracteristicilor principale şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestuia
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1
Se aprobă caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Punerea în siguranţă a barajului Işalniţa, judeţul Dolj", prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2
Finanţarea obiectivului de investiţii prevăzut în anexă se realizează din fonduri externe rambursabile prin împrumutul acordat României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru finanţarea Proiectului "Investiţii prioritare în domeniul gospodăririi apelor din România", asigurat conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
Art. 3
La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă poziţia 1 din anexa nr. I - Lista cuprinzând două obiective de investiţii prioritare din infrastructura de gospodărire a apelor şi de mediu, precum şi anexa nr. II/1 - Caracteristicile principale şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Punerea în siguranţă a barajului Işalniţa, judeţul Dolj" la Hotărârea Guvernului nr. 680/2012 privind aprobarea Listei cuprinzând două obiective de investiţii prioritare din infrastructura de gospodărire a apelor şi de mediu, precum şi a caracteristicilor principale şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestora, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 478 din 12 iulie 2012.
-****-

PRIM-MINISTRU

VICTOR-VIOREL PONTA

Contrasemnează:

Ministrul mediului, apelor şi pădurilor,

Graţiela Leocadia Gavrilescu

Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice,

Nicolae-Liviu Dragnea

p. Ministrul finanţelor publice,

Dan Manolescu,

secretar de stat

ANEXĂ:
CARACTERISTICILE PRINCIPALE ŞI INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI ai obiectivului de investiţii "Punerea în siguranţă a barajului Işalniţa, judeţul Dolj"
- Titular: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
Beneficiar: Administraţia Naţională "Apele Române" - Administraţia Bazinală de Apă Jiu
Amplasament: barajul Işalniţa este amplasat pe râul Jiu (cod cadastral VII-I) la aproximativ 12 km amonte de municipiul Craiova, judeţul Dolj
Indicatori tehnico-economici

- Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA)

(în preţuri valabile la 31.07.2013: 1 euro = 4,4048 lei)

mii lei

155.159*)

din care:

construcţii+montaj

mii lei

114.418

- Valoarea investiţiei rest de executat (inclusiv TVA)
(în preţuri valabile la 31.07.2013:1 euro = 4,4048 lei)

mii lei

95.583*)

din care:

construcţii-montaj

mii lei

68.463

- Eşalonarea investiţiei - rest de executat

  

Anul I INV/ C+M

mii lei/ mii lei

47.800/34.250

Anul II INV/ C+M

mii lei/ mii lei

47.783/34.213

- Capacităţi:

  

Punerea în siguranţă a barajului Işalniţa

  

- Nod hidrotehnic de retenţie de tip stăvilar cu diguri de închidere, compus din:

  

-- baraj stăvilar

  

- lungime la coronament

m

129,10

- înălţime maximă

m

18,10

-- diguri de închidere

km

9,39

- Lac de acumulare cu un volum total proiectat

mil. mc

6,00

- Priză de apă şi priză de spălare cu un debit nominal admisibil

mc/s

39,00

- Deznisipatoare (decantoare longitudinale)

buc.

12,00

- Construcţii de disipare

m

125,00

- Durata de realizare a investiţiei - total, din care:

luni

60

Durata de realizare a investiţiei - rest de executat

luni

24

__
*) Valoarea este confidenţială şi se va actualiza potrivit evoluţiei ulterioare a preţurilor.
Factori de risc
Obiectivul de investiţii se va proteja antiseismic, potrivit prevederilor Normativului P100-1/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
Finanţarea investiţiei
Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe rambursabile prin împrumutul acordat României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru finanţarea Proiectului "Investiţii prioritare în domeniul gospodăririi apelor din România", asigurat conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările ulterioare, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 357 din data de 25 mai 2015