METODOLOGIE din 19 iulie 2016 de întocmire a Raportului anual de către titularii de licenţe din sectorul energiei electrice
CAPITOLUL I: Dispoziţii generale
SECŢIUNEA 1: Scop şi domeniu de aplicare
Art. 1
Metodologia stabileşte modul de întocmire a Raportului anual de către titularii de licenţe din sectorul energiei electrice, conform prevederilor condiţiilor asociate licenţelor şi legislaţiei în vigoare.
Art. 2
Conţinutul Raportului anual şi formatul de raportare, prevăzute de prezenta metodologie, au în vedere impactul fiecărui tip de activitate, ce face obiectul unei licenţe acordate de către ANRE, asupra funcţionării SEN şi a pieţei de energie electrică.
Art. 3
Metodologia se aplică de către toţi titularii de licenţe acordate de către ANRE pentru desfăşurarea de activităţi în cadrul sectorului energiei electrice.
SECŢIUNEA 2: Abrevieri şi definiţii
Art. 4
(1)Abrevierile utilizate în cuprinsul prezentei metodologii au semnificaţiile prevăzute în reglementările specifice sectorului energiei electrice şi actele normative în vigoare.
(2)Pe lângă abrevierile menţionate la alin. (1) se folosesc şi următoarele:
a)ANRE - Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei;
b)EE - energie electrici;
c)ET - energie termică;
d)OTS - operatorul de transport şi de sistem;
e)OPE - operatorul pieţei de energie electrică.
Art. 5
Termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
1.activităţi licenţiate - sunt activităţile ce formează obiectul licenţelor acordate de către ANRE în sectorul energiei electrice, aşa cum sunt definite de cadrul legislativ şi detaliate în reglementările aprobate de ANRE;
2.an de depunere a Raportului anual la ANRE - este anul calendaristic [n+1], considerând anul [n] drept anul de raportare;
3.an de raportare - este anul calendaristic [n], iar rezultatele activităţilor desfăşurate de titularul de licenţe în anul [n] se prezintă în cadrul Raportului anual;
4.an financiar/exerciţiu financiar-se consideră ca având 12 luni, iar întinderea lui coincide cu aceea a anului calendaristic (de la 1 ianuarie la 31 decembrie);
5.titular de licenţe - persoană fizică sau juridică, deţinătoare a uneia sau a mai multor licenţe acordate de către ANRE în sectorul energiei electrice;
6.Raport anual-documentaţie întocmită şi transmisă către ANRE, conform prezentei metodologii;
7.situaţii financiare anuale - reprezintă raportările contabile anuale şi situaţiile financiare anuale, la data de 31.12.[n], întocmite de către titularii de licenţe şi depuse la autoritatea de administrare fiscală, conform legislaţiei în vigoare.
CAPITOLUL II: Raportul anual
SECŢIUNEA 1: Responsabilităţi
Art. 6
Titularii de licenţe întocmesc anual un Raport anual conform prezentei metodologii, care se transmite ANRE conform prevederilor prezentei metodologii.
Art. 7
(1)Titularii de licenţe răspund de organizarea evidenţelor administrative, tehnico-organizatorice, economice şi financiar-contabile (contabilitatea financiară şi cea de gestiune) (a nivelul întregii entităţi juridice, astfel încât acestea să respecte cadrul legislativ în vigoare şi să permită reflectarea exactă a informaţiilor aferente fiecărei activităţi licenţiate, separat de restul activităţilor desfăşurate de respectivul operator economic.
(2)În cadrul evidenţelor administrative, tehnico - organizatorice, economice şi financiar-contabile (contabilitatea financiară şi cea de gestiune) menţionate la alin. (1), aferente activităţilor licenţiate, se cuprind şi activităţile care sunt realizate de titularul de licenţă potrivit unui drept complementar cuprins în condiţiile asociate licenţei.
(3)La sfârşitul exerciţiului financiar, evidenţele prevăzute la alin. (1) stau la baza întocmirii Raportului anual.
Art. 8
Principiile, modul de detaliere, respectiv de repartizare, a elementelor financiar-contabile (din contabilitatea financiară şi cea de gestiune), cheile de alocare folosite la împărţirea datelor şi evidenţelor contabile pe activităţi licenţiate de către ANRE şi alte activităţi trebuie să se regăsească în cadrul procedurilor şi ghidurilor interne ale titularului de licenţe prevăzute de legislaţia în vigoare.
Art. 9
Titularii de licenţe trebuie să se asigure de faptul că organizarea evidenţelor administrative, tehnico-organizatorice, economice şi financiar-contabile (contabilitatea financiară şi cea de gestiune);
a)sunt realizate conform legislaţiei în vigoare;
b)permit realizarea Raportului anual în conformitate cu prevederile prezentei metodologii;
c)oferă o imagine fidelă, clară şi completă a activităţilor desfăşurate în sectorul energiei electrice.
SECŢIUNEA 2: Cerinţe generale de raportare
Art. 10
Obligaţiile de raportare ale unui titular de licenţă, prevăzute de prezenta metodologie, intră în vigoare de la momentul acordării licenţei de către ANRE, indiferent de data începerii desfăşurării propriu-zise a respectivei activităţi licenţiate, precum şi indiferent dacă a fost sau nu desfăşurată activitatea în speţă în perioada de raportare.
Art. 11
(1)În cadrul Raportului anual sunt cuprinse informaţii de natură administrativă, tehnico-organizatorică, economică şi financiar-contabilă (contabilitatea financiară şi de gestiune).
(2)Informaţiile prevăzute la alin. (1) sunt prezentate în cadrul Raportului anual, atât pe total entitate juridică, cât şi defalcat pe activităţi licenţiate de către ANRE şi alte activităţi desfăşurate de titularii de licenţe.
(3)La întocmirea Raportului anual, informaţiile aferente activităţilor ce formează obiectul licenţelor acordate de către ANRE în domeniul gazelor naturale se completează în cadrul rubricilor destinate altor activităţi desfăşurate de titularii de licenţe.
Art. 12
La întocmirea Raportului anual se au în vedere următoarele cerinţe:
a)fiecărui tip de activitate i se alocă doar informaţiile implicate de respectiva activitate;
b)suma valorilor indicatorilor financiar-contabili, detaliaţi pe activităţi pentru care operatorii economici deţin licenţe acordate de către ANRE şi alte activităţi pentru care nu deţin licenţe acordate de către ANRE, trebuie să coincidă cu valoriie respectivilor indicatori pe total entitate juridică, cuprinse în cadrul situaţiilor financiare anuale;
c)indicatorii care se regăsesc în mai multe documente din structura Raportului anual, având aceeaşi semnificaţie pentru acelaşi an, trebuie să coincidă valoric.
Art. 13
Algoritmul de alocare a datelor din contabilitatea financiară şi cea de gestiune, atât pe activităţi ce fac obiectul licenţelor acordate de către ANRE, cât şi pe alte activităţi desfăşurate de către titularii de licenţe, trebuie să respecte legislaţia în vigoare ce a stat la baza întocmirii situaţiilor financiare anuale, cu considerarea recomandărilor din prezenta metodologie.
Art. 14
Se consideră a fi îndeplinite obligaţiile de raportare către ANRE la trimiterea datelor solicitate în format complet, conform prevederilor prezentei metodologii şi a legislaţiei în vigoare.
Art. 15
La cererea expresă a ANRE şi respectând termenul precizat în cerere, titularii de licenţe au obligaţia de a transmite:
a)informaţii complete şi detaliate privind principiile, politicile contabile şi legislaţia care au stat la baza întocmirii Raportului anual;
b)completări/clarificări/detalieri/corecţii privind datele conţinute în cadrul Raportului anual;
c)varianta corectată a Raportului anual, în situaţia transmiterii unui Raport anual ce nu respectă prevederile prezentei metodologii.
SECŢIUNEA 3: Anul de raportare şi termenul de depunere ale Raportului anual
Art. 16
Raportul anual reflectă rezultatele obţinute din desfăşurarea în anul [n] a activităţilor licenţiate de către ANRE şi se depune la ANRE cel târziu la data-limită prevăzută de lege pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la autoritatea de administrare fiscală din România.
Art. 17
Titularii de licenţe care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic au aceleaşi obligaţii de raportare către ANRE precum titularii de licenţe pentru care exerciţiul financiar coincide cu cel calendaristic, conform prevederilor prezentei metodologii.
Art. 18
În situaţia în care în anul [n] au loc transferuri de responsabilităţi/activităţi, realizate prin intermediul unuia sau mai multor contracte, fapt ce determină retragerea uneia sau mai multor licenţe acordate de către ANRE unor titulari de licenţe şi acordarea de licenţe altor operatori economici, noii titulari de licenţe au obligaţia de a raporta în cadrul Raportului anual aferent anului [n] informaţiile cuprinse în tabelul nr. 1 al anexei nr. 4.
Art. 19
(1)Ultimul an pentru care se întocmeşte Raport anual este cel anterior celui de retragere a tuturor licenţelor acordate de către ANRE, dacă retragerea are loc după termenul de depunere a Raportului anual prevăzut la art. 16.
(2)În cazul în care retragerea tuturor licenţelor acordate de către ANRE are loc înainte de termenul de depunere la ANRE a Raportului anual, prevăzut la art. 16, titularul de licenţe are obligaţia de a proceda conform art. 22.
SECŢIUNEA 4: Structura Raportului anual
Art. 20
(1)Raportul anual are următoarea structură:
a)foaia de gardă, conform anexei nr. 1;
b)prezentarea cadrului administrativ şi organizatoric, conform anexei nr. 2;
c)prezentarea cadrului tehnic de desfăşurare a activităţilor, conform anexei nr. 3;
d)declaraţia privind cifra de afaceri realizată în anul [n] din desfăşurarea activităţilor licenţiate de către ANRE, conform anexei nr. 4;
e)tabelul cu situaţia veniturilor şi cheltuielilor, conform anexei nr. 5;
f)note justificative referitoare la principiile, politicile, modul de calcul şi alocare a elementelor financiar-contabile, aplicate în completarea situaţiei veniturilor şi cheltuielilor, conform anexei nr. 6;
g)copia formularelor privind: Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii la data de 31.12.[n] şi Situaţia veniturilor şi cheltuielilor la data de 31.12.[n], din cadrul situaţiilor financiare anuale la data de 31.12.[n], întocmite de către titularii de licenţe şi depuse la autoritatea de administrare fiscală, conform legislaţiei în vigoare;
h)copia Raportului de audit aferent situaţiilor financiare anuale la data de 31.12.[n], dacă titularul de licenţe are această obligaţie conform prevederilor legale în vigoare.
(2)Titularii de licenţă pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi, după caz, a energiei termice produse în cogenerare, cu puterea electrică instalată totală mai mică sau egală cu 100 kW, transmit un raport anual, ce conţine elementele prevăzute la alin. (1) lit. a) şi c).
(3)Titularii de licenţă pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi, după caz, a energiei termice produse în cogenerare, cu puterea electrică instalată totală mai mare de 100 kW şi mai mică sau egală cu 1 MW, transmit un raport anual ce conţine elementele prevăzute la alin. (1) lit. a)-c).
(4)În situaţia modificării condiţiilor asociate licenţei pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi, după caz, a energiei termice produse în cogenerare, în sensul creşterii puterii electrice instalate totale peste 1 MW, se procedează după cum urmează:
a)dacă modificarea puterii electrice instalate totale are loc în anul [n+1], înainte de termenul de depunere a Raportului anual la ANRE, titularii de licenţă transmit ANRE un raport anual ce conţine elementele prevăzute la alin. (1);
b)dacă modificarea puterii electrice instalate totale are loc în anul [n+1]t după termenul de depunere a Raportului anual la ANRE, titularii de licenţă transmit ANRE:
- un raport anual ce conţine elementele prevăzute la alin. (2) sau alin. (3), după caz, la termenul de depunere la ANRE a Raportului anual, prevăzut la art. 16;
- un raport anual ce conţine elementele prevăzute la alin. (1), la momentul modificării puterii electrice instalate totale.
(5)Prevederile alin. (2)-(4) nu se aplică titularilor de licenţă pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi, după caz, a energiei termice produse în cogenerare, cu puterea electrică instalată totală mai mică sau egală cu 1 MW, dacă aceştia deţin şi alte licenţe acordate de către ANRE.
(6)În plus faţă de documentele prevăzute la alin. (1), raportul anual întocmit de OTS şi de operatorul de distribuţie concesionar al serviciului de distribuţie a energiei electrice, titular al Linei licenţe acordate de ANRE, va cuprinde:
a)tabelul cu situaţia veniturilor şi cheltuielilor, prevăzut în anexa nr. 5, completat cu datele aferente anului [n-1], anterior anului de raportare [n];
b)tabelul cu situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, prevăzut în anexa nr. 7, completat, atât pentru anul [n], cât şi, separat, pentru anul [n-1];
c)balanţele de verificare contabile, sintetice, analitice şi detalierea integrală, până la ultimul nivel, a subanaliticelor, pe total entitate juridică, la data de 31.12.[n], pe baza cărora s-au întocmit situaţiile financiare anuale la data de 31.12.[n], depuse la autoritatea de administrare fiscală, conform legislaţiei în vigoare;
d)situaţia contractelor încheiate cu operatorii economici afiliaţi titularului de licenţă, prevăzută în anexa nr. 8;
e)rapoartele de control ale oricăror autorităţi publice de control (Curtea de Conturi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Consiliul Concurenţei, achiziţii publice etc., cu excepţia rapoartelor de control ANRE) primite în anul de raportare [n].
Art. 21
În cadrul Raportului anual, titularii de licenţe trimit doar anexele/tabelele ce le revin a fi completate conform licenţei/licenţelor acordate de către ANRE.
Art. 22
Titularii de licenţe cărora în anul [n+1], înainte de termenul de depunere la ANRE a Raportului anual prevăzut la art. 16, li se retrag/retrage:
a)una sau mai multe dintre licenţele acordate de către ANRE, însă rămân deţinători ai altor licenţe acordate de către ANRE, transmit ANRE, la termenul prevăzut de prezenta metodologie, un raport anual complet, ce cuprinde informaţii, atât pentru licenţele deţinute în continuare, cât şi pentru cele retrase;
b)toate licenţele acordate de către ANRE, transmit ANRE, la data retragerii ultimei licenţe: foaia de gardă, conform anexei nr. 1, şi declaraţia privind cifra de afaceri realizată în anul [n] din desfăşurarea activităţilor licenţiate de către ANRE, conform anexei nr. 4.
Art. 23
Tabelul din anexa nr. 5 trebuie să cuprindă elementele din cadrul contabilităţii financiare şi celei de gestiune, organizate la nivelul titularilor de licenţe, ilustrând performanţele economico-financiare ale operatorului economic.
Art. 24
(1)Titularii de licenţe care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic întocmesc şi depun la ANRE un raport anual la data de 31.12.[n], ce cuprinde informaţii de natură administrativă, tehnico-organizatorică, economică, financiar-contabilă (contabilitatea financiară şi de gestiune) şi un set de situaţii financiare anuale, ia data de 31.12. [n], asemenea operatorilor economici pentru care exerciţiul financiar coincide cu anul calendaristic.
(2)Titularii de licenţe care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic nu au obligaţia depunerii la autoritatea de administrare fiscală a setului de situaţii financiare anuale la data de 31.12.[n], prevăzut la alin. (1).
(3)Titularii de licenţe care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic nu au obligaţia întocmirii unui raport de audit aferent setului de situaţii financiare anuale la data de 31.12.[n].
(4)Odată cu depunerea situaţiilor financiare anuale la autoritatea de administrare fiscală, conform termenului de întocmire şi depunere pentru care au optat, titularii de licenţe prevăzuţi la alin. (1) au obligaţia de a trimite la ANRE documentele prevăzute la art. 20 alin. (1) lit. g) şi h).
Art. 25
(1)Titularii de licenţe care au sediul social în străinătate şi nu au obligaţia întocmirii şi depunerii de situaţii financiare anuale la data de 31.12.[n] la autoritatea de administrare fiscală din România au obligaţia organizării informaţiilor de natură administrativă, tehnico-organizatorică, economică şi financiar-contabilă (contabilitatea financiară şi de gestiune) astfel încât să poată întocmi Raportul anual la data de 31.12. [n], conform prezentei metodologii.
(2)Raportul anual întocmit de titularii de licenţe prevăzuţi la alin. (1) conţine:
a)documentele prevăzute la art. 20 alin. (1) lit. a)-f);
b)copia formularelor Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii la data de 31.12.[n] şi Situaţia veniturilor şi cheltuielilor la data de 31.12.[n], din cadrul situaţiilor financiare anuale la data de 31.12.[n], precum şi copia Raportului de audit aferent. întocmite conform legislaţiei în vigoare, de către titularii de licenţe, şi depuse la autoritatea de administrare fiscală din ţara în care respectivii titulari îşi au sediul social.
SECŢIUNEA 5: Transmiterea datelor
Art. 26
Titularii de licenţe transmit Raportul anual către ANRE, atât în format hârtie, cât şi electronic, conform instrucţiunilor din anexa nr. 9.
CAPITOLUL III: Dispoziţii finale
Art. 27
Anexele nr. 1-9 fac parte integrantă din prezenta metodologie.
-****-
ANEXA nr. 1:
Nr. şi dată de înregistrare1:………….. /………………
Raport anual aferent anului de raportare........
I.Întocmit de către titularul de licenţe (inclusiv sufixul juridic aferent formei de organizare): ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...
CUI (inclusiv atributul fiscal): ………………………………………/Nr. reg. comerţului: …………………..
Sediul social: judeţul/sectorul ……………………………localitatea ……………………………… str.…………………………………………….. nr……………… bl …….., sc………. et…….. ap./camera ……………cod poştal ……………….
II.Adresa de corespondenţă, dacă diferă de cea a sediului social:
Judeţul/Sectorul ……………………………., localitatea/comuna …………………………………, str.………………………….. nr………………… bl……….. , sc ……….et…….. , ap. /camera ……, cod poştal ………………..
III.Alte date de contact privind titularul de licenţe:
Tel.:………………
Fax:……………….
Site:………………..
E-mail operator economic: …………………….
IV.Tip de situaţii financiare anuale la data de 31.12.[n], depuse la autoritatea de administrare fiscală, conform legislaţiei în vigoare (extinse/prescurtate)………………………………………………….:
V.Precizăm faptul că titularul de licenţe se află în una dintre situaţiile următoare:
Insolvenţă |_| începând cu data de ……………………….Dizolvare|_| începând cu data de………….
Faliment |_| începând cu data de…………………………Lichidare |_| începând cu data de …………
VI.Persoane de contact:
1.Numele şi prenumele:…………..
Funcţia: ……………….
Număr de telefon:……………..
Adresă de e-mail: ……………..
2.Numele şi prenumele:
Funcţia:……………..
Număr de telefon:……………..
Adresă de e-mail:……………….
VII.Alte menţiuni pe care titularul de licenţe le consideră a fi necesare de adus la cunoştinţa ANRE:………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
VIII.Declaraţie:
Subsemnatul (numele şi prenumele persoanei ce deţine calitatea de reprezentant legal al titularului de licenţe)2: ……………………………………………………………………. în calitate de reprezentant legal al titularului de licenţe3:……………………………………… în cadrul căruia deţin funcţia de …………………………………………………………………………declar următoarele:
1.Cunoscând prevederile legislaţiei în vigoare privind falsul în declaraţii, certific pe propria răspundere veridicitatea şi autenticitatea tuturor documentelor transmise.
2.Prezentul raport anual respectă prevederile metodologiei de întocmire a raportului anual de către titularii de licenţe din sectorul energiei electrice, aprobată prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, şi corespunde realităţii.
Semnătura reprezentantului legal al titularului de licenţe: ………………………………………
Data: …………………………………………………………
1Titularul da licenţe acordă număr şi dată de înregistrare Raportului anual depus la ANRE.
2În cadrul rubricii destinate menţionării numelui reprezentantului legal al titularului de licenţe se precizează numele complet al respectivei persoane, aşa cum este înscris în actul de identificare al acesteia (buletin/carte de identitate/paşaport).
Dacă titularul da licenţe are ca reprezentant legal o persoană împuternicită, ataşează în cadrul Raportului anual, la prezenta foaie de gardă, o copie de pe respectiva împuternicire.
3Coincide cu titularul de licenţe care întocmeşte prezentul raport anual.
ANEXA nr. 2: Prezentarea cadrului administrativ şi organizatoric
I._
1.Titularii de licenţe prezintă cadrul administrativ şi organizatoric de desfăşurare a activităţilor licenţiate, prin completarea tabelului nr. 1.
2.Titularii care deţin licenţe pentru activităţile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice ataşează tabelului nr. 1 lista cu adresele: sediilor secundare, punctelor de lucru, centrelor de relaţii cu clienţii şi centrelor de informare, aferente activităţilor ce fac obiectul respectivelor licenţe.
3.Titularii de licenţe întocmesc fişa cu privire la personalul alocat activităţilor licenţiate de către ANRE, potrivit structurii prezentate în cadrul tabelului nr. 2. în cadrul acesteia, titularii de licenţe care au în gestiune şi exploatează capacităţi energetice precizează numărul de electricieni autorizaţi şi, după caz, contractele de servicii pentru realizarea activităţilor de operare şi mentenanţă a instalaţiilor electrice, încheiate cu operatorii economici atestaţi de către ANRE.
II._
1._
Denumirea titularului de licenţe: ……………………………………………..
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 1 - Prezentarea cadrului administrativ si organizatoric

Activitatea licenţiată de către ANRE

Piaţa în care efectuează tranzacţii cu energie electrică1

Tranzacţii/ activităţi de:

Menţiuni2

Tipul activităţii

Nr. licenţei

Data acordării licenţei

Data ultimei modificări a licenţei

Data expirării licenţei

PZU

PID

PCSU

PMC

PCCB

PC-OTC

Pieţe din afara României

Import

Export

PCCB-LE

PCCB-NC

PCCB-PC

Exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice

                

Exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare

                

Prestarea serviciului de transport al energiei electrice

                

Prestarea serviciului de sistem

                

Prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice

                

Administrarea pieţelor centralizate de energie electrică

                

Activitatea de furnizare a energiei electrice

                

Activitatea traderului de energie electrica

                
1Se marchează cu "X" în coloana/coloanele corespunzătoare pieţei/pieţelor în care efectuează tranzacţii. Pentru alte tipuri de pieţe se pot introduce coloane suplimentare, după caz.
2În coloana "Menţiuni", titularul de licenţe precizează atât perioada/perioadele din an în care a desfăşurat activităţi, cât şi pieţele externe în care a activat.
2._
Denumirea titularului de licenţe: ……………………..
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 2 - Fişă de personal

Structura de personal pe specialităţi şi nivel de pregătire/calificare

Numărul de posturi ocupate

Total Societate

Personal cu pregătire superioară, din care:

 

- economişti

 

- jurişti

 

- ingineri

 

- informaticieni

 

- alte specialităţi

 

Personal cu pregătire medie

 

Alte categorii de personal

 

Electricieni autorizaţi 2, având gradul:

 

- I şi IIA/IIB

 

- IIIA/IIIB

 

- IVA/IVB

 

Din care personal alocat activităţii licenţiate:

8 h/zi

Timp parţial de muncă

Denumirea activităţii licenţiate1

Personal cu pregătire superioară, din care:

  

- economişti

  

- jurişti

  

- ingineri

  

- informaticieni

  

- alte specialităţi

  

Personal cu pregătire medie

  

Alte categorii de personal

  

Electricieni autorizaţi2, având gradul:

  

- I şi IIA/IIB

  

- IIIA/IIIB

  

- IVA/IVB

  

Total activitate licenţiată

   
1Se completează pentru fiecare activitate licenţiată. în corelare cu tabelul nr. 1 din prezenta anexă.
2Se completează doar de către titularul de licenţe care are obligaţia, potrivit reglementărilor ANRE, de a avea, în structura de personal, electricieni autorizaţi. în cazul în care titularul de licenţe nu are angajaţi electricieni autorizaţi, precizează operatorul economic atestat de către ANRE. cu care are încheiat un contract în vigoare, pentru realizarea activităţilor de operare şi mentenanţă a instalaţiilor electrice.
ANEXA nr. 3: Prezentarea cadrului tehnic de desfăşurare a activităţilor
I._
1.Prezentarea datelor şi informaţiilor tehnice relevante ale activităţilor ce fac obiectul licenţei/licenţelor acordate de către ANRE se face prin completarea anexelor/tabelelor de raportare aferente şi întocmirea unor note explicative, la care titularul de licenţe poate ataşa, în situaţia în care consideră ca fiind elocvent, copii de pe documente justificative.
2.Titularii ce deţin licenţe pentru exploatarea capacităţilor de producere a energiei electrice şi, după caz, a capacităţilor de producere a energiei termice produse în cogenerare menţionează în cadrul tabelului nr. 1 starea capacităţilor respective şi producţiile realizate în anul de raportare [n].
3.Datele care se înscriu în tabelul nr. 1 corespund, după caz, centralei electrice, respectiv grupului/unităţii dispecerizabile.
4.Datele tehnice privind prestarea serviciului de transport al energiei electrice, prestarea serviciului de sistem şi administrarea pieţei de echilibrare, precum şi starea reţelei de transport a energiei electrice se raportează conform tabelului nr. 2, tabelului nr. 3 şi tabelului nr. 4.
5.Prezentarea activităţii de distribuţie a energiei electrice se realizează conform tabelului nr. 5, care cuprinde principalele caracteristici tehnice ale reţelelor electrice de distribuţie, precum şi date referitoare la volumul de activitate.
6.Operatorii de distribuţie concesionari prezintă starea reţelei electrice de distribuţie, conform tabelului nr. 6.
7.Detaliile privind activitatea de furnizare a energiei electrice, precum şi cele aferente activităţii traderului de energie electrică sunt raportate conform tabelului nr. 7 şi tabelului nr. 8. Titularul licenţei pentru activitatea de furnizare a energiei electrice completează ambele tabele.
II._
1._
Denumirea titularului de licenţe: ……………………………………………….
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 1 - Producerea de energie electrică şl termică în cogenerare1

Capacităţi energetice

Caracteristici

TOTAL an [n]

EE produsă

EE livrată

ET produsă în cogenerare

ET produsă separat

Centrala3

Unitatea2,3

Pi [MWe]

Putere termică [MWt]

[GWh]

[GWh]

[GJ]

[GJ]

Capacităţi de cogenerare

Capacităţi de producere separată a ET

[denumirea]3

[denumirea]3

       
 

[denumirea]3

       
 

[denumirea]3

       

[denumirea]3

[denumirea]3

       
         
1După caz.
2Defalcare pe unităţi dispecerizabile, dacă este cazul,
3Se marchează cu litera "D" centrala/unitatea dispecerizabilă, în continuarea denumirii centralei/unităţii.
2._
Denumirea titularului de licenţe:…………………………
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 2 - Caracteristicile reţelei electrice de transport
a)_
Tabelul nr. 2 a) - Capacităţi energetice1

Reţeaua electrică de transport pe niveluri de tensiune

U.M.

Valori la 31.12. [n]

Lungimea reţelei de 750 kV

km

 

Lungimea reţelei de 400 kV

km

 

Lungimea reţelei de 220 kV

km

 

Lungimea reţelei de 110 kV (schimb cu sisteme vecine)

km

 

Lungimea totală a reţelei electrice de transport

km

 

din care: linii de interconexiune

km

 

Număr de staţii electrice având tensiunea superioară de:

  

750 kV

nr, buc.

 

400 kV

nr. buc.

 

220 kV

nr. buc.

 

AT 750/400 kV

nr. buc./MVA

 

AT 400/220 kV

nr. buc./MVA

 

AT 220/110 kV

nr. buc./MVA

 

Trafo 400/110 kV

nr. buc./MVA

 

Alte tipuri

nr. buc./MVA

 
b)_
Tabelul nr. 2 b) - Utilizatorii reţelei de transport

Denumirea

Puterea aprobată [MVA]

Tipul2

Operatorul de transport (interconexiune)

Operatorul de distribuţie

Producătorul

Consumatorul

……………….

     

……………….

     
1Valorile din tabelul nr. 2 a) corespund cu valorile luate în considerare pentru actualizarea anuală a condiţiilor asociate licenţei.
2În tabelul nr. 2 b) se marchează cu "x" în rubricile corespunzătoare.
3._
Denumirea titularului de licenţe:………………………
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 3 - Starea reţelei de transport al energiei electrice
(1)I. Durata de funcţionare a instalaţiilor
a)_
Tabelul nr. 3 a) - Durata de funcţionare a LEA

Perioada PIF

Tensiune [kV]/Lungime [km]

110

220

400

750

1960-1979

    

1980-1999

    

2000-[n]1

    
1Raportarea se realizează prin luarea în considerare a PIF în Intervale de maximum 20 ani consecutiv.
b)_
Tabelul nr. 3 b) - Gradul de utilizare a LEA

Grad de utilizare1 [%]

Perioada PIF/Tensiune [kV]

110

220

400

750

1960-1979

    

1980-1999

    

2000- [n]2

    
1Gradul de utilizare a LEA reprezintă raportul procentual între durata de funcţionare a acestora şi durata de viaţă normată (48 ani).
2Raportarea se realizează prin luarea în considerare a PIF în intervale de maximum 20 ani consecutiv.
c)_
Tabelul nr. 3 c) - Durata de funcţionare a transformatoarelor/autotransformatoarelor

Perioada PIF/Puterea aparentă trafo/AT [MVA]

10

16

20

25

40

63

100

200

250

400

500

1250

1960-1979

            

1980-1999

            

2000-[n]1)

            
1Raportarea se realizează prin luarea în considerare a PIF în intervale de maximum 20 ani consecutiv.
d)_
Tabelul nr. 3 d) - Grad de utilizare a transformatoarelor/autotransformatoarelor1

Perioada PIF/Puterea aparenta [MVA]

10

16

20

25

40

63

100

200

250

400

500

1250

1960-1979

            

1980-1999

            

2000-[n]2)

            
1Gradul de utilizare a transformatoarelor/autotransformatoarelor reprezintă raportul procentual între durata de funcţionare a acestora şi durata de viaţă normată (24 ani).
2Raportarea se realizează prin luarea în considerare a PIF în intervale de maximum 20 ani consecutiv.
(2)II. Capacităţi energetice retehnologizate/noi în anul [n]
e)_
Tabelul nr. 3 e) - Situaţia liniilor electrice retehnologizate/noi în anul [n]

Nivel tensiune superioară

Lungime linii electrice [km]

Lungime linii electrice retehnologizate [km]

Lungime linii electrice nou-realizate [km]

Observaţii

750 kV

    

400 kV

    

220 kV

    

110 kV

    
f)_
Tabelul nr. 3 f) - Situaţia staţiilor electrice de transport retehnologizate/noi în anul [n]

Nivel tensiune superioară

Număr de staţii

Nr. de staţii electrice retehnologizate

Nr. de staţii electrice nou-realizate

Observaţii

750 kV

    

400 kV

    

220 kV

    
(3)III. Programul de mentenanţă în anul [n]
g)_
Tabelul nr. 3 g) - Gradul de realizare a programului de mentenanţă în funcţie de tipul mentenanţei în anul [n]

Programul de mentenanţă

Programul [lei]

Realizat [lei]

Realizare program [%]

Majoră

Reparaţii curente (RC)

   

Reparaţii capitale (RK)

   

Minoră

Intervenţii accidentale (IA)

   

Inspecţii tehnice (IT)

   

Lucrări speciale (LS)

   

Materiale

   

Reparaţii curente derivate din lucrări de mentenanţă preventivă minoră (RCT)

   

Revizii tehnice (RT)

   

TOTAL

    
h)_
Tabelul nr. 3 h) - Gradul de realizare a programului de mentenanţă pe categorii de instalaţii în anul [n]
 

Program [lei)

Realizat [lei]

Realizare program [%]

Staţii

   

LEA

   

Transformatoare/Autotransformatoare

   

Clădiri

   

TOTAL

   
(4)IV. Producţia de energie electrică în anul [n]
i)_
Tabelul nr. 3 i) - Structura producţiei de energie electrică pe tipuri de combustibil în anul [n]

Tipul combustibilului

Energie [GWh]

Puterea instalată [MW]

Puterea disponibilă [MW]

brut

net

Cărbune

   

Hidrocarburi

   

Nucleară

   

Hidro

   

Eoliană

   

Biomasă

   

Fotovoltaică

   

Geotermală

   

TOTAL

   
j)_
Tabelul nr. 3 j) - Producţia fi consumul de energie electrică în anul [n]

Luna

Producţie brută [GWh]

Consum brut [GWh]

Producţie netă [GWh]

Consum net [GWh]

Ianuarie

    

Februarie

    

Martie

    

Aprilie

    

Mai

    

Iunie

    

Iulie

    

August

    

Septembrie

    

Octombrie

    

Noiembrie

    

Decembrie

    

TOTAL AN

    
k)_
Tabelul nr. 3 k) - Puneri în funcţiune grupuri noi în anul [n]

Nr. crt.

Denumirea centralei

Tipul centralei

Pi [MW]

Data PIF

1

    

2

    

    
l)_
Tabelul nr. 3 l) - Retrageri definitive din exploatare pe grupuri în anul [n]

Nr. crt.

Denumirea centralei

Tipul centralei

Pi [MW]

Data retragerii

1

    

2

    

    
m)_
Tabelul nr. 3 m) - Principalele evenimente accidentale în reţeaua electrică de transport în anul [n]

………………………………………………………………………………………………………………...

[Pentru fiecare eveniment se detaliază; data, defectele produse, elementele de reţea afectate, durata remedierii defectelor, zona de reţea afectată utilizatori afectaţi - număr, putere etc.] ……………………

4._
Denumirea titularului de licenţe;……………………………
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 4 - Capacitatea de import-export a reţelei de transport al energiei electrice

Luna

VALORI

[MW]

GRANIŢA

Ungaria

Serbia

Bulgaria

Republica Moldova

Ucraina

Import

Export

Import

Export

Import

Export

Import

Export

Import

Export

Ianuarie

TTC

          

NTC

          

ATC

          

Februarie

TTC

          

NTC

          

ATC

          

Martie

TTC

          

NTC

          

ATC

          

……….

TTC

          

NTC

          

ATC

          

………..

TTC

          

NTC

          

ATC

          

Decembrie

TTC

          

NTC

          

ATC

          
5._
Denumirea titularului de licenţe:…………………………,
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 5 - Distribuţia energiei electrice

Caracteristicile reţelelor electrice de distribuţie

U M.

Valori la 31.12. [n]

Linii electrice de înaltă tensiune (110 kV)

km traseu

 

Linii electrice de medie tensiune

km traseu

 

Linii electrice de joasă tensiune, din care:

km traseu

 

branşamente (lungimi cumulate)

km

 

Staţii electrice (de conexiune şi/sau de transformare) 110 kV

nr./MVA

  

Staţii electrice (de conexiune si/sau de transformare) cu trepte de tensiune mai mici de 110 kV

nr./MVA

  

Posturi de transformare

nr./MVA

  

Volumul de activitate

U M

Valori la 31.12. [n]

Energie electrică

intrată în conturul reţelei

GWh

 

ieşită din conturul reţelei

GWh

 

Coeficientul consumului propriu tehnologic al RED1

 

%

 

Număr locuri de consum sau de consum şi de producere

IT

nr.

 

MT

 

JT

 

Număr locuri de producere

IT

nr.

 

MT

 

JT

 

Număr grupuri de măsurare

 

nr.

 

Putere aprobată totală pentru consum la locuri de consum şi de consum si producere

IT

MW

 

MT

 

JT

 

Putere aprobată totală pentru evacuare la locuri de producere

IT

MW

 

MT

 

JT

 
1Coeficientul consumului propriu tehnologic al RED = (Energia electrică intrată în conturul reţelei - Energia electrică ieşită din conturul reţelei)/ Energia electrică intrată în conturul reţelei *100.
6._
Denumirea titularului de licenţe:………………………………
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 6 - Starea reţelei electrice de distribuţie
(1)I. Durata de funcţionare a instalaţiilor
a)_
Tabelul nr. 6 a) - Linii electrice de distribuţie în anul [n]

Nr. crt.

Tip

Lungime [km traseu]

LEA

LES

Total LES+LEA

PIF

Lungime [km traseu]

PIF

Lungime [km traseu]

1

IT (110 kV)

 

înainte de 1960

 

înainte de 1960

  

1960-1979

 

1960-1979

  

1980-1999

 

1980-1999

  

2000-[n]1

 

2000-[n]1

  

2

MT

 

înainte de 1960

 

înainte de 1960

  

1960-1979

 

1960-1979

  

1980-1999

 

1980-1999

  

2000-[n]i

 

2000-[n]i

  

3

JT

 

înainte de 1960

 

înainte de 1960

  

1960-1979

 

1960-1979

  

1980-1999

 

1980-1999

  

2000-[n]1

 

2000-[n]1

  

4

Branşamente

 

înainte de 1960

 

înainte de 1960

  

1960-1979

 

1960-1979

  

1980-1999

 

1980-1999

  

2000-[n]1

 

2000-[n]1

  
1Raportarea se realizează prin luarea în considerare a PIF în intervale de maximum 20 ani consecutiv.
b)_
Tabelul nr. 6 b) - Staţii electrice de transformatoare şi de conexiuni în anul [n]

Tipul

Număr

PIF

Număr

Total

Staţii de transformare

 

înainte de 1960

  

1960-1979

  

1980-1999

  

2000-[n]1

  

Posturi de transformare

 

înainte de 1960

  

1960-1979

  

1980-1999

  

2000-[n]1

  

Puncte de alimentare

 

înainte de 1960

  

1960-1979

  

1980-1999

  

2000-[n]1

  
1Raportarea se realizează prin luarea în considerare a PIF în intervale de maximum 20 ani consecutiv.
(2)II. Capacităţi energetice retehnologizate/noi în anul [n]:
c)_
Tabelul nr. 6 c)- Linii electrice de distribuţie

Nivel tensiune

An [n]

Lungime

Lungime linii retehnologizate

Lungime linii noi

[km traseu]

[km traseu]

[km traseu]

LEA

LES

LEA

LES

LEA

LES

IT

      

MT

      

JT (exclusiv branşamente)

      
d)_
Tabelul nr. 6 d) - Staţii de transformare, posturi de transformare şi puncte de alimentare

Capacitatea energetică

Anul [n]

Numărul

Capacităţi energetice retehnologizate [buc.]

Capacităţi energetice noi realizate [buc.]

Staţii transformare

   

Posturi de transformare

   

Puncte de alimentare

   
(3)III. Programul de mentenanţă în anul [n]
e)_
Tabelul nr. 6 e) - Realizarea programului de mentenanţă

Program mentenanţă

Categorie de instalaţii

Nivel tensiune

Valori prognozate

Valori realizate

Realizare program în anul [n]

[lei]

[lei]

[%]

Lucrări operative (LN1)

LEA

IT

   

MT

   

JT

   

LES

IT

   

MT

   

JT

   

Posturi de transformare

MT/JT

   

Puncte de alimentare

MT

   

Staţii de transformare

IT/MT

   

Alte instalaţii

IT

   

MT

   

JT

   

Control periodic (LN1)

LEA

IT

   

MT

   

JT

   

LES

IT

   

MT

   

JT

   

Posturi de transformare

MT/JT

   

Puncte de alimentare

MT

   

Staţii de transformare

IT/MT

   

Alte instalaţii

IT

   

MT

   

JT

   

Revizie tehnică (LN 2)

LEA

IT

   

MT

   

JT

   

LES

IT

   

MT

   

JT

   

Posturi de transformare

MT/JT

   

Puncte de alimentare

MT

   

Staţii de transformare

IT/MT

   

Alte instalaţii

IT

   

MT

   

JT

   

Reparaţii de grad 1 (LN 3)

LEA

IT

   

MT

   

JT

   

LES

IT

   

MT

   

JT

   

Posturi de transformare

MT/JT

   

Puncte de alimentare

MT

   

Staţii de transformare

IT/MT

   

Alte instalaţii

IT

   

MT

   

JT

   

Reparaţii de grad 2 (LN 4)

LEA

IT

   

MT

   

JT

   

LES

IT

   

MT

   

JT

   

Posturi de transformare

MT/JT

   

Puncte de alimentare

MT

   

Staţii de transformare

IT/MT

   

Alte instalaţii

IT

   

MT

   

JT

   

Reparaţii accidentale (LN 3)

LEA

IT

   

MT

   

JT

   

LES

IT

   

MT

   

JT

   

Posturi de transformare

MT/JT

   

Puncte de alimentare

MT

   

Staţii de transformare

IT/MT

   

Alte instalaţii

IT

   

MT

   

JT

   

Intervenţii accidentale (LN 2)

LEA

IT

   

MT

   

JT

   

LES

IT

   

MT

   

JT

   

Posturi de transformare

MT/JT

   

Puncte de alimentare

MT

   

Staţii de transformare

IT/MT

   

Alte instalaţii

IT

   

MT

   

JT

   
NOTE:
Valorile includ lucrări executate cu forţe proprii şi lucrări executate cu terţii.
"Alte instalaţii" includ: contoare, aparatură de măsură şi control (AMC), echipamente teletransmisie/telegestiune energie electrică la MT şi JT.
Nu se includ "Alte lucrări de întreţinere şi reparaţii": utilaje, scule, dispozitive, verificatoare (SDV) utilizate pentru lucrări de mentenanţă, clădiri administrative, instalaţii electrice/termice din clădiri administrative, calculatoare, mobilier, telefonie, altele.
f)_
Tabelul nr. 6 f) - Realizarea programului de mentenanţă preventivă pe categorii de lucrări

Program mentenanţă preventivă

Categorie de instalaţii

Nivel tensiune

Valori realizate

[lei]

Lucrări operative (LN 1)

LEA

IT

 

MT

 

JT

 

LES

IT

 

MT

 

JT

 

Posturi de transformare

MT/JT

 

Puncte de alimentare

MT

 

Staţii de transformare

IT/MT

 

Alte instalaţii

IT

 

MT

 

JT

 

Control periodic (LN 1)

LEA

IT

 

MT

 

JT

 

LES

IT

 

MT

 

JT

 

Posturi de transformare

MT/JT

 

Puncte de alimentare

MT

 

Staţii de transformare

IT/MT

 

Alte instalaţii

IT

 

MT

 

JT

 

Revizie tehnică (LN 2)

LEA

IT

 

MT

 

JT

 

LES

IT

 

MT

 

JT

 

Posturi de transformare

MT/JT

 

Puncte de alimentare

MT

 

Staţii de transformare

IT/MT

 

Alte instalaţii

IT

 

MT

 

JT

 

Reparaţii de grad 1 (LN 3)

LEA

IT

 

MT

 

JT

 

LES

IT

 

MT

 

JT

 

Posturi de transformare

MT/JT

 

Puncte de alimentare

MT

 

Staţii de transformare

IT/MT

 

Alte instalaţii

IT

 

MT

 

JT

 

Reparaţii de grad 2 (LN 4)

LEA

IT

 

MT

 

JT

 

LES

IT

 

MT

 

JT

 

Posturi de transformare

MT/JT

 

Puncte de alimentare

MT

 

Staţii de transformare

IT/MT

 

Alte instalaţii

IT

 

MT

 

JT

 
NOTE:
Valorile includ lucrări executate cu forţe proprii şi lucrări executate cu terţii.
"Alte instalaţii" includ: contoare, aparatură de măsură şi control (AMC), echipamente teletransmisie/telegestiune energie electrică la MT şi JT.
Nu se includ "Alte lucrări de întreţinere şi reparaţii": utilaje, scule, dispozitive, verificatoare (SDV) utilizate pentru lucrări de mentenanţă, clădiri administrative, instalaţii electrice/termice din clădiri administrative, calculatoare, mobilier, telefonie, altele.
g)_
Tabelul nr. 6 g) - Realizarea programului de mentenanţă corective pe categorii de lucrări

Program mentenanţă corective

Categorie de instalaţii

Nivel tensiune

Valori realizate

[lei]

Lucrări operative (LN 1)

LEA

IT

 

MT

 

JT

 

LES

IT

 

MT

 

JT

 

Posturi de transformare

MT/JT

 

Puncte de alimentare

MT

 

Staţii de transformare

IT/MT

 

Alte instalaţii

IT

 

MT

 

JT

 

Reparaţii de grad 1 (LN 3)

LEA

IT

 

MT

 

JT

 

LES

IT

 

MT

 

JT

 

Posturi de transformare

MT/JT

 

Puncte de alimentare

MT

 

Staţii de transformare

IT/MT

 

Alte instalaţii

IT

 

MT

 

JT

 

Reparaţii de grad 2 (LN 4)

LEA

IT

 

MT

 

JT

 

LES

IT

 

MT

 

JT

 

Posturi de transformare

MT/JT

 

Puncte de alimentare

MT

 

Staţii de transformare

IT/MT

 

Alte instalaţii

IT

 

MT

 

JT

 

Reparaţii accidentale (LN 3)

LEA

IT

 

MT

 

JT

 

LES

IT

 

MT

 

JT

 

Posturi de transformare

MT/JT

 

Puncte de alimentare

MT

 

Staţii de transformare

IT/MT

 

Alte instalaţii

IT

 

MT

 

JT

 

Intervenţii accidentale (LN 2)

LEA

IT

 

MT

 

JT

 

LES

IT

 

MT

 

JT

 

Posturi de transformare

MT/JT

 

Puncte de alimentare

MT

 

Staţii de transformare

IT/MT

 

Alte instalaţii

IT

 

MT

 

JT

 
NOTE:
Valorile includ lucrări executate cu forţe proprii şi lucrări executate cu terţii.
"Alte instalaţii" includ: contoare, aparatură de măsură şi control (AMC), echipamente teletransmisie/telegestiune energie electrică la MT şi JT.
Nu se includ "Alte lucrări de întreţinere şi reparaţii": utilaje, scule, dispozitive, verificatoare (SDV) utilizate pentru lucrări de mentenarţă, clădiri administrative, instalaţii electrice/termice din clădiri administrative, calculatoare, mobilier, telefonie, altele.
h)_
Tabelul nr. 6 h) - Incidente deosebite în anul [n]

……………………………………………………………………………………………………………….

[Pentru fiecare eveniment se detaliază: data, defectele produse, elementele de reţea afectate, durata remedierii defectelor, zona de reţea afectată, utilizatori afectaţi - număr, putere etc.]

7._
Denumirea titularului de licenţe:……………………………..
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 7 - Activitatea de furnizare a energiei electrice

Indicatori

U.M.

Realizări la 33.12. [n]

Energie electrică vândută clienţilor finali

GWh

 

Număr de contracte de furnizare a energiei electrice1

-

 

Număr de clienţi finali cărora li se furnizează energie electrică la sfârşitul perioadei, din care:

-

 

clienţi finali care beneficiază de serviciu universal

-

 
1Număr total de solicitări de contracte de furnizare, exclusiv recontractări (modificări ale unor contracte existente).
NOTĂ:
Schimbarea titularului de contract se consideră drept cerere pentru un contract nou, şi nu recontractare.
8._
Tabelul nr. 8 - Activitatea traderului de energie electrică

Indicatori

U.M.

Realizări la 31.12. [n]

Energie electrică vândută

GWh

 

Număr de contracte pe piaţa angro de energie electrică

-

 
ANEXA nr. 4: Declaraţie privind cifra de afaceri realizată în anul [n] din desfăşurarea activităţilor licenţiate de către ANRE
I._
Subsemnatul,……………………………. în calitate de reprezentant legal al titularului de licenţă/licenţe: …………………………………………………………………… în cadrul căruia deţin funcţia de………………………. declar faptul că titularul de licenţe în speţă a realizat în anul [n], din desfăşurarea activităţilor licenţiate de către ANRE, o valoare totală a cifrei de afaceri………………. de lei, conform detaliilor / tabelelor următoare:
1._
Tabelul nr. 1 -Valoarea cifrei de afaceri realizată în anul [n] din desfăşurarea activităţilor licenţiate de către ANRE, per total şi detaliată pe tipuri de licenţe acordate de către ANRE

Tip licenţă/activitate

Nr. rd.

Cifra de afaceri realizată [lei]

Producere energie electrică

1

 

Producere energie electrică şi termică în cogenerare

2

 

Prestarea serviciului de transport al energiei electrice, prestarea serviciului de sistem, administrarea pieţei de echilibrare

3

 

Administrarea pieţelor centralizate de energie electrică

4

 

Prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice

5

 

Activitatea de furnizare a energiei electrice

6

 

TOTAL (rd. 1+2+3+4+5+6)

7

 

Alte activităţi a căror cifră de afaceri nu se ia în calcul la stabilirea contribuţiei ANRE, conform reglementărilor privind calculul acestei contribuţii (de exemplu: tranzacţiile de energie electrică ale furnizorilor şi traderilor de energie electrică ce au rolul de intermediari pentru piaţa cu negociere dublă continuă)

8

 
2._
Tabelul nr. 2 - Diferenţa dintre valoarea raportată la începutul anului [n+1] pentru cifra de afaceri realizată în anul [n] din desfăşurarea activităţilor licenţiate de către ANRE şi cea cuprinsă în cadrul Raportului anual

Tip licenţă/activitate

Nr. rd.

Diferenţa [lei]

Producere energie electrică

1

 

Producere energie electrică şi termică în cogenerare

2

 

Prestarea serviciului de transport al energiei electrice, prestarea serviciului de sistem, administrarea pieţei de echilibrare

3

 

Administrarea pieţelor centralizate de energie electrică

4

 

Prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice

5

 

Activitatea de furnizare a energiei electrice

6

 

total (rd. 1+2+3+4+5+6)

7

 

Alte activităţi a căror cifră de afaceri nu se ia în calcul la stabilirea contribuţiei ANRE, conform reglementărilor privind calculul acestei contribuţii ……………

(De exemplu: tranzacţiile de energie electrică ale furnizorilor şi traderilor de energie electrică ce au rolul de intermediari pentru piaţa cu negociere dublă continuă)

8

 
Explicaţii privind sumele din cadrul tabelului nr. 2: ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
3._
Tabelul nr. 3 - Valoarea cifrei de afaceri realizată din desfăşurarea activităţilor licenţiate de către ANRE, în anul [n], până la momentul transferului de responsabilităţi, de către titularul de licenţe denumit care a transferat respectivele responsabilităţi către titularul de licenţe care întocmeşte Raportul anual.

Tip licenţă/activitate

Nr. rd.

Cifra de afaceri realizată de către ……………în anul [n], până la momentul transfera ui de responsabilităţi, din activităţile licenţiate de către ANRE, ce fac obiectul respectivului transfer [lei]

Producere energie electrică

1

 

Producere energie electrica şi termică în cogenerare

2

 

Prestarea serviciului de transport al energiei electrice, prestarea serviciului de sistem, administrarea pieţei de echilibrare

3

 

Administrarea pieţelor centralizate de energie electrică

4

 

Prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice

5

 

Activitatea de furnizare a energiei electrice

6

 

TOTAL (rd. 1+2+3+4+5+6)

7

 

Alte activităţi a căror cifra de afaceri nu se ia în calcul la stabilirea contribuţiei ANRE, conform reglementărilor privind calculul acestei contribuţii

(de exemplu: tranzacţiile de energie electrică ale furnizorilor şi traderilor de energie electrică ce au rolul de intermediari pentru piaţa cu negociere dublă continuă)

8

 
II._
Semnătura reprezentantului legal al titularului de licenţe: ……………………………………..
Data:…………………………………………
NOTE:
1.Valoarea indicatorului cifra de afaceri realizată în anul [n] din activităţile licenţiate de către ANRE, din cadrul tabelului nr. 1, coincide cu valoarea menţionată pentru acesta, în cadrul tabelului nr. 1 prevăzut în anexa nr. 5 la metodologie.
2.Tabelul nr. 2 se completează de către titularii de licenţe, care au raportat la începutul anului [n+1], o valoare diferită pentru cifra de afaceri realizată în anul [n] din desfăşurarea activităţilor licenţiate de către ANRE, comparativ cu aceea cuprinsă în cadrul Raportului anual.
3.Titularii de licenţe transmit ANRE, ataşat tabelului nr. 2, justificarea detaliată a diferenţei dintre valoarea raportată la începutul anului [n+1] pentru cifra de afaceri realizată în anul [n] din desfăşurarea activităţilor licenţiate de către ANRE şi cea cuprinsă în cadrul prezentului raport anual.
La solicitarea ANRE sau la iniţiativa titularului de licenţe se ataşează copii după documente justificative şi se prezintă notele contabile aferente, cu precizarea, după caz, a:
a)datei şi explicaţiilor înregistrărilor;
b)conturilor contabile analitice utilizate, inclusiv denumirea integrală a acestor conturi;
c)sumelor aferente.
4.Se completează câte un tabel de tipul tabelului nr. 3, pentru fiecare titular de licenţe de la care s-au preluat responsabilităţi.
ANEXA nr. 5: Situaţia veniturilor şi cheltuielilor
1.Tabelul nr. 1 cuprinde elementele din cadrul contabilităţii financiare şi celei de gestiune, organizate la nivelul titularilor de licenţe, ilustrând poziţia şi performanţele economico-financiare ale operatorului economic. în cadrul acestui tabel sunt prezentate realizările anului [n] privind veniturile şi cheltuielile, aferente activităţilor licenţiate de către ANRE şi altor activităţi.
2.Repartizarea elementelor aferente contabilităţii financiare şi celei de gestiune pe activităţi licenţiate de către ANRE şi alte activităţi se face cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Se recomandă respectarea următoarelor considerente:
a)informaţiile se defalcă pe activităţi licenţiate de către ANRE şi alte activităţi, conform destinaţiei lor iniţiale, respectiv activităţii care le-a generat;
b)valorile, odată alocate unei activităţi, nu se mai alocă şi altora;
c)în situaţia în care elementele sunt aferente mai multor activităţi, se utilizează chei de alocare prezentate detaliat în cadrul anexei nr. 6 la metodologie;
d)principiile şi regulile folosite în evidenţierea elementelor aferente activităţilor licenţiate de către ANRE sunt aceleaşi precum cele aplicate în cadrul evidenţelor contabile organizate la nivelul titularului de licenţe, conform legislaţiei în vigoare;
e)se evită subvenţionările încrucişate;
f)nu se realizează compensări între elementele şi valorile indicatorilor, atât din contabilitatea financiară, cât şi din cea de gestiune. Se aplică aceleaşi principii şi reguli conform înregistrărilor contabile aferente.
3.Cheltuielile, veniturile şi rezultatele se detaliază pe activităţi licenţiate de către ANRE şi alte activităţi pentru care nu se deţin licenţe acordate de către ANRE, în aşa fel încât suma acestor indicatori, pe total activităţi desfăşurate la nivel de entitate juridică, să coincidă cu valorile din cadrul situaţiilor financiare anuale.
4.La completarea tabelului nr. 1 se au în vedere prevederile legislaţiei în sectorul energiei electrice referitoare la organizarea evidenţei contabile, precum şi cele ale legislaţiei financiar-contabile aplicabile titularului de licenţe.
5.Cifra de afaceri realizată din desfăşurarea activităţilor licenţiate de către ANRE este determinată conform reglementărilor ANRE şi a legislaţiei în vigoare. Valoarea acestui indicator coincide cu aceea din cadrul tabelului nr. 1 al anexei nr. 4 la metodologie.
6.Cheltuielile cu personalul se repartizează pe activităţi, în funcţie de numărul de personal direct implicat şi de numărul de ore/om necesare desfăşurării activităţii respective.
7.Titularii de licenţe care produc energie electrică şi energie termică în cogenerare alocă cheltuielile (cu excepţia cheltuielilor cu personalul) între cele două activităţi, utilizând chei de alocare în conformitate cu procedurile interne aprobate de persoanele în drept.
8.Detalierea veniturilor pe tipuri de activităţi urmează aceleaşi reguli/principii precum elementele de active, datorii, capitaluri ori cheltuieli care au stat la baza generării acestor venituri.
9.Structura tabelului nr. 1 se modifică conform legislaţiei aplicabile titularului de licenţe.
Denumirea titularului de licenţe:…………………………………
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 1*) - Tabel cu privire la situaţia veniturilor şi cheltuielilor
lei

Denumirea indicatorului

Nr. rând

TOTAL (valorile din situaţiile financiare anuale)

Activităţi licenţiate de cit re ANRE

Alte activităţi desfăşurate de către titularii de licenţă/licenţe

TOTAL

Energie electrică

Energie termicii Prud.cere

TOTAL EE

Producere EE

OTS

OPE

Distribuţie EE

Furnizare EE

A

B

1=2+10

2=3+9

3=4+5+6+7+8

4

5

6

7

8

9

10

Cifra de afaceri neta (rd. 2+3-4+5*fi)

1

          

a) producţia vânduta

2

          

b)"Venituri din vânzarea mărfurilor

3

          

c) reduceri comerciale acordate

4

          

d) venituri din dobânzi înregistrate de unităţile radiate din Registrul general şi care mai au în derulare contracte de leasing

5

          

e) venituri din subvenţii de exploatare aferente cifrei de afaceri nete

6

          

Venituri aferente costului producţiei in curs de execuţie

Sold C

7

          

Sold D

8

          

Venituri din producţia de imobilizări necorporale şi corporale

9

          

Venituri din reevaluarea imobilizărilor corporale

10

          

Venituri din producţia de investiţii imobiliare

11

          

Venituri din subvenţii de exploatare

12

          

Alte venituri din exploatare-

13

          

VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL (rd. 1+7-8+9+10+11+12+13)

14

          

Cheltuirii cu materiile prime şi materialele consumabile

15

          

Alte cheltuieli materiale

16

          

Alte cheltuieli externe (ca energia şi apa)

17

          

Cheltuieli privind mărfurile

18

          

Reduceri comerciale primite

19

          

Cheltuieli cu personalul - total (rd. 21+22), din care:

20

          

a)salarii şi indemnizaţii

21

          

b) cheltuieli cu asigurările si proiect iu sociala

22

          

Ajustări de valoare privind imobilizările corporale şi necorporale (rd. 24-25)

23

          

a) cheltuieli

24

          

b) venituri

25

          

Ajustări de valoare privind activele circulante - (rd. 27-28)

26

          

a) cheltuirii

27

          

b) venituri

28

          

Alto cheltuieli de exploatare (rd. 30+31+32+33+34+35)

29

          

a)cheltuirii privind prestaţiile externe

30

          

b) cheltuieli eu alte impozite, taxe şi vărsăminte - asimilate, cheltuieli reprezentând transferuri si contribuţii datorate în baza unor acte normative speciale

31

          

c)cheltuieli cu proiecţia mediului înconjurător

32

          

d) cheltuieli din reevaluarea imobilizărilor corporale

3.3

          

e)cheltuieli privind calamităţile şi alte evenimente similare

34

          

f) alte cheltuieli de exploatare

35

          

Ajustări privind provizioanele (rd. 37-38)

36

          

a) cheltuieli

37

          

h) venituri

38

          

CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL (rd. 15+16+17+18+19+20+23+26+29+36)

39

          

PROFITUL SAU PIERDEREA DIN EXPLOATARE (rd. 14-39)

40

          

Venituri din diferenţe de curs valutar

41

          

Venituri din dobânzi

42

          

Alte venituri financiare

43

          

VENITURI FINANCIARE - TOTAL (rd. 41+42+43)

44

          

Cheltuieli privind dobânzile

45

          

Cheltuieli din diferenţe de curs valutar

46

          

Ajutări de valoare privind imobilizările financiare şi investiţiile financiare deţinute cu active circulante (rd. 48-49)

47

          

a) cheltuieli

48

          

b) venituri

49

          

Alte cheltuieli financiare

50

          

CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL (rd. 45-+46+47+50)

51

          

PROFITUL SAU PIERDEREA FINANCIARI 4) (rd. 44-51)

52

          

Alte elemente de natura veniturilor - reglare

53

          

VENITURI TOTALE (rd. 14+44+53)

54

          

Alte denunţe de natura cheltuielilor - reglare

55

          

CHELTUIELI TOTALE (rd. 39+51+55)

56.

          

PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(Ă) (rd. 54-56)

57

          

Impozit pe profit

58

          

Alte impozite neprezentate la elementele de mai sus

59

          

PROFITUL SAU PIERDEREA NET(Ă) A PERIOADE) UE RAPORTARE (rd. 57-58-59)

60

          
NOTE:
1.Tabelul de mai sus este corelat cu tabelele din cadrul anexei nr. 4 la metodologie.
2.Principiile, politicile, modul de calcul şi alocare a elementelor financiar-contabile, utilizate în vederea completării tabelului de mai sus, respectiv a organizării elementelor financiar-contabile, se precizează în cadrul anexei nr. 6 la metodologie.
3.În cadrul rubricilor de la rândurile 53 şi 55 ale tabelului de mai sus, respectiv "Alte elemente de natura veniturilor - reglare" şi "Alte elemente de natura cheltuielilor - reglare", se menţionează suma elementelor de natura veniturilor/cheltuielilor, ce nu se regăsesc în cadrul celor enumerate la celelalte rânduri ale tabelului în speţă, însă evidenţiate în cadrul contabilităţii operatorilor economici, conform legislaţiei în vigoare. Valorile menţionate în cadrul acestor rubrici pot fi pozitive sau negative, după caz.
ANEXA nr. 6: Note justificative referitoare la principiile, politicile, modul de calcul şi alocare a elementelor financiar-contabile, aplicate în completarea situaţiei veniturilor şi cheltuielilor
La completarea tabelului nr. 1 al anexei nr. 5 la metodologie cu privire la situaţia veniturilor şi cheltuielilor la data de 31.12.[n-1] şi 31.12.[n] s-au utilizat următoarele principii, politici, mod de calcul şi alocare a elementelor financiar-contabile:
1.În alocarea veniturilor şi cheltuielilor pe activităţi licenţiate şi alte activităţi s-au utilizat următoarele principii, politici şi mod de calcul în alocarea elementelor financiar-contabile:
1.1…………………………..-justificare ……………………….., conform bazei legale ……………;
1.2…………………………..-justificare ……………………….., conform bazei legale ……………;
1……………………..……..-justificare ……………………….., conform bazei legale ……………;
2.În cadrul rubricilor:
2.1"Alte elemente de natura veniturilor - reglare" s-au declarat elementele:
2.1.1……………..în valoare de ……………..-justificare ……………..conform bazei legale……. ;
2.1.2……………..în valoare de ……………..-justificare ……………..conform bazei legale……. ;
2.1……………..în valoare de ……………..-justificare ……………..conform bazei legale……. ;
2.2"Alte elemente de natura cheltuielilor - reglare" s-au declarat elementele:
2.2.1……………..în valoare de ……………..-justificare ……………..conform bazei legale……. ;
2.2.2……………..în valoare de ……………..-justificare ……………..conform bazei legale……. ;
2.2……………..în valoare de ……………..-justificare ……………..conform bazei legale……. ;
3.Alte informaţii privind completarea tabelului nr. 1 al anexei nr, 5 la metodologie şi documente justificative anexate:
3.1………………….;
3.2…………………..;
3……………………….
ANEXA nr. 7: Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii
1.În cadrul tabelului nr. 1 sunt prezentate realizările anului [n] privind activele, datoriile şi capitalurile, aferente activităţilor licenţiate de către ANRE şi altor activităţi,
2.Activele, datoriile şi capitalurile se detaliază pe activităţi licenţiate de către ANRE şi alte activităţi pentru care nu se deţin licenţe acordate de către ANRE în aşa fel încât suma acestor indicatori, pe total activităţi desfăşurate la nivel de entitate juridică, să coincidă cu valorile din cadrul situaţiilor financiare anuale.
3.La completarea tabelului nr. 1 se au în vedere prevederile legislaţiei în sectorul energiei electrice referitoare la organizarea evidenţei contabile, precum şi cele ale legislaţiei aplicabile titularului de licenţe.
4.Structura tabelului nr. 1 se modifică conform legislaţiei aplicabile titularului de licenţe.
Denumirea titularului de licenţe: ………………………………………..
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Tabelul nr. 1 - Tabel cu privire la situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii

- Lei -

Denumirea indicatorului

Nr. rând

TOTAL (valorile din situaţiile financiare anuale)

Activităţi licenţiate de către ANRE

Alte activităţi desfăşurate de către

OTS

Distribuţie EE

 

A

B

1 =2 + 3 + 4

2

3

4

Total active imobilizate (rd. 2 + 3 + 4)

1

    

a) imobilizări necorporale

2

    

b) imobilizări corporale

3

    

c) imobilizări financiare

4

    

Total active circulante (rd. 6 + 7 + 10+11)

5

    

a) stocuri

6

    

b) creanţe (rd. 8 + 9), din care:

7

    

b.1) creanţe comerciale

8

    

b.2) alte creanţe

9

    

c) investiţii pe termen scurt

10

    

d) casa şi conturi la bănci

11

    

Cheltuieli în avans

12

    

Alte elemente reglare - ACTIV

13

    

TOTAL ACTIV (rd. 1+5+12+13)

14

    

Datorii: sumele care trebuie plătite într-o perioadă de până la un an (rd. 16 + 17 + 18 + 19), din care:

15

    

a) sume datorate instituţiilor de credit

16

    

b) avansuri încasate în contul comenzilor

17

    

c) datorii comerciale - furnizori

18

    

d) alte datorii care trebuie plătite într-o perioadă de până la 1 an

19

    

Datorii: Sumele care trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un an (rd. 21 + 22 + 23 + 24), din care:

20

    

a) sume datorate instituţiilor de credit

21

    

b) avansuri încasate în contul comenzilor

22

    

c) datorii comerciale - furnizori

23

    

d) alte datorii care trebuie plătite într-o perioada mai mare de 1 an

24

    

Provizioane

25

    

Venituri în avans (rd. 27 + 28 + 29 + 30), din care:

26

    

a) subvenţii pentru investiţii

27

    

b) venituri înregistrate în avans

28

    

c) venituri în avans aferente activelor primite prin transfer de la clienţi

29

    

d) fond comercial negativ

30

    

Capitaluri proprii (rd. 32 + 33 + 34 + 35 + 36 + 37 - 38 + 39 - 40)

31

    

a) capital

32

    

b) prime de capital

33

    

c) rezerve din reevaluare

34

    

d) rezerve

35

    

e) alte elemente de natura capitalurilor proprii

36

    

f) profitul sau pierderea reportat(ă)

profit

37

    

pierdere

38

    

g) Profitul sau pierderea la sfârşitul perioadei de raportare

39

    

h) Repartizarea profitului

40

    

Patrimoniul public

41

    

Patrimoniul privat

42

    

Capitaluri - Total (rd. 31 + 41 + 42)

43

    

Alte elemente reglare - PASIV

44

    

TOTAL PASIV (rd. 15+20+25+26+43+44)

45

    
NOTE:
1.Principiile, politicile, modul de calcul şi alocare a elementelor financiar-contabile, utilizate în vederea completării tabelului de mai sus, respectiv a organizării elementelor financiar-contabile, se precizează în cadrul unei note anexate acestuia (a se vedea modelul din anexa nr. 6 ia metodologie).
2.Valoarea înscrisă în cadrul rubricilor de la rândul 39 al tabelului de mai sus, respectiv "Profitul sau pierderea la sfârşitul perioadei de raportare (Profit/Pierdere)", poate fi pozitivă sau negativă, după caz, şi se preia din cadrul rubricilor de la rândul 60 al tabelului nr. 1 din anexa nr. 5 la metodologie, respectiv "PROFITUL SAU PIERDEREA NET(Ă) A PERIOADEI DE RAPORTARE".
3.În cadrul rubricilor de la rândurile 13 şi 44 ale tabelului de mai sus, respectiv "Alte elemente reglare-ACTIV" şi "Alte elemente reglare - PASIV", se menţionează suma elementelor de activ/pasiv, ce nu se regăsesc în cadrul celor enumerate la celelalte rânduri ale tabelului în speţă, însă evidenţiate în cadrul contabilităţii operatorilor economici, conform legislaţiei în vigoare. Valorile menţionate în cadrul acestor rubrici pot fi pozitive sau negative, după caz, şi asigură egalitatea totalului elementelor de Activ cu totalul elementelor de Pasiv, conform evidenţelor contabile ale operatorilor economici.
ANEXA nr. 8:
Denumirea titularului de licenţe: ………………………………….
Raport anual la data de: 31.12. [n]
Situaţia contractelor încheiate cu operatorii economici afiliaţi titularului de licenţă
a)_
Tabelul nr. 1 a) - Cumpărări/Cheltuieli înregistrate cu operatorii economici afiliaţi în anul de raportare [n]

Societatea aflată

Activitatea societăţi afiliate

Principal ele relaţii cu operatorul de distribuţie

Nr. contractului

Data contractului

Obiectul contractului

Serviciul prestat conform contractului

Procedura de achiziţie

Valoarea contractului (fără TVA) (lei)

Valoarea facturată în an (fără TVA) (lei)

Valoarea alocată activităţii de distribuţie EE (fără TVA)

(lei)

Valoarea alocată serviciului de distribuţie EE (fără TVA) (lei)

Valoarea alocată celorlalte activităţi iii cartul activităţii de distribuţie EE (fără TVA) (lei)

Valoarea alocată altor activi lăţi (fără TVA)

(Lei)

Cont contabil analitic

Descriere cont contabil analitic

Observaţii

Total

ianuarie

…..

decembrie

Total

ianuarie

….

decembrie

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9 = 10 + 37

10 = 11+24

11 = 12 +... + 23

12

23

24 = 25 +...+ 36

25

….

36

37

36

39

40

societatea 1

  

contractul 1

  

serviciul 1

                

societatea 1

  

contractul 1

  

serviciul 2

                

societatea 1

  

contractul 1

                   

societatea 1

  

contractul 1

  

serviciul n

                

societatea 1

  

contractul n

  

serviciul x

                

……

  

….

                   

societatea n

  

…..

  

……

                
Semnătura reprezentantului legal al titularului de licenţe: …………………………………
Data: ………………….
b)_
Tabelul nr. 1 b) -Vânzări/Venituri înregistrate cu operatorii economici afiliaţi în anul de raportare [n]

Societatea afiliată

Activitatea societăţii afiliate

Principalele relaţii cu operatorul de distribuţie

Nr. contractului

Data contractului

Obiectul contractului

Serviciul prestat conform contractului

Procedura de achiziţie

Valoarea contractului (tară TVA) (lei)

Valoarea facturată in an (fără TVA) (tei)

Valoarea alocată activităţii de distribuţie EE (fără TVA)

(lei)

Valoarea alocată serviciului de distribuţie EE (fără TVA) (lei)

Valoarea alocată celorlalte activităţi din cadrul activităţii do distribuţia EE (fără TVA) (lei)

Valoarea alocată altor activităţi (rară TVA) (lei)

Cont contabil analitic

Descriere cont contabil analitic

Observaţii

Total

ianuarie

…..

decembrie

Total

ianuarie

….

decembrie

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9 = 10 + 37

10 = 11 + 24

11 = 12 +...+ 23

12

23

24 = 25 + .,. + 36

25

…….

36

37

38

39

40

societatea 1

  

contractul 1

  

serviciul 1

                

societatea 1

  

contractul 1

  

serviciul 2

                

societatea 1

  

contractul 1

  

…..

                

societatea 1

  

contractul 1

  

serviciul n

                

societatea 1

  

contractul n

  

serviciul x

                

…..

  

…..

  

….

                

societatea n

  

…..

  

….

                
ANEXA nr. 9: Instrucţiuni de transmitere a Raportului anual
1.Raportul anual trebuie transmis ANRE de către titularii de licenţe, conform prezentei metodologii, respectiv:

Anexă/Document

Informaţii solicitate tabel/document

În format hârtie

În format electronic

original/copie

format fişier

Anexa nr. 1

Foaia de gardă

original

Word

Anexa nr. 2

Tabelele cu numerele: 1 şl 2

-

Excel

Anexa nr. 3

Tabelele cu numerele: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 şi 8

-

Excel

Anexa nr. 4

Tabelele cu numerele: 1, 2 şi 3

original

Word

Anexa nr. 5

Tabelul numărul 1

-

Excel

Anexa nr. 6

Note justificative

-

Word

Anexa nr. 7

Tabelul numărul 1

-

Excel

Anexa nr. 8

Tabelul numărul 1

-

Excel

Situaţiile financiare anuale la data de 31.12.[n]

copie

Excel şi scanat (pdf)

Raportul de audit aferent situaţiilor financiare anuale (dacă este cazul)

-

scanat (pdf)

Balanţele contabile sintetice

-

Excel

Balanţele contabile analitice/subanalitice

-

Excel

Rapoartele de control ale autorităţilor publice de control primite până la data de 31.12.[n]

-

scanat (pdf)

2.Transmiterea Raportului anual în format electronic presupune încărcarea pe portalul ANRE a documentelor electronice ale Raportului anual, indicate în tabelul de la pct. 1, utilizând în acest sens "username" şi parola de logare, alocate fiecărui titular de licenţe.
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 594 din data de 4 august 2016