Categorie | Codul tarifar | Descriere |
Sucuri de fructe | ex 20 09 | Sucuri de fructe, cu excepţia sucului de struguri şi a mustului de struguri de la subpoziţiile 2009 61 şi 2009 69 şi a sucului de banane de la subpoziţia ex 2009 80 şi sucuri concentrate, nefermentate, fără adaos de alcool, cu sau fără adaos de zahăr sau de alţi îndulcitori Sucurile de fructe concentrate sunt sucuri de fructe încadrate la poziţia ex 20 09 obţinute prin înlăturarea fizică a cel puţin 50% din conţinutul de apă, în ambalaje cu un conţinut net de minimum 200 kg. |
Concentrat de tomate | ex 2002 90 31 ex 2002 90 91 | Concentrat de tomate cu un conţinut de materie uscată de minimum 28% din greutate, în ambalaje directe cu un conţinut net de minimum 200 kg |
Fructe şi legume congelate | ex 07 10 | Legume (nefierte sau fierte în apă sau în abur) congelate, cu excepţia porumbului dulce de la subpoziţia 0710 40 00, a măslinelor de la subpoziţia 0710 80 10 şi a fructelor din genul Capsicum sau din genul Pimenta de la subpoziţia 0710 80 59 |
ex 08 11 | Fructe şi fructe cu coajă lemnoasă, nefierte sau fierte în apă sau în abur, congelate, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, cu excepţia bananelor congelate de la subpoziţia ex 0811 90 95 |
ex 20 04 | Alte legume pregătite sau conservate altfel decât în oţet sau acid acetic, congelate, altele decât produsele de la poziţia 2006, cu excepţia porumbului dulce (Zea mays var. saccharata) de la subpoziţia ex 2004 90 10, a măslinelor de la subpoziţia 2004 90 30 şi a cartofilor pregătiţi sau conservaţi sub formă de făină, griş sau fulgi de la subpoziţia 2004 10 91 |
Conserve de fructe şi legume | ex 20 01 | Legume, fructe, fructe cu coajă lemnoasă şi alte părţi comestibile de plante, pregătite sau conservate în oţet sau acid acetic, exclusiv: - fructe din genul Capsicum, altele decât ardeii dulci sau ardeii graşi de la subpoziţia 2001 90 20 - porumb dulce (Zea mays var. saccharata) de la subpoziţia 2001 90 30 - igname, batate şi părţi comestibile similare de plante cu un conţinut de amidon de minimum 5% din greutate de la subpoziţia 2001 90 40 - miez de palmier de la subpoziţia 2001 90 60 - măsline de la subpoziţia 2001 90 65 - frunze de viţă-de-vie, muguri de hamei şi alte părţi similare comestibile de plante de la subpoziţia ex 2001 90 97 |
ex 20 02 | Tomate pregătite sau conservate altfel decât în oţet sau acid acetic, cu excepţia concentratului de tomate de la subpoziţiile ex 2002 90 31 şi ex 2002 90 91 descris anterior |
ex 20 05 | Alte legume pregătite sau conservate altfel decât în oţet sau acid acetic, necongelate, altele decât produsele de la poziţia 2006, cu excepţia măslinelor de la subpoziţia 2005 70, a porumbului dulce (Zea mays var. saccharata) de la subpoziţia 2005 80 00, a fructelor din genul Caspicum, altele decât ardeii dulci sau ardeii graşi de la subpoziţia 2005 99 10, şi a cartofilor pregătiţi sau conservaţi sub formă de făină, gris sau fulgi de la subpoziţia 2005 20 10 |
ex 20 08 | Fructe, fructe cu coajă lemnoasă şi alte părţi comestibile de plante, altfel pregătite sau conservate, cu sau fără adaos de zahăr sau de alţi îndulcitori sau de alcool, care nu sunt menţionate sau cuprinse în altă parte, exclusiv: - unt de arahide de la subpoziţia 2008 11 10 - alte fructe cu coajă lemnoasă, altfel pregătite sau conservate, cu sau fără adaos de zahăr sau de alţi îndulcitori, nemenţionate sau necuprinse în altă parte, de la subpoziţia ex 2008 19 - miez de palmier de la subpoziţia 2008 91 00 - porumb de la subpoziţia 2008 99 85 - igname, batate şi părţi comestibile similare de plante cu un conţinut de amidon de minimum 5% din greutate de la subpoziţia 2008 99 91 - frunze de viţă-de-vie, muguri de hamei şi alte părţi similare comestibile de plante de la subpoziţia ex 2008 99 99 - amestecuri de banane altfel pregătite sau conservate de la subpoziţiile ex 2008 92 59, ex 2008 92 78, ex 2008 92 93 şi ex 2008 92 98 - banane altfel pregătite sau conservate de la subpoziţiile ex 2008 99 49, ex 2008 99 67 şi ex 2008 99 99 |
Conserve de ciuperci | 2003 10 | Ciuperci din genul Agaricus, pregătite sau conservate altfel decât în oţet sau acid acetic |
Fructe conservate provizoriu în saramură | ex 08 12 | Fructe şi fructe cu coajă lemnoasă, conservate provizoriu în saramură, dar improprii consumului în această stare, cu excepţia bananelor conservate provizoriu de la subpoziţia ex 0812 90 98 |
Fructe deshidratate | ex 08 13 | Fructe deshidratate, altele decât cele de la poziţiile 0801-0806 |
0804 20 90 | Smochine deshidratate |
0806 20 | Struguri deshidrataţi |
ex 2008 19 | Alte fructe cu coajă lemnoasă, altfel pregătite sau conservate, cu sau fără adaos de zahăr sau de alţi îndulcitori, care nu sunt menţionate sau cuprinse în altă parte, cu excepţia fructelor tropicale cu coajă lemnoasă şi a amestecurilor acestora |
Alte fructe şi legume prelucrate | | Fructe şi legume prelucrate enumerate în partea X a anexei I la Regulamentul (UE) nr 1.308/2013, diferite de produsele enumerate în categoriile menţionate anterior |
Plante aromatice prelucrate | ex 09 10 | Cimbru uscat |
ex 12 11 | Busuioc, melisă, mentă, Origanum vulgare (măghiran), rozmarin, salvie, uscate, tăiate sau nu, zdrobite sau praf |
Boia de ardei | ex 09 04 | Piper din genul Piper; fructe deshidratate sau zdrobite sau măcinate din genul Capsicum sau din genul Pimenta, cu excepţia ardeilor dulci de la subpoziţia 0904 20 10 |